Πολίτες καθαρίζουν σήμερα το ρέμα Τούμπας- Πυλαίας

Δράση καθαρισμού στο ρέμα Τούμπας- Πυλαίας διοργανώνει για σήμερα, Κυριακή, στις 11:00, η ομάδα “Η γειτονιά του Ρέματος Τούμπας- Πυλαίας”.

Η συγκεκριμένη ομάδα συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2018, με αφορμή την ανάγκη για καθαριότητα και αξιοποίηση του χώρου πρασίνου. Η αυθόρμητη πρωτοβουλία οδήγησε στην διοργάνωση τεσσάρων εξορμήσεων καθαριότητας στην περιοχή του ρέματος, το οποίο αποτέλεσε τόπο συνάντησης πολλών ενεργών πολιτών που μοιράζονται την ίδια επιθυμία για ποιοτικότερους και καθαρότερους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Σήμερα, οι εθελοντές θα καθαρίσουν το

τελευταίο τμήμα του ρέματος, στο κιόσκι που υπάρχει στην διασταύρωση των οδών Αιακού και Σερρών. Με την δράση αυτή κλείνει ένας σημαντικός κύκλος έμπρακτης έκφρασης των αναγκών και των στόχων τους για την περιοχή, όπως αναφέρουν.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, όπως λένε οι ίδιοι, “να αποτελέσει την αφορμή για κινητοποίηση όλων, πολιτών, φορέων και ιδίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μην επανέλθουν εικόνες ρύπανσης και εγκατάλειψης στον χώρο όπως αυτές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κατά τις δράσεις καθαρισμού. Επιθυμία και ανάγκη μας είναι το Ρέμα να αποτελέσει σημείο συνάντησης, αναψυχής και δημιουργίας για όλους και όλες τους και τις πολίτες της περιοχής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα