11 Σεπτεμβρίου 2001: Ο κόσμος συγκλονιζόταν αλλά το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε (video)

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ και στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης όταν όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε, αλλά στην Ευρώπη εκείνο το βράδυ το ποδόσφαιρο δεν… σταμάτησε.

Εκείνο το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη ήταν προγραμματισμένη η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2001-02. Στην αρχή υπήρχε η σκέψη τα παιχνίδια να μην γίνουν και για λόγους ασφαλείας, αλλά τελικά αποφασίστηκε

η διεξαγωγή τους.

Δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συμμετείχαν στους ομίλους, τρίτο και έβδομο αντίστοιχα. Στο Γκελζενκίρχεν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε κανονικά και πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στη Σάλκε.

Την επομένη δεν έγιναν οι αγώνες του Champions League, αν και οι σύλλογοι που ήταν φιλοξενούμενοι είχαν μετακινηθεί στις πόλεις όπου ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστούν. Δεν διεξήχθησαν την Πέμπτη και τα παιχνίδια για το τότε Κύπελλο UEFA.

Η UEFA κατάλαβε αργά το… λάθος της. Προσπάθησε να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έτσι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ριζούπολη και αγωνίστηκε μία εβδομάδα αργότερα στη Γαλικία και έφερε 2-2 με Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο Φάμπιο Καπέλο, τότε προπονητής της Ρόμα που αγωνιζόταν με την Ρεάλ Μαδρίτης είχε δηλώσει: «Ήμασταν όλοι πεπεισμένοι ότι δεν έπρεπε να παίξουμε, έπρεπε να δώσουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να είναι μία αθλητική γιορτή». Η «βασίλισσα» νίκησε 2-1 το βράδυ της Τρίτης μέσα στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωποι με την απειλή να χάσουν το ματς «στα χαρτιά» βρέθηκαν όσες ομάδες δεν εμφανίζονταν στο γήπεδο, όλοι οι αγώνες έγιναν κανονικά. Είχαν ακουστεί πολλές «φωνές» κατά της απόφασης να διεξαχθούν τα παιχνίδια κανονικά την ημέρα που έχει το τραγικό γεγονός. Υπήρχε φόβος στις ομάδες και λόγω των πτήσεων…

Φωτογραφία: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα