Μυλόπουλος κατά Σιμόπουλου - Ζέρβα: Ψέματα ότι υπάρχει μελέτη για τη Βενιζέλου - Παραπλανούν τον πρωθυπουργό

«Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη με ψέματα και κουτοπονηριές να προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση», ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος αναφερόμενος στην λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου που επανήλθε

στο προσκήνιο.

Ο κ. Μυλόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξαπέλυσε βολές κατά του βουλευτή της ΝΔ και του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα σημειώνοντας ότι λένε ψέματα ότι δεν υπάρχει μελέτη για το σταθμό Βενιζέλου.

«Ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδιδόταν τέλος του 2023. Λέει ψέματα ο κ. Σιμόπουλος και συνηγορεί ο νυν δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν μελέτες και ότι δεν έχει γίνει τίποτα στον σταθμό Βενιζέλου», προσθέτοντας ότι παραπλανούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Παράλληλα, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκης. «Αναγνωρίζει ότι υπάρχει καθυστέρηση στο μέτρο. Το μεγάλο κόστος που θα πληρώσει το ελληνικό είναι δεκάδες και εκατοντάδες που θα πάνε σε αποζημιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

«Η Θεσσαλονίκη χρωστάει μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπουτάρη, αν σώθηκαν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου και προχωρούμε στην κατασκευή του μέτρο το οφείλουμε στον Μπουτάρη», τόνισε ακόμη ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων τεχνικά δύσκολη λύση, ωστόσο σημείωσε πως είναι «διεθνώς αναγνωρισμένη και εφικτή».

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, το 2016 που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος υπήρχαν μόνο αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου.

Από τότε ξεκίνησε το 2018 η κατασκευή του σταθμού, ολοκληρώθηκαν μελέτες ΟΜ1 (προμελέτη), ολοκληρώθηκαν σε επίπεδο ΟΜ 2 (εφαρμοσμένη μελέτη στο επίπεδο των αρχαιοτήτων).

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών που δημοσιεύει μελέτη για την παραμονή των αρχαιοτήτων στον εν λόγω σταθμό τόνισε ότι πρόκειται για μελέτη ΟΜ2, βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης, προσθέτοντας παράλληλα πως θα είχε ολοκληρωθεί η μελέτη έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή μέσα στο 2020.

Τέλος ο Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί έργα συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν προχωρήσει βάση στην λύση της In situ ανάδειξής των αρχαιοτήτων και όπως είπε «αυτά θα πεταχτούν στον κάδο των αχρήστων».

Keywords
Τυχαία Θέματα