Ημερίδα για τον ρόλο της μουσικής στην ιατρική έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μία ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος της Μουσικής στην Ιατρική» διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ειδήμονες απ’ όλες τις ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους για τον ευεργετικό ρόλο της μουσικής στην ψυχοσωματική υπόσταση του ασθενούς και για την ουσιώδη συμβολή της στην

επιτυχία των εφαρμοζόμενων θεραπευτικών μεθόδων. Στόχος είναι να καταδειχθεί το βαθύ μήνυμα της μυστικής γλώσσας της μουσικής στον άνθρωπο την ώρα του πόνου και της αγωνίας, της ασθένειας και της ελπίδας.

Ομιλητές:

Σ. Μπαλογιάννης (ομ. καθηγητής Νευρολογίας), για τον ευεργετικό ρόλο της μουσικής στην Ιατρική και τη συμβολή της στη Νευρολογία (και εισαγωγική ομιλία)Ι. Τζαφέτας (ομ. καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας), για τη συμβολή της μουσικής στη ΜαιευτικήΙ. Γκιουζέπας (ομ. καθηγητής Ψυχιατρικής), για τη συμβολή της μουσικής στην ΨυχιατρικήΓ. Βαρλάμης (ομ. καθηγητής Παιδιατρικής), για τη συμβολή της μουσικής στην ΠαιδιατρικήΑ. Μπέκα (καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής), για τη συμβολή της μουσικής στην ΠαιδοψυχιατρικήΕ. Γιαννούλης (ομ. καθηγητής Παθολογίας), για τη συμβολή της μουσικής στην ΠαθολογίαΛ. Μπούτης (ομ. καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας), για τη συμβολή της μουσικής στην Καρκινολογία.

Συντονιστής κύκλου ημερίδων Σταύρος Μπαλογιάννης, ομ. καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ.

Η συγκεκριμένη ημερίδα είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς εκδηλώσεων του ΣΦΜΘ με γενικό θέμα «Ο ρόλος της Μουσικής στην Ανθρώπινη Ζωή και Δημιουργία».

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: κτίριο Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 11:00-17:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Keywords
Τυχαία Θέματα