Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου για όσους επιλέξουν να περάσουν το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά είναι ορισμένες από τις διαθέσιμες επιλογές.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας!

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Make Swap Not Shop

Η ιδέα πίσω από το Swap

Shop βασίζεται στην ανταλλαγή του προϊόντος.

Στο χώρο του ΦΙΞ in art υπάρχουν ρούχα και παπούτσια για όλες τις ηλικίες και φύλα, από δωρεές. Εσείς τι μένει να κάνετε;

Ψάξτε στη ντουλάπα σας, ναι εκεί πίσω πίσω στο ράφι είναι εκείνη η μπλούζα που δεν φοράτε ποτέ, και στο κάτω συρτάρι ένα παντελόνι που τελικά δε σας αρέσει. Πάρτε λοιπόν αυτά τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε και ελάτε να τα ανταλλάξετε με αυτά που ήδη υπάρχουν στο Swap Shop του Φιξ in art.

*Οι επιλογές που κάνουμε όταν πάμε ‘για ψώνια’ μπορούν να είναι κομμάτι μιας θετικής αλλαγής για το περιβάλλον!

*Ανακύκλωσε τα πράγματα σου, σώσε τον πλανήτη!

Ιnfo:

Make Swap Not Shop! @ ΦΙΞ in art, 26ης οκτωβριου 15 – Θεσσαλονίκη
Κάθε Κυριακή 11:30 – 17:00

Save the dates
7,14,21/Απριλίου
5,12,19/Μαΐου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

TEDxAUTH

Το #TEDxAUTH 2019 είναι έτοιμο για μια ακόμη χρονιά. Θεματική του; Η προοπτική!

Προοπτική είναι ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης για κάτι, ειδικά κάτι που επηρεάζεται από τις πεποιθήσεις ή τις εμπειρίες του καθενός. Ένας τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων, γεγονότων και αξιολόγησης της σπουδαιότητος τους. Η σωστή οπτική γωνία ή η ικανότητα του να βλέπεις αντικειμενικά.

Η θεωρία της προοπτικής τριών διαστάσεων σε μια δισδιάστατη πραγματικότητα, προκειμένου να αναδημιουργηθεί η εμφάνιση και οι χωρικές αναλογίες ή μια εικόνα που υπάρχει στο μάτι σε ύφεση. Πιο συγκεκριμένα, δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Οι διαφορές μπορεί μερικές φορές να είναι μικρές και άλλες φορές μεγάλες και εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους όπως τη βιολογική κατασκευή του καθενός, την ανατροφή του, καθώς και την κοινωνική και συναισθηματική του νοημοσύνη.

Κάθε ομιλητής θα μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία που τον οδήγησε στη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης λογικής και θα εξηγήσει πώς άλλαξε την προοπτική του στη ζωή. Φυσικά, μπορεί επίσης να μιλήσει για τις προοπτικές, τις πολλαπλές επιλογές και τις εναλλακτικές λύσεις ενός θέματος. Στο φετινό TEDx θα επιδιώξουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες και να προτείνουμε νέους τρόπους σκέψης. Θέλουμε να ακουστούν ιδέες που μπορούν να παρακινήσουν και να βοηθήσουν το κοινό να επαναφέρει την προοπτική του στη ζωή.

Το πρόγραμμα ΕΔΩ,

Info:

Σάββατο 6 Απριλίου

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

Slow Art Day 2019 στο MOMus-ΜΦΘ!

Το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 17:00 έως τις 19:00, τo ΜΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης γίνεται το πρώτο ελληνικό μουσείο που συμμετέχει στο διεθνές κίνημα Slow Art Day, σκοπό του οποίου αποτελεί η ενθάρρυνση του κοινού να προσεγγίζει και να απολαμβάνει την τέχνη χωρίς βιασύνη και χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Οι συμμετέχοντες κοιτάζουν πέντε έργα τέχνης για 10 λεπτά το καθένα, «διαβάζοντάς» τα με τον δικό τους τρόπο, και κατόπιν συναντιούνται για να συζητήσουν την εμπειρία τους. Παύουν να είναι περαστικοί από το Μουσείο και μετατρέπονται σε παρατηρητές, ανακαλύπτοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια στα έργα τέχνης.

Info:

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄Λιμάνι

Σάββατο 6 Απριλίου, στις 17.00

Είσοδος δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου (2€ ολόκληρο, 1€ μειωμένο)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως την Τρίτη 2 Απριλίου, στο 2310 566 716 ή στο info[email protected]

10 Πόλεις / 10 Χρόνια Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κλείνει τα 10 της χρόνια! Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009 ως μια πρωτοβουλία ενεργών επαγγελματιών που προέκυψε από το κίνημα «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη». Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν συμβεί στον τομέα των οπτικοακουστικών στην Ελλάδα, τίποτα όμως σημαντικότερο από τις ίδιες τις ταινίες!

Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από το Σάββατο 6 έως την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) μια επιλογή από 14 ελληνικές ταινίες – μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους- που τιμήθηκαν μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια με το βραβείο «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φιλμ στα οποία έχουν απονεμηθεί Βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη. Οι σκηνοθέτιδες Στέλλα Θεοδωράκη και Σοφία Εξάρχου θα παραβρεθούν στις προβολές και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους.

Info:

Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (εκπτωτικό), 8€ (ημερήσιο)

Σάββατο 6 Απριλίου

19:30 Ημερολόγια αμνησίας
21:30 Τετάρτη 4:45

Κυριακή 7 Απριλίου

19:30 Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά
21:30 Χώρα προέλευσης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

5,00 Ευρώ / προβολή
8,00 Ευρώ / ημέρα

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

Gourmet Exhibition

Η Gourmet Exhibition εδραιώνεται πλέον ως το σημαντικότερο γεγονός προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών & βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

Στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στις 6, 7 και 8 Απριλίου 2019 ξεκινάει ακόμα ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό ταξίδι.

Κορυφαίοι χονδρέμποροι και αγοραστές από την Ευρώπη και την Ελλάδα έρχονται στην Gourmet Exhibition να ανακαλύψουν νέα εκλεκτά προϊόντα από διαλεγμένους παραγωγούς. Την μεγάλη προσέλευση των χονδρεμπόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύουμε και φέτος αυξάνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο και χτίζοντας συνεργασίες.

Το κοινό της πόλης και οι επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να γευθούν εκλεκτά προϊόντα, να γίνουν επαγγελματίες γευσιγνώστες για μια ημέρα, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να απολαύσουν ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ιnfo:

Σαββατοκύριακο και Δευτέρα 6, 7 και 8 Απριλίου

Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι

3o Fantasmagoria

Δεκάδες events & εκθέτες, εκατοντάδες δημιουργοί, συγγραφείς & καλλιτέχνες, χιλιάδες βιβλία του φανταστικού και επισκέπτες!

Εδώ και χρόνια, αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού προβάλλουν τους καλλιτέχνες τους και προάγουν τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας, που πλέον, ειδικά στη λογοτεχνία, έχει διαμορφώσει το δικό της ξεχωριστό είδος.

Η Λογοτεχνία του Φανταστικού αποτελεί -κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα- ένα δυνατό ξεχωριστό είδος λογοτεχνίας με σπουδαίους εκφραστές και σταδιακά αυξανόμενη απήχηση στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνία του φανταστικού ανθεί και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πληθώρα νέων συγγραφέων που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο. Άλλες μορφές έκφρασης της συγκεκριμένης τάσης είναι τα RPG (Role Playing Games), το κόμικ, η ζωγραφική κ.ά.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά. Προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει το έργο αξιόλογων καλλιτεχνών τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ειδικά στην εποχή μας, η καλλιτεχνική έκφραση της φαντασίας προσφέρει μια ουσιαστική και ευνοϊκή διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής κρίσης. Κάθε είδους πολιτιστικός θεσμός, ανανεώνει με μια νότα χαράς κι αισιοδοξίας την κοινωνία και τη ζωή, καθώς προάγει την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σάββατο και Κυριακή 6-7 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Τα παραμύθια του Καραγκιόζη

Το Θέατρο Αθήναιον επιφυλάσσει για το κοινό του μια αναπάντεχη συνάντηση! Συμπράττει με τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση και παρουσιάζει με την τεχνική του Θεάτρου Σκιών και πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη γνωστά, λαϊκά παραμύθια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ολόκληρη τη θεατρική σεζόν.

Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση που φέρει τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό – Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό. Σκοπός είναι η ενεργή συμμετοχή του κοινού στη δράση της παράστασης μέσω της παραδοσιακής μουσικής.

Τα ευφάνταστα σκηνικά θα ντύνουν τη σκηνή από άκρη σε άκρη και έτσι οι θεατές θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα υπερθέαμα Θεάτρου Σκιών.

Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα ώστε οι λιλιπούτειοι θεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη ξανά και ξανά με απώτερο στόχο τη διασκέδαση, την απόκτηση γνώσεων και τον προβληματισμό.

Ο Χρήστος Στανίσης και το Θέατρο Αθήναιον ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και φέρνουν τον Καραγκιόζη σε κλειστό θέατρο για μία ολόκληρη σεζόν. Ο Καραγκιόζης βρήκε φέτος το σπίτι του!

Ιnfo:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 7, 14, 21 Απριλίου
Κάθε Κυριακή στις 12:00 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης

Ο Ψαροτρομάρας από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

To διεθνούς φήμης Κου-Κλό-Θέατρο Κρήτης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας», μετά τις sold out παραστάσεις του Φεβρουαρίου.

Με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές!

Ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας όπου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού!

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Σάββατο 6 Απριλίου στις 18.00

Κυριακή 7 Απριλίου στις 11.30

Είσοδος 8€

Εγώ ο Μότσαρτ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου TheatrAction, τη νέα εκπαιδευτική της πρόταση, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, με τίτλο ‘Εγώ ο Μότσαρτ’. Μέσα από ένα ευφάνταστο κείμενο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κορυφαίο συνθέτη απολαμβάνοντας παράλληλα μερικά από τα πλέον γνωστά έργα του. Το πρόγραμμα ξεκινά με διπλές παραστάσεις για σχολεία, από Τετάρτη 3 Απριλίου έως Παρασκευή 5 Απριλίου και ολοκληρώνεται με μία παράσταση για όλη την οικογένεια, το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα από ένα ευφάνταστο κείμενο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart και να ακούσουν ζωντανά τις συνθέσεις του από την Κ.Ο.Θ.

Info:

Σάββατο, 6 Απριλίου, Ώρα 19:00

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος

Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους.

Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τόσο κοντά

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών- Φουαγιέ

Σάββατο στις 21.15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ελέφας

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι."

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων β΄ της ΧΑΝΘ παρουσιάζει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Την μεγαλύτερη και τραγικότερη ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ.

«Star – crossed lovers». Έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Σαίξπηρ τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Ο πιο μεγάλος έρωτας όλων των εποχών ήταν καταδικασμένος από τα αστέρια. Δυο σπίτια και τα δυο τρανά. Στη Βερόνα, όπου στήνεται το σκηνικό μας. Εχθροί παλιοί για την εξουσία. Από τα σπλάχνα των δυο εχθρών ,γεννήθηκε ζευγάρι άμοιρων εραστών. Δυο σπίτια. Εχθροί παλιοί για την εξουσία. Τυφλοί λες και θα είναι αιώνιοι. Στους δρόμους μίσος. Για την εξουσία. Ο έρωτας, φωτίζει για λίγο. Κι ύστερα πάλι σκοτάδι! Αιώνιο. Για την εξουσία.

Info:

Σάββατο 6 Απριλίου, στις 17.00

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)

Τηλέφωνο 2310 230013

Φεγγίτης

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Τομ Σάρτζεντ (Δημήτρης Καταλειφός) εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις (Λουκία Μιχαλοπούλου), τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης τους.

Ο Τομ είναι ένας εύπορος ιδιοκτήτης χώρων εστίασης που έχει χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του και επιδιώκει την επανασύνδεση με την πρώην σύντροφό του Κίρα, η οποία έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της και πλέον εργάζεται ως δασκάλα σε ένα σχολείο στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Λονδίνου.

Οι δυο τους, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παρά τις διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες τους, την αντίληψή τους για τη ζωή και τα προβλήματα του παρελθόντος, θα επιχειρήσουν να επανεξετάσουν τη σχέση τους – για να διαπιστώσουν, αν η παλιά φλόγα ανάμεσά τους, μπορεί να αναζωπυρωθεί. Θα μπορέσει όμως ο Τομ να αποδεχθεί την «καινούρια» Κίρα και θα ενδώσει τελικά εκείνη σε ένα τρόπο ζωής και σε μια κοσμοθεωρία που μέχρι πρότινος είχε απορρίψει;

Ο «Φεγγίτης» διερευνά και διαπραγματεύεται εύστοχα αλλά και με χιούμορ, το κατά πόσο μία σχέση αγάπης θα μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές κοσμοθεωρίες και συμπεριφορές. Τόσο η ιδεαλίστρια Κίρα, όσο και ο πραγματιστής Τομ είναι εμφανές ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον, κάτι που πρώτος απ’ όλους διακρίνει ο νεαρός Έντουαρντ (Μιχάλης Πανάδης) -ο γιός του Τομ- που επισκέπτεται την Κίρα προσπαθώντας να την πείσει να γυρίσει κοντά στον πατέρα του.

Ο «Φεγγίτης» (Skylight) έχει ανέβει πρώτη φορά στο Λονδίνο από το Εθνικό Θέατρο (1995) και αργότερα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο West End και στο Broadway, ενώ έχει κερδίσει τα βραβεία Tony «Καλύτερης Παράστασης» (2015) και Olivier «Καλύτερου Έργου» (1996). Την παράσταση “Skylight” στο Λονδίνο το 2014, σκηνοθέτησε ο Stephen Daldry με πρωταγωνιστές τους Bill Nighy και Carey Mulligan.

Το «Skylight» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Εξαρχείων, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, με τον τίτλο «Γυάλινος ουρανός» (1996-1997).

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Παραστάσεις:
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 20.00

Εισιτήρια: 17€ & 14€ (ΑΜΕΑ), 10€ (Φοιτητές, άνεργοι)

Ερκουλίν Μπαρμπέν

Ετοιμαστείτε για ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο, σε μια εποχή που η ιατρική και η δικαιοσύνη επιδίδονταν σε ένα ανελέητο κυνήγι ταυτότητας, με σκοπό να καθοριστεί το «αληθινό φύλο».
Το ένα, το μοναδικό, το πραγματικό φύλο.
Το ταξίδι αυτό είναι μια ανάμνηση αλλά και μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσετε την Ερκουλίν Μπαρμπέν.
Την Αλεξινά. Τον/την Καμίγ.
Μια διπλή, παράξενη ύπαρξη. «Άνδρας. Γυναίκα. Τίποτα.»
Ένα άτομο ερμαφρόδιτο, που στη γέννησή του θεωρήθηκε γυναίκα, ενώ αργότερα, στην ενηλικίωσή του, τού επιβλήθηκε η ανδρική ταυτότητα.

Η ιστορία της/του Ερκουλίν Μπαρμπέν, όπως η ίδια/ο ίδιος
την κατέγραψε στο ημερολόγιό της/του, έμεινε στην Ιστορία ως το πρώτο κείμενο ερμαφρόδιτου, ένα ντοκουμέντο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Μισέλ Φουκώ για να γράψει το άρθρο του «Το αληθινό φύλο» (1978), καταγγέλλοντας «την τυραννία της κοινωνίας για το φύλο και την αναπόφευκτη επιμονή ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα» και ανοίγοντας ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στις σπουδές φύλου.

Σήμερα, η/ο Ερκουλίν αποτελεί εμβληματική μορφή του κινήματος των ίντερσεξ ατόμων. Την εποχή, όμως, που έζησε τη σύντομη ζωή της/του, ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε απεγνωσμένα να κατανοήσει και να διαχειριστεί τη σεξουαλική του επιθυμία, μια ύπαρξη καταδικασμένη στη μοναξιά και την απομόνωση, ένα μίασμα για τη θρησκόληπτη κοινωνία. Ένα θύμα της ζωής, η οποία τον οδήγησε στον μονόδρομο της αυτοκτονίας.

Κυρίες και κύριοι! Αφεθείτε ελεύθεροι και ταξιδέψτε μαζί μας στις αναμνήσεις ενός ερμαφρόδιτου. Στο τέλος του ταξιδιού, ίσως ανακαλύψουμε τι φύλο έχει η αγάπη.

Info:

Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6

Σάββατο Ώρα: 21:30
Κυρική, Ώρα: 20:30

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» («Der gute mensch von Sezuan»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στην δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή συνθέτοντας ένα βουβό θίασο που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα της εκάστοτε σκηνής. Τέλος, ερμηνεύουν ζωντανά την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)
4-7 Απριλίου & 11-14 Απριλίου
Ώρα 21.00, (Κυριακή 7 & 14 Απριλίου στις 20.00)

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ γενική είσοδος
13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων)

To ΣΕΞ αρχίζει στα 40

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί.

Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; "Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40", αλλά... για ποιον τελικά;

Info:

Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο

Ψευδαισθήσεις

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής.

Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους.

Υπάρχει αληθινή αγάπη ή είναι απλά μια ψευδαίσθηση;

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ | Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 10€

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Υπάρχει και Φιλότιμο

Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος και το «Υπάρχει και Φιλότιμο» έρχονται στη Θεσσαλονίκη!

Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη.

Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθν. Αμύνης 2
Από 5 έως και 21 Απριλίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.30
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.30 & 21.00
Κυριακή: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι και φοιτητές), 12€ ομαδικό

Η νεράιδα και το παληκάρι

Πενήντα χρόνια μετά την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS, η «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Με τους ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, την ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον Κρητικό Σύλλογο «Βρακοφόροι Δυτικής Μακεδονίας» και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη ΝΙΚΟ ΖΩΙΔΑΚΗ με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή Κρητική μουσική της παράστασης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη) που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη το Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο μέν «μπουκιά και συγχώριο» δε, που κρατάει την βεντέτα ζωντανή.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο 6 Απριλίου 6μμ & 9μμ
Κυριακή 7 Απριλίου 7μμ

Τιμές εισιτηρίων:

Α Πλατεία: 25 ευρώ
Β Πλατεία: 20 ευρώ
Εξώστης: 15 ευρώ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Εαρινή συναυλία

Ένα μπουκέτο τραγούδια της άνοιξης, αλλά και γνώριμα, μελωδικά, κλασικά και σύγχρονα μουσικά κομμάτια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παιδική - Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης
Σωτήρης Αλεβίζος Μουσική διδασκαλία - διεύθυνση Νεανικής Χορωδίας
Μαρία Πεστεκίδου Παιδαγωγός φωνής - Μουσική διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας
Στο πιάνο συνοδεύει ο Άγγελος Τσανακάς

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κυριακή 07 Απριλίου

Ώρα: 20:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€, 5€ (μειωμένο)

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, σχολές χορού από την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν χορογραφίες μπαλέπτυ, σύγχρονου, character, hip-hop, μοντέρνου, jazz κ.α.
Το σύνολο των χορευτών είναι παιδιά και έφηβοι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727 - 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Λ. Μ. Αλεξάνδρου και Μαρτίου

Σάββατο 06 Απριλίου, στις 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 18€, 15€, 12€

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ελληνικά διάφορα

Ύστερα από έναν άκρως επιτυχημένο πρώτο κύκλο εμφανίσεων στο Κρεμλίνο του Πειραιά, τα «Ελληνικά διάφορα», η νέα παράσταση – πρόταση της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Για τρία Σάββατα, στις 6, 13 και 20 Απριλίου, η παράσταση που γοήτευσε το κοινό της Αθήνας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την τόλμη και την αρτιότητά της, παρουσιάζεται και στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη του Μύλου.

Οι ίδιοι οι δημιουργοί περιγράφουν το πρόγραμμα ως εξής: "Εκπλήσσοντας λοιπόν ακόμα κι εμάς τους ίδιους, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα – φόρο τιμής στους δημιουργούς και τους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας που μας έμαθαν να αγαπάμε τη μουσική και τους ανθρώπους της.

Από το ελαφρό και το λαϊκό τραγούδι έως τους μεγάλους συνθέτες της δεκαετίας του ‘60 και από τους πιο τρυφερούς δίσκους των ‘80ς και τους τραγουδοποιούς της δεκαετίας του ‘90, βάλαμε στο τραπέζι τραγούδια ετερόκλητα που συνθέτουν το μωσαϊκό μιας χώρας που δεν ξέρει να ζει χωρίς να τραγουδά, με μόνο άξονα τη συλλογική συγκίνηση, τα κοινά σημεία αναφοράς και το καθαρό συναίσθημα.".

Info:

ΑΠΟΘΗΚΗ του Μύλου: Aνδρέου Γεωργίου 56, Σφαγεία Θεσσαλονίκη
Σάββατο 6, 13 & 20 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Εισιτήρια ορθίων θεάματος: 12€
Εισιτήρια καθήμενων θεάματος: 15€
Καθήμενοι Α ζώνης ελάχιστη κατανάλωση: 20 ευρώ το άτομο
Καθήμενοι Β΄ζώνης ελάχιστη κατανάλωση: 15 ευρώ το άτομο

Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Άνοιξη μπαίνει ξανά, άνοιξε μια αγκαλιά…

Από το Σάββατο 30 Μαρτίου και για 4 Σάββατα, o Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στην Θεσσαλονίκη και στο Fix Factory Of Sound!

Ιnfo

Fix Factory Of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15

Σάββατα 6/4, 13/4 και 20/4/2019

Οι πόρτες ανοίγουν 21:00 μ.μ.
Ώρα έναρξης: 22:30 μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας και κρατήσεων: 2310.500670

Τιμές εισιτηρίων: Όρθιοι 12€ προπώληση – 14€ ταμείο

Καθήμενοι Πάσα: 15€ /άτομο

Τραπέζια: 17€/άτομο- Ελάχιστη κατανάλωση καθήμενων: 7€(ποτό)

*Τα τραπέζια είναι 4 ατόμων και άνω
* Στα πάσα τα 2 άτομα κάθονται με άλλα 2

Μίλτος Πασχαλίδης live

Μετά από μια καλοκαιρινή περιοδεία με περισσότερους από 40 σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Μίλτος ανεβαίνει στο stage του Block 33 για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απρίλη!

Με παραμύθια, βαριές κουβέντες, ιστορίες για πεφταστέρια και τραγούδια που ζούνε λαθραία, στήνει ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια από τους 12 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του, που έχουν λείψει από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο φόρος τιμής στο μεγάλο δάσκαλο Μάνο Ελευθερίου, με ένα εκτενές αφιέρωμα στα σπουδαία τραγούδια του. Φυσικά, κινητήρια δύναμη θα είναι, η αίσθηση της στιγμής, η ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς που θα οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια, με τον ιδιαίτερο πάντα τρόπο του Μίλτου.

Info

Σάββατο 6 Απριλίου
Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Εισιτήρια

13 ευρώ ορθίων
15 ευρώ καθημένων
Μετά την αγορά του εισιτηρίου καθήμενων, κάντε κράτηση στο 2310 533533
Προπώληση σε:
Σάρωθρον, wind, viva.gr, Seven Spot

Η κυρία επιθεώρηση

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου!
«Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ», με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς της εποχής όπου το είδος της επιθεώρησης γνώρισε την πλήρη άνθιση και ακμή του, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους πιο παλιότερους, τον μοναδικό «αλά Ελληνικά» συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ!

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, ορχήστρες, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της «ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ»!

Από τα «Παναθήναια» της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι και

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, block 33, swap, shop, φιξ, art, εμφάνιση, tedx, info, slow, ελλαδα, φιλμ, gourmet, exhibition, νέα, rpg, games, παιδια, θεατρο, συμμετοχή, δραση, πήχη, σχολεια, κρητη, εταιρεία, amadeus, mozart, κθβε, συλληψεις, μυστήριο, μετάφραση, αθωότητα, lifestyle, κυριακη, χανθ, ουίλιαμ, star, τομ, υφίσταται, west, end, bill, αμεα, μπρεχτ, arsenal, films, μαρια, κωνσταντινου, νικο, ζωιδακη, αθηνα, αιθουσα, jazz, unesco, πειραιας, εισιτήρια, fix, factory, τηλ, κυπρος, stage, block, πεφταστέρια, ηλεκτρικος, wind, viva, κυρια, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, πυρκαγιες, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ημερομήνια, φιλοσοφικη, δυνατα, επιθυμιες, μετάφραση, μια ημερα, πεφταστέρια, ημερολόγιο, ακμη, αμεα, αυτοκινητο, αυλαια, γυναικα, γωνια, δουλεια, δωρεαν, εθνικη, εθνικο θεατρο, ελληνικες ταινιες, ζωγραφικη, ηθοποιοι, θεμα, θρακη, ιατρικη, ιρις, κθβε, λονδινο, μουσικη, μυρμηγκια, μωρο, ντοκιμαντερ, οριζοντες, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, ρουχα, σχολες, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, ταινιες, τραγουδια, υφεση, φλογα, ψεμα, ψεματα, ωρα, rpg, αγαπη, αγορα, αγωνια, αθηναιον, αρθρο, αθωότητα, ανθρωπος, αναμνησεις, ανοια, απηχηση, αποκαλυψη, απληστια, απλα, αριστοτελειο, αστερια, ατζεντα, ατμοσφαιρα, ατομο, αφιερωμενο, αφορμη, βιωμα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γελιο, γεωργιου, γινεται, γλωσσα, δευτερα, διδυμα, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δρομος, δρωμενα, δειγμα, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκρηκτικα, εκφραση, ενδιαφεροντα, ενθαρρυνση, εργα, εμφάνιση, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερμης, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετοιμο, ετων, ευρωπη, εχθροι, τεχνη, ζωη, ζητα, ζωης, ζωιδακη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, υποθεση, υφίσταται, θεσσαλια, θεωρια, ιδρυμα, ηθικο, εικονα, φιλμ, καλογηρου, καπελα, κεφαλαιο, κειμενο, κυνηγι, κυκλος, κυρια, κοπερνικος, κοστουμια, χτυπα, κωμωδια, λαθη, λειπει, λειψει, λογια, λογοτεχνια, μακεδονια, μακρια, μαλαμας, μαμα, ματια, ματι, μαχαιρια, μεγαρο μουσικης, μηνυματα, μυστήριο, μιουζικαλ, μισος, μικρο, μανο, μοναξια, μορφη, μπρεχτ, μαρια, μυθιστορημα, νικο, νιαρχος, νοημοσυνη, νοημα, νηπια, παντα, οθονη, οικογενεια, ουιλιαμ σαιξπηρ, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθος, παμε, παπουτσια, παπακωνσταντινου, πεμπτη, περιβαλλον, πιανο, ποιοτητα, πλακα, πορτες, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σεζον, συγκεκριμενα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, σπιτια, σφαγεια, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, τολμη, τρια, τριτη, τομ, φαντασια, φεστιβαλ, φυλο, φυσικα, φτανει, φυλα, φιξ, φλεμινγκ, φοβασαι, φτερα, φορα, χανθ, χανιωτακης, χιουμορ, χρηστος, ψηφιδωτο, ωρες, αγορι, αιωνες, amadeus, ανω κατω, art, bill, block 33, μποφιλιου, block, εθνικο, exhibition, φακελος, films, factory, fix, gourmet, ημερολογια, hop, ηπειρο, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερο, info, jazz, shop, κλειστο, κομματι, καρδια, κωδικες, κωνσταντινου, κωνστανταρας, κωστας, κυριακη, lifestyle, μοιαζει, mozart, οργανα, ορχηστρα, ουίλιαμ, πήχη, σκηνη, σκηνικα, slow, stage, swap, ταξιδι, tedx, τρωει, θεματα, unesco, βεντετα, viva, viva.gr, west, χορογραφιες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα