Νέες ξένες σειρές ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Νέες ξένες σειρές ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στην ΕΡΤ3. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:00 ξεκινά η νέα σειρά «Tree Stories», «Ένα δέντρο, μία ιστορία».

Το Tree Stories, παραγωγής ARTE 2017, είναι ένα ταξίδι στον κόσμο. Στη διάρκεια των πέντε επεισοδίων της σειράς, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για

δέντρα-μνημεία της φύσης, αλλά και τις μοναδικές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν δίπλα τους.

Με τίτλο «Οι κυρίαρχοι του νερού», το πρώτο επεισόδιο πραγματεύεται τις ιστορίες δύο πλάτανων που αναπτύχθηκαν και διαβιούν σε τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα, καθώς ο πρώτος βρίσκεται σε ένα μικροσκοπικό νησί 40τμ στη λίμνη Λεμάν της Ελβετίας, ενώ ο δεύτερος στο χωριό Γεροπλάτανος, νότια της Θεσσαλονίκης. Ο πλάτανος της Ελβετίας, καταφύγιο για τους ψαράδες και τους κατοίκους της ακτής, αλλά και για μια αποικία κορμοράνων, μεταμορφώνεται ανάλογα με την εποχή, και περιβάλλεται από δύο θρύλους. Ο πλάτανος της Ελλάδας, αγαπημένο μέρος συνάντησης των κατοίκων και σημείο όπου γίνονται γιορτές και πανηγύρια, ζει κάτω από τον ήλιο εδώ και 1.000 χρόνια χάρη σε μια πηγή νερού που ρέει αδιάλειπτα όλους αυτούς τους αιώνες, ρίχνοντας τη σκιά των τεράστιων κλαδιών του στη μικρή πλατεία, στην καρδιά του χωριού.

Την ίδια ημέρα, Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 15:30 ξεκινά η σειρά με τίτλο «My big family farm»/«Η ζωή μας στη φάρμα».

Η σειρά, παραγωγής Motion Content Group/Renegade Pictures 2018, παρουσιάζει τις περιπέτειες της Amanda και του Clive Owen που μεγαλώνουν τα εννέα παιδιά τους και φροντίζουν περισσότερα από χίλια πρόβατα σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα αγροκτήματα στο Γιόρκσιρ Ντέιλς της Βρετανίας. Στη διάρκεια τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων, το καθένα από τα οποία αφορά μία εποχή του χρόνου, η κάμερα καταγράφει πώς αυτή η οικογένεια αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, υπό συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «Χειμώνας», η οικογένεια Κλάιβ αντιμετωπίζει τον πιο σκληρό χειμώνα που έχουν ζήσει ποτέ στην απομονωμένη φάρμα τους στους λόφους. Πασχίζουν να προστατεύσουν τα 1.000 πρόβατά τους, ενώ η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών πλήττει την φάρμα. Ο 14 ετών Ρούμπεν σώζει την κατάσταση, όταν ο καιρός χειροτερεύει. Ο εξάχρονος Σίντνεϊ τον βοηθάει να επιδιορθώσει τα μηχανήματα της φάρμας, ώστε να μπορούν να ταΐζουν τα ζώα. Και ενώ η οικογένεια γιορτάζει τα Χριστούγεννα, αναγκάζεται να βρει μια έξυπνη λύση, όταν αποκλείεται από το χιόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα