Πρεμιέρα σήμερα για τα "Μερκούρεια" στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Ραντεβού με την ιστορία του και το δίκτυο- ζωοδότη του, έχει σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου, το Θέατρο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) να παρελαύνουν για 24η συνεχή χρονιά από την σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών και να αποτελούν μαζί με τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ και των θεατρικών εργαστήριων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, πόλο έλξης για χιλιάδες θεατρόφιλους.

Πρόκειται για τον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό που υλοποιεί

ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επί 24 συναπτά έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα και την καλύτερη ευκαιρία στους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν μοναδικές θεατρικές παραστάσεις-παραγωγές, ενώ ταυτόχρονα στηρίζονται και τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Με τις εμβληματικές μορφές της αξέχαστης Μελίνας που έδωσε το όνομά της στον θεσμό των «Μερκουρείων», του μεγάλου θεατράνθρωπου Μάνου Κατράκη που έδωσε το όνομά του στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, και του μεγάλου δημιουργού Τέχνης και παιδαγωγού Καρόλου Κουν, του οποίου το όνομα φέρει η οδός που οδηγεί στο Θέατρο, να δημιουργούν μία αδιαμφισβήτητα επιβλητική ατμόσφαιρα, το Ανοιχτό Θέατρο Συκεών θα μαγνητίζει από την προσεχή Δευτέρα και θα βυθίζει στη μαγεία της δίνης του στοχασμού όχι μόνο τους θεατρικά εκπαιδευμένους θεατές αλλά και όλους εκείνους που αναζητούν μία διαφορετική διαφυγή από τη βεβαρυμμένη καθημερινότητα και τα σύγχρονα προβλήματά της. Μια διαφυγή που θα αναζητείται στα σπλάχνα του Θεάτρου, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, αναζητώντας παράλληλα ο καθένας την ατομική του κάθαρση.

«Όταν η μεγάλη και αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη μιλούσε για επένδυση στον πολιτισμό και στην Παιδεία, δεν περιοριζόταν μόνο στη θεωρία αλλά περνούσε και στην πράξη δημιουργώντας ισχυρούς βραχίονες που θα συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι ένας τέτοιος ήταν η δημιουργία του θεσμού των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, τα γνωστά και αγαπημένα μας ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., που ανέλαβαν να αποκεντρώσουν την Τέχνη και να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της επικράτειας τον πολιτισμό που παράγει η τέχνη του Θεάτρου», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Μέσα σ’ αυτό το κλίμα γεννήθηκαν τα ‘‘ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ’’, που αποτελούν τη μοναδική γιορτή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πανελληνίως και το μεγάλο θεατρικό θεσμό στο δήμο μας, και για 24η χρονιά συνιστούν βήμα διαλόγου, προβληματισμού, αναστοχασμού και ψυχαγωγίας για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας. Κι ο μεγάλος αυτός θεσμός είναι μέρος του μεγάλου κύκλου προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο δήμος μας καθιστώντας το θέατρο, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ηλικία των συνδημοτών και συμπολιτών μας, στυλοβάτη της καθημερινότητάς του, μέσο έκφρασης, διαλόγου και επικοινωνίας».

Το πρόγραμμα

ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Σμύρνη μου Αγαπημένη», της Μιμής Ντενίση

-Κεντρική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών, Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη»

-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Γκόλφω for ever», του Σπυρίδωνος Περεσιάδη

-Δήμος Νεάπολης-Συκεών / Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ»

-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης

► ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον

-Κ.Θ.Β.Ε.

-Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου»

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

-Ερμηνεία τραγουδιών: Ρίτα Αντωνοπούλου

► ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Το τάβλι», του Δημήτρη Κεχαΐδη

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Σκηνοθεσία-Μουσική: Κώστας Γάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Από το γάμο στο διαζύγιο», του Ζωρζ Φευντώ

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

-Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Άγρια Δύση», του Θοδωρή Αθερίδη

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

-Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Ίων», του Ευριπίδη

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ

-Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

«Τρωάδες», του Ευριπίδη

-Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

-Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα