"Πώς να ασχοληθεί ο Γκάλης, κάποιοι έχουν παντρευτεί τις καρέκλες"

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς, μίλησε στο "Αθλητικό Μετρόπολις 95.5" για τον Αρη, τον Γκάλη, την Εθνική και την Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Νίκο Γκάλη που ετοιμάζεται να μπει στο Basketball Hall of Fame: «Καταρχάς έχω πάει στο Hall of Fame και έχω δει όλα τα μεγάλα ονόματα που είναι εκεί και χαίρομαι πάρα πολύ για τον Νίκο. Κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που παίξαμε μαζί του στην Ελλάδα,

ότι χθες το βράδυ βρεθήκαμε. Ήμουν δίπλα σε έναν πολύ μεγάλο αθλητή που άφησε εποχή στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αξίζει και άξιζε να βρίσκεται η φανέλα του στο Hall of Fame».

Για το ότι δεν έχει τιμηθεί ακόμα από την Ελληνική Ομοσπονδία του μπάσκετ: «Είναι πολλά τα παράξενα στην Ομοσπονδία και τα έχω πει εγώ και όχι μόνο. Δεν μπορείς να αλλάξεις το καθεστώς και τζάμπα μιλάμε για αυτό το πράγμα. Σημασία έχει ότι όλος ο κόσμος αναγνώρισε την αξία του Νίκου».

Για το αν αυτές οι επιτυχίες βοηθάνε τα μικρά παιδιά να πάνε στο μπάσκετ: «Κάθε τέτοια εκδήλωση και βράβευση αγκαλιάζει τα παιδιά και οι γονείς σίγουρα τα έχουν μιλήσει για τον Νίκο. Τουλάχιστον το 10% από τα σημερινά παιδιά που βλέπουν και πάνε στο γήπεδο να παίξουν λόγω του Γκάλη, είναι μεγάλο κέρδος».

Για το αν φανταζόταν την εποχή που έπαιζε, ότι ο Γκάλης θα είχε τέτοια αναγνώριση: «Όχι. Όταν παίζαμε εμείς δεν υπήρχε τόσος μεγάλος ενθουσιασμός που να το γνωρίζουμε. Το γνωρίζαμε μετά, αφού σταματήσαμε καθώς ΜΜΕ και ίντερνετ δεν υπήρχαν όπως είναι σήμερα. Τώρα σε κάθε γωνία και σε κάθε στιγμή που βρίσκομαι και οι παίκτες μου από τον Άρη γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο όλου του μπάσκετ και όχι μόνο του Άρη. Πραγματικά χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και όταν με σταματάνε και μου λένε ότι εσείς φέρατε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που είχα την τύχη να είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά».

Για το αν θα έπρεπε ο Γκάλης να είναι κοντά στο Ελληνικό μπάσκετ και να τον βλέπουν και να τον ακούν τα μικρά παιδιά: «Οπωσδήποτε, για να τον βλέπουν και να τον ακούν, δίνοντάς τους συμβουλές. Έχω πει και στο παρελθόν πως όλοι οι μεγάλοι που έχουν φέρει επιτυχίες πρέπει να είναι σε κάποιο πόστο. Δυστυχώς μόνο ο Ρωμανίδης και κάποια στιγμή ο Φασούλας και ο Φιλίππου ήταν σε κάποια πόστα. Αλλά που είναι σήμερα αυτοί; Όλοι είναι απομακρυσμένοι από το μπάσκετ για να έχουν οι υπόλοιποι καρέκλες και να μην τις αφήνουν να τις πλησιάζουν.Τις έχουν παντρευτεί ουσιαστικά. Πραγματικά λυπάμαι για αυτά τα γεγονότα, αλλά φαίνεται πως κανένας δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση και τζάμπα μιλάμε».

Για την εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν μου φάνηκε καλά, αλλά ξύπνησαν στο τελευταίο παιχνίδι όταν έπρεπε και εύχομαι να έχουν ανάλογη συνέχεια. Να ξέρουν τι σημαίνει να φοράς την φανέλα της Εθνικής. Τα παιδιά έχουν ταλέντο και θέληση και πιστεύω σε αυτούς, γιατί είναι παλικάρια».

Για το αν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα: «Ξεκίνησα σαν προπονητής στην Ελλάδα και θέλω να κλείσω την καριέρα μου κάποια στιγμή σαν προπονητής στην Ελλάδα. Πότε θα γίνει και αν θα γίνει, μόνο ο Θεός το ξέρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα