Ο δήμος Θεσσαλονίκης βελτιώνει τον φωτισμό του ΑΠΘ

Τη δέσμευση της για άμεση βελτίωση του φωτισμού προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υλοποιεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός δήμος πρόκειται να διαθέσει το ποσό των 930.000 ευρώ, ώστε να προχωρήσει στην αντικατάσταση και στην αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘ.

Το

πράσινο φως για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού θα δώσει η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης.

"Στο πλαίσιο μιας άριστης συνεργασίας με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και γενικώς με την πανεπιστημιακή κοινότητα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βελτίωση του φωτισμού στους χώρους του ΑΠΘ. Το υφιστάμενο δίκτυο μετρά 40 χρόνια ζωής και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα", ανέφερε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

"Το τελικό συμπέρασμα θα είναι ότι με τα έργα ηλεκτροφωτισμού θα συμβάλουμε, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα φαινόμενα απόλυτης παραβατικότητας που έχουν επισημανθεί από την πανεπιστημιακή και τη φοιτητική κοινότητα", πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Σημειώνεται πως ο πρύτανης του ιδρύματος Περικλής Μήτκας, ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ, με προσωπική παρέμβασή του στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα