Ανασχηματισμός στη ΝΔ: Το πρώτο αυτογκόλ

ΣΤΗΛΕΣΤο... Ροζάριο

Σε ανασχηματισμό του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας τη σκυτάλη σε δυο δημοσιογράφους, την Μαρία Σπυράκη και τον Κωσταντίνο Ζούλα.

Είναι λογικό και αυτονόητο ότι από σήμερα θα τους αντιμετωπίζουμε ως πολιτικά πρόσωπα -την Σπυράκη εδώ και καιρό- και όχι ως συναδέλφους.

Οι επιλογές αυτές του προέδρου της ΝΔ

ξεκίνησαν με ένα αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Όπως ανακοινώθηκε, η Μαρία Σπυράκη θα είναι η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, διατηρώντας παράλληλα την έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί δυο ζητήματα: Ένα πολιτικό και ένα ηθικό.

Το πολιτικό αφορά στο ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν την χώρα τους και όχι τα κόμματά τους.

Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι συμβατό στο εξωτερικό, το να μετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου υπερασπιζόμενη τις θέσεις της χώρας, κυρίως σε πολιτικές που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση -η εκάστοτε- και στο εσωτερικό να κατέχει την θέση του εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέσεις που αμφισβητούν την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική!

Το ηθικό αφορά στην δυνατότητα που θα έχει να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής -με μειωμένη παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο- για να ασκεί κομματικά καθήκοντα και μάλιστα πρώτης γραμμής.

Σε αυτήν την περίπτωση, ταιριάζει απόλυτα αυτό που έλεγε από τον 19ο αιώνα ο Ιρλανδός πολιτικός Ντάνιελ Ο’ Κόνελ: «Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος».

ΥΓ: Η Μαρία υπήρξε ιδιαίτερα μαχητική δημοσιογράφος με καλή πορεία. Άλλο αυτό και άλλο τα...παραπάνω!

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜαρία ΣπυράκηανασχηματισμόςΚωνσταντίνος ΖούλαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα