Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η Ευρωζώνη έχει τελειώσει

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκης Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: "Η Ευρωζώνη έχει τελειώσει, να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα".

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε πυρά επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υποστήριξε πως: "Ο Τσίπρας μεταλλάχθηκε, ο Τσίπρας πρόδωσε, ο Τσίπρας ξεπούλησε. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πλέον ένα πολιτικό εξάμβλωμα, το οποίο είναι παρά πολύ επικίνδυνο για όλη την Ευρώπη".

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο ζηλεύει που δεν πάει στην Μόσχα μαζί με τον πρωθυπουργό, όπως είχε γίνει το 2015, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι πήγε προχθές στη Μόσχα και είχε συναντήσεις με το κόμμα του κ. Πούτιν, ενώ "γενικώς δεν ζηλεύει τη θέση του κ. Τσίπρα, γιατί είναι δυσχερής".

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε στο μέλλον της Ευρωζώνης και ζήτησε επιστροφή στη δραχμή: "Η Ευρωζώνη, όσο κάποιοι να την στηρίζουν, έχει τελειώσει. Αν δεν το αντιληφθούμε αυτό, δεν έχουμε αντιληφθεί τίποτα από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Και βεβαίως να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα.

Να γυρίσουμε με ένα προοδευτικό προσανατολισμό, να ανασυγκροτήσουμε και να στηρίξουμε την οικονομία μας, αλλιώς δεν έχουμε κανένα απολύτως μέλος. Ο Μακρόν και η Μέρκελ είναι οι τελευταίοι που στηρίζουν την Ευρωζώνη και οι δύο καταβυθίζονται".

Keywords
Τυχαία Θέματα