Νέα συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών στο Σκοπιανό

Με στόχο την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλιση στο φλέγον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων συναντώνται σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στο Σούνιο, στο περιθώριο της 2ης υπουργικής συνόδου των χωρών του Βίσεγκραντ και των Βαλκανίων.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά

μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ανέφερε πως με τον ομόλογό του, «έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν δημιουργήσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις ευθύνονται».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντριμιτρόφ, σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση, κατ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών. Θεωρώ πως έχουμε ενώπιόν μας μία μεγάλη ευκαιρία, έχουμε επενδύσει τεράστια προσπάθεια σ’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα