Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη και το σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου. Εκδηλώσεις για παιδιά, δράσεις στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, αγώνας δρόμου για τα στρατόπεδα αλλά και η γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού είναι ορισμένα μόνο από όσα ξεχωρίζουν αυτό το διήμερο στην πόλη, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν

θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Διαβάστε όσα ξεχώρισε για εσας το Thestival και κάνετε την επιλογή σας:

Πέππα το Γουρουνάκι

Η Πέππα το Γουρουνάκι, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, ο Τζορτζ, η Μαντάμ Γαζέλα, ο Ντάνι Σκυλάκης, ο Πέντρο Πόνυ, η Σούζυ Προβατίνα και η Ρεβέκκα Κουνέλη σας περιμένουν να ζήσετε μαζί τους το «Όνειρο της Πέππα», ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών.

Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες. Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο

Info:

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Βασ. Όλγας 150 Περιοχή Μαρτίου

Σάββατο 12/5 στις 6:00μ.μ.

Κυριακή13/5 στις 11:30π.μ.

Τιμή εισιτηρίου:12 ευρώ
Tιμή προπώλησης 10 ευρώ

Γιορτή για τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού

Με πρωταγωνιστές τους SMILERS, τους ήρωες για όλα τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην 4η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Η 4η Μεγάλη Γιορτή για Παιδιά θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Μαΐου και ώρες 10:00 – 21:00, στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ-HELEXPO. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Smile Boy, την Smile Girl και τον πιστό τους φίλο Rescue Dog, να βγάλουν φωτογραφίες, να ενημερωθούν για τις super δυνάμεις τους και να γίνουν και αυτά ήρωες με την απόκτηση της Super Smile Ταυτότητας!

Τι περιλαμβάνει αυτή η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά;

Διαστημικά ταξίδια
face painting
ζαχαροπλαστική με «χαμογελαστά μπισκότα» και λαχταριστές μπάρες δημητριακών
ρομποτική
ξυλοπόδαροι
μάγοι & ταχυδακτυλουργοί
λουλουδονεράιδα
μουσικοχορευτικά παιχνίδια
Θέατρο Σκιών
Μουσείο Παιχνιδιών
Δωμάτιο απόδρασης
Εργαστήρι ενδυματολογίας
Εργαστήρι πηλού
ζωγραφική
κατασκευές
παραστάσεις
Όλα αυτά και πολλές ακόμα εκπλήξεις & events περιμένουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες!

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται

● Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»
● Διαδραστικές παρεμβάσεις για παιδιά στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στον κόσμο της τεχνολογίας
● Παρουσίαση όλων των δράσεων του οργανισμού

Info:

Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου

Ώρες 10:00 – 21:00

Περίπτερο 12 της ΔΕΘ-HELEXPO

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με την παιδική μουσική παράσταση "Πες μου τ' όνομά σου"

Η Μικρή Άρκτος και το θέατρο Αθήναιον παρουσιάζουν την παιδική μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά 'Πες μου τ' όνομά σου" Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαΐου.

«Eδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας» λέει ο ίδιος ο Φοίβος.

Λοιπόν, ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη, οι μουσικοί τους, αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο - cd με τίτλο Πες μου το όνομά σου, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Πρώτος σταθμός;;; Η Θεσσαλονίκη!

Σ' αυτό το βιβλίο ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του τρόπο.

Info:

ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ - κεντρική σκηνή, Λεωφ. Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Σάββατο 12 Μαΐου, 12.00 & 18.00 (2 παραστάσεις)
Κυριακή 13 Μαΐου, 12.00 & 15.00 (2 παραστάσεις)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

10 ευρώ Γενική είσοδος| 8 ευρώ ανέργων
Οικογενειακά πακέτα : των 3 ατόμων 24? | των 4 ατόμων 30?

Elephantastico

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλονίκης το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17) παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Για το λόγο αυτό υπάρχει αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας του κοινού, που επιθυμεί να προχωρήσει σε προεγγραφές που αφορούν στις τριήμερες εκδηλώσεις του 5ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico»/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται με τα παιδιά τους στις δράσεις του φεστιβάλ χωρίς προεγγραφή, με εξαίρεση τις ακόλουθες εκδηλώσεις, για τις οποίες ο αριθμός συμμετεχόντων έχει ήδη συμπληρωθεί:

Περιήγηση με λεωφορείο στην πόλη (Σάββατο 12/5/2018, 10.00 π.μ.)
Παραμύθι εν πλω (Σάββατο 12/5/2018, 10.00 π.μ.)
Τα παιχνίδια ζωντανεύουν στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Σάββατο 12/5/2018, 11.00 π.μ.)
Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο στο Βυζαντινό Μουσείο (Σάββατο 12/5/2018, 12.00)
Παράλληλα, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν σε ανοικτούς χώρους, θα ματαιωθούν σε περίπτωση εκ νέου κακοκαιρίας.

5ο Horrorant Film Festival

Το 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” ανοίγει και φέτος τις πύλες του σε όλους τους θεατές που επιθυμούν να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη αγωνία, ένταση, τρόμο και φυσικά πολύ πολύ αίμα!

Το ταξίδι, ξεκίνησε από την Αθήνα και μεταφέρεται αυτούσιο 500χλμ βορειότερα, με τις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη να παίρνουν τη σκυτάλη στις 10 – 16 Μαΐου.

Τι θα δείτε όμως στο 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”;

Από το πρόγραμμα δε γίνεται να λείπουν και οι Ταινίες Μικρού Μήκους με μικρά διαμαντάκια απ’ όλο το κόσμο να συνοδεύουν τις προβολές, προσφέροντας το καλύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται ιδιαιτέρως το Horrorant Film Festival, αυτό είναι τα Ειδικά Αφιερώματά του, επιλέγοντας κάθε χρόνο δύο θεματικές ενότητες που αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν στη κινηματογραφική ιστορία και να σας παρουσιάσουν ταινίες κλασσικές, ταινίες σπάνιες αλλά και μοντέρνα δείγματα του εκάστοτε θέματος, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε –σε πολλές περιπτώσεις- για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, αξιομνημόνευτες παραγωγές.

Το πρώτο απ’ αυτά, θα είναι ένα Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Τρόμου, κι έχει σκοπό να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους αλλά και να συστήσει στους νεότερους, τη βαριά ιστορία της γειτονικής χώρας στο είδος, όταν για σχεδόν τριάντα χρόνια τα giallo και exploitation films κάθε είδους κατακτούσαν αλλά και σόκαραν ολόκληρο το πλανήτη, βγάζοντας μεγάλους σκηνοθέτες όπως οι Dario Argento, Lucio Fulci, Mario Bava, Joe D’Amato και τόσους άλλους.

Το δεύτερο αφιέρωμα είναι προσωποκεντρικό, όμως δεν επιλέγει κάποιον σκηνοθέτη ή ηθοποιό, ούτε καν κάποιον άνθρωπο του κινηματογράφου, αλλά τον μεγάλο Αμερικάνο συγγραφέα H. P. Lovecraft που με την αξεπέραστη φαντασία και τις φιλοσοφικά έντονες ιστορίες τρόμου, άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του σε κάθε είδους horror fiction, με τους κινηματογραφιστές να τον διασκευάζουν αλλά και να εμπνέονται απ’ αυτόν, παρουσιάζοντας από τα μέσα του περασμένου αιώνα ένα πλήθος παραγωγών που αξίζει να γνωρίσουμε ή να ξαναεπισκεφτούμε.

Περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Σινέ Βακούρα, Μιχ. Ιωάννου 10

Πέμπτη 10 έως Τετάρτη 16 Μαΐου

Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος

Η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi παρουσιάζει – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – το έργο της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς «Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος» σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Στις 28 Ιουνίου 1914 στο Σεράγεβο, που βρίσκεται υπό Αυστριακή κατοχή, ο 19χρονος φοιτητής Γκαβρίλο Πρίντσιπ δολοφονεί τον διάδοχο του Αυστρο-Ουγγρικού θρόνου Φραγκίσκο Φερδινάνδο (Franz Ferdinand στα γερμανικά) και τη σύζυγό του Σοφία. Η πράξη του, γνωστή ως «η δολοφονία του Σεράγεβο», έγινε η σπίθα που πυροδότησε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πιο αιματηρό πόλεμο στην ιστορία του εικοστού αιώνα. Ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ καταδικάστηκε, λόγω ηλικίας, σε 20 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας και πέθανε από φυματίωση τον Απρίλιο του 1918.

Το έργο διαδραματίζεται στο Σεράγεβο το 1914, τις φυλακές της Θεσσαλονίκης το 1917 και το φρούριο Τερεζίν στη σημερινή Τσεχία το 1918. Αν και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, το έργο δε μιλά για γεγονότα. Αν και χρησιμοποιεί ιστορικά και πολιτικά ντοκουμέντα, το έργο δεν είναι ούτε ιστορικό, ούτε πολιτικό δράμα. Πάνω και πέρα από όλα, το έργο με τον παράξενο τίτλο εστιάζει στον άνθρωπο Γκαβρίλο Πρίντσιπ – τον Γκαβράκο για τους φίλους του -, τον άνθρωπο πίσω από τους αντιφατικούς χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν – δολοφόνος, θύτης, τρομοκράτης, ήρωας – αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα πίσω και πέρα από την πράξη που απώτερο στόχο είχε την απελευθέρωση από την Αυστρία και τη δημιουργία γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Γκαβρίλο Πρίντσιπ. Ένα μπερδεμένο παιδί, θύμα του τόπου και του χρόνου. Ένα αλλοπαρμένο αγόρι που υποστήριζε με πάθος πως «εμείς πρέπει ή να πεθάνουμε στη ζωή ή να ζήσουμε στον θάνατο». Ευαίσθητος, συνεσταλμένος και ασθενικός, ο Γκαβράκο ήθελε να γίνει ήρωας, να μείνει στην ιστορία. Το «Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος» είναι η ιστορία του. Μια ιστορία συναρπαστική γεμάτη νιάτα και ιδεαλισμό. Μια ιστορία σαν αστυνομικό μυθιστόρημα, γεμάτη ίντριγκες, συνωμοσίες και εγκλήματα.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)
Παραστάσεις: 10 – 13 Μαΐου 2018, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό | 8€ μειωμένο

Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα στο Θέατρο Τ

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Και ποιον από τους ήρωες του έργου, αυτούς τους κωμικοτραγικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, να πιστέψουμε; Αυτόν που λέει: «Μα δεν υπάρχει αγάπη, είναι μια επινόηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, ένα είδος αρρώστιας»; Ή εκείνον που βεβαιώνει: «Μα όχι, ήταν τέλεια όταν γνωριστήκαμε, ήταν σαν να ήμασταν δύο μισά που είχαν χαθεί και ξαναβρέθηκαν, ήταν σαν γιορτή»;

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

Ο Ζοέλ Πομμερά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» με το έργο του «Οι έμποροι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, πρώτα στο θέατρο Αμαλία (2008) και κατόπιν στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009). «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Πρώτη ελληνική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης, το 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Info:

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)
Παραστάσεις έως 20 Μαΐου 2018, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Coriolanus MMXVIII του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Βαφοπούλειο

Ο “Κοριολανός” είναι η τελευταία τραγωδία του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και λογοπλάστη Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Αν και από τα λιγότερο παιγμένα έργα του Βάρδου, ο T.S. Eliot το χαρακτήρισε ως ανώτερο του «Άμλετ» και το μεγαλύτερο δραματουργικό του επίτευγμα. Εξαιρετικά πολύπλοκο έργο θεματικά, καταπιάνεται με την σχέση παιδιών και γονέων, την πάλη των τάξεων, τη δικαιοσύνη σε καιρό πολέμου, την αυτοθυσία, και βέβαια, πάνω απ’ όλα, με τη δίψα για εξουσία.

Μπορεί η Ρώμη να αναδιαρθρώνεται μετά την πτώση των βασιλέων για να χτίσει ένα κράτος πιο δημοκρατικό, ωστόσο οι εχθροί ελλοχεύουν εντός και εκτός των τειχών. Ο Γάϊος Μάρκιος (μετάπειτα Κοριολανός), επιφανής στρατιωτικός, έχει φέρει πολλές νίκες στην πόλη, μα με το αυστηρό, αγέρωχο και απρόσιτο προφίλ του, είναι μισητός από τον λαό, στον οποίο αρνείται το σιτάρι υποστηρίζοντας ότι ο λαός δεν προσφέρει στην πατρίδα. Έξω από τα τείχη, ο Τούλλος Αουφίδιος, ορκισμένος εχθρός του Γαΐου, περιμένει την κατάλληλη στιγμή να αναμετρηθεί ξανά μαζί του.

Η φιλόδοξη μητέρα του Γαΐου θέλει να δει τον γιο της συγκλητικό, μια θέση που μπορεί να διεκδικήσει βάσει της ηρωικής του πορείας. Η άρχουσα τάξη των πατρικίων νιώθει πως θα διασφαλίσει τη θέση της εκλέγοντάς τον, ωστόσο οι εκπρόσωποι του λαού φοβούνται πως πρόκειται για έναν εν δυνάμει τύραννο. Καθώς νέος πόλεμος ξεσπάει με το γειτονικό Άντιο για την κυριαρχία της πόλης της Κοριόλης, ο Γαΐος φεύγει πάλι στο μέτωπο. Εκεί, θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούλλο Αουφίδιο, τον από χρόνια ορκισμένο εχθρό του. Το μίσος του λαού όμως δεν έχει καταλαγιάσει, και οι εκπρόσωποί του δολοπλοκούν κατά την απουσία του.

Info:

Σάββατο 12/5 στις 20.30 στο Θέατρο Βαφοπούλειο, Γ. Βαφοπούλου 3

Τα ορφανά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, του Ιρλανδού βραβευμένου συγγραφέα, πολυμεταφρασμένου και καταξιωμένου στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Ο σημαντικός σκηνοθέτης με τη μακρόχρονη πορεία και προσφορά στο ελληνικό θέατρο ξεχώρισε με την παράσταση «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο και το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ, που παίζεται με επιτυχία στο Ιλίσια – Βολανάκης. Ο Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται στο ΚΘΒΕ με ένα εξίσου δυνατό και σύγχρονο κείμενο που εγείρει ερωτήματα, θέτει διλήμματα και προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με τη βία και το ρατσισμό σήμερα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται, πώς η γραμμή για το τι είναι μια δικαιολογημένη πράξη χαράζεται στην άμμο και σταδιακά σβήνει για να ξαναχαραχθεί όλο και πιο μακριά, πιο βαθιά, ώσπου δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, τη μισαλλοδοξία και το έγκλημα. (από το κείμενο της Βίκυς Αγγελάκη - Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θεατρολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Reading, του Ηνωμένου Βασίλειου- που γράφτηκε ειδικά για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ.)

Το επίκαιρο και αινιγματικό έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου (βραβεία Fringe First και Herald Angel) το 2009 και ανέβηκε από τότε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές φτάνοντας ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Info:

Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Η ζωή του βασανισμένου ποιητή, συνθέτη, μπουζουξή και τραγουδιστή, του μεγάλου ρεμπέτη, που με το έργο του καθόρισε την πορεία του αστικού λαϊκού τραγουδιού, συμπυκνώνεται μέσα στην εξομολόγηση - συνέντευξη που έδωσε το 1969, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του. Όπως λέει ο ίδιος ‘’Παίρνω το θάρρος να εκθέσω τα αμαρτήματά μου στον κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που εγώ του τραγούδησα τις χαρές του, τις λύπες του, τα πλούτη του, τη φτώχεια του, την ορφάνια του, την ξενιτιά του. Αυτός ο κόσμος θέλω να γίνει ο εξομολόγος μου”.

Ωστόσο η εξομολόγησή του δεν αποτελεί απλά μια αφήγηση των γεγονότων της ζωής του αλλά μια, εκπληκτικής καθαρότητας, θαρραλέα μαρτυρία της εποχής του.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του ερμηνευτή, με σκηνικό και κοστούμια της Λέας Κούση.

Info:

Σάββατο 12 Μάϊου, στις 21.00

Κυριακή 13 Μαΐου, στις 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 13 €
Φοιτητικά, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10 €

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

Πέντε γυναίκες κάτω από το βαρύ πένθος που τους επέβαλλε η σκληρή συντηρητική και τυραννική μητέρα τους, μέσα στην αποπνιχτική ατμόσφαιρα μιας σκληρής και κλειστής κοινωνίας, αγωνιούν, ερωτεύονται, ζηλεύουν, ονειρεύονται και υπάρχουν, μόνο πίσω από ερμητικά κλειστά παράθυρα και τραβηγμένες κουρτίνες. Πίσω από τον ψηλό τοίχο ενός σπιτιού. Καταδικασμένες στην αφάνεια στη σιωπή και στη τραγωδία. Γυναίκες γεμάτες ζωή που μαραίνονται σαν λουλούδια σε σκοτεινό δωμάτιο.

Ζωές υποταγμένες στις κοινωνικές προκαταλήψεις και υπόδουλες σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Η λογοκρισία και η δικτατορία εντός. Και έξω από το βυθισμένο στο πένθος σπίτι, όλη η ανδαλουσιανή ζωή να ξεχύνεται με ορμή, με ήχους, γέλια, δέντρα, χωράφια, φωτιές, καντάδες, έρωτες και πάθη.

Info:

Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13/5 στις 21.00

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ

Τα ραδίκια ανάποδα

Η Εταιρεία παραγωγής «TEXNIS» παρουσιάζει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του Γιώργου Γαλίτη, δεν λέει να μας αφήσει χρόνους, να μείνει στον τόπο και να τινάξει τα πέταλα. Τώρα πια δεν τον πάνε τέσσερις αλλά επτά. Επτά χρόνια επικήδειος, Έβδομη φορά θανατερά!

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα σας να δείτε «Τα ραδίκια ανάποδα», σε νέο τόπο, εν τόπω χλοερώ και αναψύξεως!!!

Πρόκειται για την πιο μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένα black total κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν!

Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ (Βασ. Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9)
Παραστάσεις: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου, στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος & 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310 819153, 2310 824970, 2310 257218, 6934115555

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

Μια απολαυστική σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία,το μελόδραμα, την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ», μετά από την επιτυχία που είχε στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ανεβαίνει από 20 Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» είναι μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές. Το μεταφυσικό στοιχείο με την τραγική και ταυτόχρονα αστεία παρουσία του, οδηγεί στα άκρα τις έτσι κι αλλιώς ακραίες καταστάσεις των ηρώων της ιστορίας.
Το έργο είναι μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς που πέρα από την ενσάρκωση των ρόλων τους καλούνται να εναλλάσσουν με φρενήρεις ρυθμούς… πενήντα επτά αλλαγές κοστουμιών με ταχύτητα που αφήνει άναυδο τον θεατή.
Μια θεατρική περιπέτεια γέλιου, μεταφυσικής αγωνίας και ακραίου ερωτικού πάθους.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Σάββατο: 18:00 & 21.15, Κυριακή 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € & ,15 € φοιτητικό
Κάθε Σάββατο βραδινή 20 € γενική είσοδος.

Ο Jorgos με το show «Magic & Illusions» στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Το Αριστοτέλειον Θέατρο έχοντας παράδοση στην επιλογή των θεαμάτων παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Jorgos µε το πρωτόγνωρο show του, Magic & Illusions.

Ο Jorgos ή Γιώργος Παμπουκίδης είναι ο Μάγος που ξεχώρισε στο show «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Άφησε άναυδους τους κριτές, το πολυπληθές ακροατήριο, μικρούς και μεγάλους τηλεθεατές, που τον επιβράβευσαν µε την ψήφο τους και τον οδήγησαν στον τελικό του διαγωνισμού.

Ο Jorgos είναι ο Έλληνας µάγος που διαπρέπει στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αμβούργου και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεπερνά τα 30 χρόνια και προκαλεί ενθουσιασμό µε τα απαράμιλλα σόου του σε πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία!

Info:

Αριστοτέλειον Θέατρο, Εθν. Αμύνης 2

Σάββατο: 20:00
Κυριακή: 12:00 και 19:00

Σάββατο & Κυριακή 20 ευρώ & 15 ευρώ

Οικογενειακό 4 ατόμων και πάνω 50 ευρώ & 3 ατόμων 40 ευρώ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο BLOCK 33

Φτάνοντας στο τέλος των παραστάσεων, ο Αλκίνοος με την ιδιαίτερη “Μπάντα” του, ανεβαίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε μουσικοί στη σκηνή, με έγχορδα όργανα στα χέρια: βιολί, βιολοντσέλο, κρητική λύρα, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι, κοντραμπάσο. Ελάχιστος ηλεκτρισμός, για την ενίσχυση του ήχου τους και για τους πειραματισμούς τους. Μια παρέα που δημιουργεί, που συναισθάνεται, που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων, εντός και εκτός του αναμενόμενου, εντός και εκτός τόπου και χρόνου. Μια παρέα που εξελίσσεται ασταμάτητα τα τρία τελευταία χρόνια. Κάθε εμφάνισή τους αποτελεί και μια νέα ηχητική και συναισθηματική εμπειρία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης διαγράφει μια δική του, ιδιαίτερη πορεία. Ψάχνει τον ρόλο του τραγουδιού σε μια εποχή δύσκολη και αντιμουσική. Διαλέγοντας τους συνεργάτες του, έχοντας σαν αποσκευή αλλά και σαν εισιτήριο διαρκείας το υλικό του, και πιστεύοντας στην ιερότητα της τέχνης που υπηρετεί, προσεγγίζει από την αρχή έννοιες όπως «έκφραση», «ερμηνεία», «ενορχήστρωση», «κοινό», «επικοινωνία», «συνύπαρξη», «μοιρασιά», «συνδημιουργία».

Μαζί του οι ξεχωριστοί μουσικοί Γιώργος Καλούδης, Μανόλης Πάππος, Φώτης Σιώτας και Δημήτρης Τσεκούρας. Συνοδοιπόροι σταθεροί και πολύτιμοι, οι Βαγγέλης Λάππας και Βασίλης Δρούγκας στην ηχοληψία και ο Κωνσταντίνος Μαργκάς στα φώτα.

Info:

Σάββατο 12 Μαΐου

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

13 ευρώ όρθιων
15 ευρώ καθήμενων
τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενου να καλέσετε στο 2310.533.533 για την ακριβή κράτηση και θέση τραπεζιού.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Ώρα έναρξης: 22:30

Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χρήστος Παπαδόπουλος στο Σεργιάνι

Aπολαύστε τον αγαπημένο ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο μαζί με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Παπαδόπουλο για λίγες μόνο εμφανίσεις στη Μουσική Σκηνή «Ρεμπέτικο Σεργιάνι» στον Εύοσμο.

Κάθε Σάββατο για όλο τον Μάιο, Guest o Βασίλης Παϊτέρης.

Info:

Σεργιάνι, Έυοσμος, Πλάτωνος 64

Kρατήσεις στο 2310703535

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Το Σάββατο 12 Μαΐου.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Τελευταίo Σάββατo 12 Μαΐου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα στην Πύλη Αξιού Live Clubbing

Η Πύλη Αξιού επέστρεψε ανανεωμένη και υποδέχτηκε την απόλυτη μουσική συνεργασία της χρονιάς: Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Θεσσαλονίκη ζει μαγικές βραδιές!

Συμμετέχουν η ΕΛΠΙΔΑ και ο ΒΟ!

Info:

Πύλη Αξιού Live Clubbing, Ανδρέου Γεωργίου 9, Σφαγεία Θεσ/νικης.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο

Κρατησεις: 2310553158

O Νίκος Οικονομόπουλος στο FIX Night Club

Ο Νίκος Οικονομόπουλος ανέβηκε Θεσσαλονίκη και το κοινό της πόλης τον υποδέχτηκε με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο!

Το πρόγραμμα από το Κέντρο Αθηνών μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, για να μας χαρίσει βραδιές διασκέδασης, με τον Νίκο Οικονομόπουλο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο Fix Live!

Info:

Fix Live, 26ης Οκτωβρίου 15

Τηλ.: 2310 514555

Ο Θέμης Αδαμαντίδης στο Voice live stage

Το Voice live stage φιλοξενεί τον Θέμη Αδαμαντίδη, ο οποίος παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Μαζί του ο Ανδρέας Στάμος και η Χριστίνα Κολέτσα.

Closing Party το Σάββατο 12 Μαΐου.

Info:

Σάββατο 12 Μαΐου

Voice Live Stage, Φρίξου 6

Τηλέφωνο κρατήσεων kratisionline.gr: 2312202383 , 6936971336 (Δωρεάν κλήση Viber και whatsapp)

Ο Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο MΜΘ

Ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολιστής και αρχιμουσικός, ολοκληρώνει τη φετινή συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με δύο συναυλίες στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) και τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 13 Μαΐου (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1).

Η βραδιά ξεκινά με το απαιτητικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052 του Γ.Σ. Μπαχ και συνεχίζει με τη μαγευτική Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική», του Άντον Μπρούκνερ.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, για την Αθήνα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και στη Θεσσαλονίκη, στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένεις Β. Ελλάδος, «ΛΑΜΨΗ». Παράλληλα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει το πρόγραμμα, «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», συνδράμοντας καταλυτικά στην υλοποίηση των συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

J.S. Bach: Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052
A. Bruckner: Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική»
Συμμετέχουν:
Μέλη της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΜΜΘ
Μέλη της Ακαδημίας Νέων Μουσικών ΚΟΑ

Μουσική διεύθυνση Λεωνίδας Καβάκος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ45€, 32€, 22€, 12€, 7€ (μειωμένο)

Fam Fiesta από την ομάδα του KIDOT

Το Fam Fiesta (Family Fiesta) έρχεται να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις πιο γιορτινές Κυριακές για το παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια!

Η ομάδα του KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival, έχοντας για ακόμα μια φορά την προσοχή της στραμμένη στα πελώρια χαμόγελα των παιδιών του αύριο και χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από προηγούμενα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιχειρεί να μεταφέρει το θετικό της βίωμα στοχεύοντας αυτή τη φορά όχι μόνο στις ανάγκες και τα θέλω των μικρών μας φίλων, αλλά ολόκληρης της σύγχρονης οικογένειας.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν σε κάθε συνάντηση και μια διαφορετική θεματική ενότητα!

Εργαστήρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις και παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και παράλληλα events, family market προϊόντων και υπηρεσιών, λαχταριστά σνακ και δροσερά ροφήματα, μουσική καθώς και ξέφρενα πάρτι ντύνουν τις μαγικές μας συναντήσεις, τις γιορτινές μας Κυριακές αφιερωμένες όλες στην οικογένεια!

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

Κυριακή 13 Μαΐου- Μικροί Επιστήμονες

Block 33. 26ης Οκτωβρίου 33

Ώρες: 11.00 – 20.00

ΑΠΘ την Κυριακή

Mετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, πολλές και ποικίλες θα είναι οι εκδηλώσεις για το «ΑΠΘ την Κυριακή» και στις 13 Μαΐου 2018, στο Αριστοτέλειο, που μετατρέπεται για μία ακόμη φορά στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Στις εκδηλώσεις αυτής της Κυριακής συμμετέχουν το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ, το Τμήμα Φυσικής, το Μουσείο Εκμαγείων, το Τμήμα Γεωλογίας, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Αστεροσκοπείο, καθώς και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ.

Αυτή την Κυριακή μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εφαρμογές των drones (μη επανδρωμένων σκαφών) και να παρακολουθήσουν επίδειξη πτήσης τους, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, παιχνίδια, δράσεις, επιδείξεις και πειράματα, δημιουργικά εργαστήρια, να ξεναγηθούν στην Ανασκαφή της Τούμπας και -γιατί όχι- να αποκτήσουν το δικό τους «εικονικό κοπάδι», σ’ ένα λιβάδι στο ΑΠΘ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τρέχω για τα στρατόπεδα

Ο αγώνας δρόμου, που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά και ο Συλλόγος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάμψη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Μαΐου και περιλαμβάνει κούρσες τρεξίματος 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων (αφετηρία πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου), 2 χιλιομέτρων, βαδίσματος 2 χιλιομέτρων και 2 χιλιομέτρων για ΑΜΕΑ (αφετηρία πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40 πμ) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου. Ημερομηνία λήξης εγγραφών ορίζεται η Τετάρτη 9 Μαΐου 2018».

Πέρα από την προαγωγή της υγείας και του αθλητισμού και την διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων από τους δήμους, στόχος του αγώνα δρόμου είναι η ευαισθητοποίηση για το έργο του συλλόγου “ Λάμψη”.

Κυριακάτικο Πρωινό «Στον Κήπο των Γαλλικών Τραγουδιών»

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με το ντούο για φωνή και πιάνο των Φιλίπ Φορζέ και της Μαριλένας Λιακοπούλου, που ερμηνεύουν γαλλικά τραγούδια των Ντεμπυσύ, Σαιν Σανς, Σατί, Ραβέλ, Ρόσενταλ, Ρουσέλ, Πουλένκ και Κόσμα του όψιμου 19ου και του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή, 13 Μαΐου, ώρα 12:00΄, στην Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης», Λ. Νίκης 73.

Ο αγαπημένος Γάλλος μαέστρος Φιλίπ Φορζέ προσφέρει έτσι ένα ξεχωριστό προοίμιο της επικείμενης συνεργασίας του με την Κ.Ο.Θ. στη συναυλία με τίτλο ‘Γάλλοι συνθέτες’ (18/5, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.). Μαζί του η Κορυφαία Α’ πιανίστρια της ορχήστρας Μαριλένα Λιακοπούλου, σε μία συνέχεια της υπέροχης έκπληξης που επεφύλαξαν στο κοινό οι δυο τους στο encore της περσινής συναυλίας στο Βασιλικό Θέατρο ‘Γαλλικό άρωμα και ισπανικές πινελιές’, όπου ερμήνευσαν μέσα σε καθολική αποθέωση δύο από τα ‘Πέντε ελληνικά λαϊκά τραγούδια’ του Ραβέλ.

Οι Μήνες του Μικρού Βορρά

Η μουσική-θεατρική παράσταση του Μικρού Βορρά «ΟΙ ΜΗΝΕΣ», που λατρεύτηκε από τους μικρούς θεατρόφιλους, επιστρέφει για μία μόνο ημέρα στις 22 Απριλίου και 6 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ., στο θέατρο Αυλαία.

Μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για κάθε παιδί από 3 ετών και άνω, γεμάτη ζωντάνια και παιχνίδι, που υπόσχεται να σας συναρπάσει!

Λίγα λόγια για το έργο:

Με οδηγό το παραμύθι «η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες», ξεκινάμε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης! Θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει στο μπαούλο του ο γέρο-χρόνος και που κάθε ένας από τους μήνες του μας προσφέρει απλόχερα!

Οι φίλοι του Μικρού Βορρά έχουν την ευκαιρία να γίνουν όχι μόνο συνταξιδιώτες αλλά και πρωταγωνιστές στο εγχείρημά μας αυτό αναβιώνοντας χορούς, παιχνίδια, τραγούδια και έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης.

Το ρυθμό κρατούν γνωστά αλλά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε συνδυασμό με τη μαγευτική φωνή της Αφροδίτης Νικολιουδάκη.

Κάθε παράσταση είναι αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό «γιο» του γέρο-Χρόνου, ανάλογα με τον μήνα που διανύουμε, με στόχο την ψυχαγωγία των μικρών θεατών αλλά και τη γνωριμίας τους με τη λαογραφία και τη ντοπιολαλιά.

Info:

Θέατρο Αυλαία (Διαλέττη 7)
Κυριακή 13 Μαΐου
Ώρα: 12.00

Ο Ηλίας Καμπακάκης στο Χρώμα

Η σχέση τους μετράει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

Η φωνή του μας ταξιδεύει!

Η επιστροφή του είναι γεγονός!

Ο Ηλίας Καμπακάκης σας περιμένει κάθε Κυριακή στο Χρώμα Μπάρ!

Info:

Κυριακή 13 Μαΐου

Χρώμα Μπαρ, Αδριανουπόλεως 3

Τηλ. 693 846 8920

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, εν πλω, χονγκ κονγκ, βλαδίμηρος κυριακίδης, μονη λαζαριστων, χριστινα κολετσα, μαΐου, ΑΠΘ, smile, girl, dog, super, θεατρο, info, αθηναιον, film, festival, αθηνα, films, mario, fiction, ελλαδα, ιουνίου, σπιθα, δραμα, κορεα, νέα, εμφάνιση, ουίλιαμ, προσφορες, κινγκ, κθβε, διλήμματα, σημαίνει, μισαλλοδοξία, fringe, angel, αμεα, εταιρεία, black, βεπ, σκηνη, magic, illusions, block, εισιτήρια, room, live, ελπιδα, fix, night, voice, stage, party, αιθουσα, λαμψη, fiesta, kids, tomorrow, project, market, σνακ, συμμετοχή, ηλεκτρονική, χλμ, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, νοτης σφακιανακης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, στρος καν, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τελη κυκλοφοριας 2013, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, τμημα γεωλογιας, ξανα, μιλα, βλαδίμηρος κυριακίδης, τι σημαινει, κεντρο αθηνων, ημερομήνια, illusions, αστεροσκοπειο, τμημα φυσικης, χωρες, χημικων μηχανικων, ηλεκτρονική, αμεα, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βυζαντινο μουσειο, γυναικα, δωρεαν, εβδομη, εθνικο θεατρο, ζηνα, ηθοποιοι, θαρρος, θεμα, ιλισια, κθβε, κιθαρα, λουλουδια, λυρα, μητερα, μουσικη, οικονομοπουλος, ονοματα, ονειρο, παιχνιδια, περιεργα, προγραμμα, πυλη, ρωμη, σημερινη, σνακ, σωκρατης, ταινιες, τραγουδια, υπουργειο πολιτισμου, υφεση, φεστιβαλ αθηνων, φτωχεια, φυματιωση, φωτογραφιες, χορος, ωρα, fringe, αγαπη, αγορα, αγωνια, αδαμαντιδης, αδυναμια, αθηναιον, αυστρια, αξιζει, αλκινοος ιωαννιδης, αμαλια, αμερικη, αξονες, απλα, αριστοτελειο, αρωμα, ασθενειες, αστεια, ατζεντα, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βαγια, βιβλιο, βιωμα, βραδια, βρισκεται, βροχη, γαζελα, γαλλικα, γεγονοτα, γεωργιου, γινει, γινεται, δακρυα, δευτερο, δεντρα, διευθυνση, δειτε, διψα, δικη, διλήμματα, δωδεκα, δοθει, διημερο, εγινε, εγκληματα, εγχειρημα, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εκπαιδευση, ελπιδα, εβδομαδα, εννοια, εν πλω, εργα, εμφάνιση, εξετασεις, εξομολογηση, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, εταιρεία, ετων, ευοσμος, ευοσμο, ευρωπη, εφαρμογες, εχθρος, εχθροι, ζωη, ζησετε, ζωης, ειδος, υπηρεσιες, ηρωες, ηχητικη, θετικο, θυτης, ιδρυμα, ιωαννου, ιωαννιδης, ιστορικο, ιστοριες τρομου, εκδοσεις, κειμενο, κινητο, κινγκ, κοστουμια, κουρτινες, κρατικο, κτιριο, κολετσα, κωμωδια, λαππας, λενα παπαδοπουλου, λεωφορειο, λεωνιδας, λογια, λογοτεχνια, λογο, μαεστρος, μαΐου, μακρια, μαλλια, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μηνες, μισαλλοδοξία, μισος, μικρο, μονη λαζαριστων, μουσικα οργανα, μπουζουκι, μυθιστορημα, νιατα, νεφελη, νικο, νιαρχος, ομαδα, οθονη, ουτοπια, οικογενεια, ομορφη, ονομα, ορμη, ουιλιαμ σαιξπηρ, παιδικα, παιδι, παιδια, παθος, παρουσιαση, παρισι, πεγκυ ζηνα, πεθανε, πεμπτη, πενθος, πες μου το ονομα σου, πιανο, πορτες, πρωταγωνιστες, πρωινο, πυλη αξιου, πυλες, ρεσιταλ, ροφηματα, ρολο, σαιξπηρ, σατιρα, σαββατο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συμμετοχή, σιωπη, σιταρι, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σοου, σοφια, σπιτι, στα ακρα, στιγμα, συγχρονο, σφαγεια, τι ειναι, τμημα, τειχη, τρια, τσεχια, υλοποιηση, φαντασια, φεστιβαλ, φοιβος, φυσικα, φοιτητης, φλεμινγκ, φωνη, φορα, χαμογελο, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χλμ, χονγκ κονγκ, χρονος, χρωμα, χαρα, βιολι, κωνσταντινος, ωρες, αγορι, αγωνας, ασφαλεια, super, black, δημητρης, block, δωματιο, ελληνικα, εμφανισεις, ερωτες, εθνικο, films, festival, φυλακες, φιλοι, fiction, fiesta, film, fix, γελια, γιορτη, girl, helexpo, ηρωας, project, υπουργειο, ιουνίου, κηπο, κληση, κυριακη, mario, μεινει, magic, μια φορα, market, dog, night, room, οργανα, ορχηστρα, ουίλιαμ, παιχνιδι, ποτο, πονυ, party, σημαίνει, σκηνη, smile, stage, ταξιδι, τριαντα, θανου, θελω να, υγειας, υλικο, υπεροχο, υπεροχη, ξεκινησε, χερια, voice, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα