Μια βόλτα στην 82η ΔΕΘ με το βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν όσοι θα επισκεφθούν την 82η Διεθνή Έκθεση.

Πρόκειται για το νέο υπερσύγχρονης τεχνολογίας βαγόνι, χωρίς οδηγό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκης, με την έναρξη της λειτουργίας

του έργου.

Το βαγόνι βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της Έκθεσης (είσοδος από Εγνατία) και ήδη οι επισκέπτες άρχισαν να εισέρχονται σε αυτό, να φωτογραφίζονται και να ενημερώνονται για την πορεία του έργου.

Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα μπορούν να επισκέπτονται το βαγόνι καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης, μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το βαγόνι του μετρό, η Αττικό μετρό είναι παρούσα και με περίπτερο στη φετινή ΔΕΘ. Πρόκειται για το σταντ των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15 όπου το μετρό «παρίσταται», παρέα με τον ΟΑΣΘ.

Να σημειωθεί ότι βαγόνι του μετρό είχε φιλοξενηθεί και πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ωστόσο, επρόκειτο για βαγόνι του μετρό της Αθήνας, με θέση μηχανοδηγού, το οποίο έδινε απλώς μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει στην 82η ΔΕΘ.

Το καλοκαίρι του 2018 τα πρώτα βαγόνια στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Αττικό Μετρό, τα πρώτα βαγόνια του μετρό θα αρχίσουν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018, ώστε το 2019 να αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου και το 2020 η πόλη να αποκτήσει και επίσημα μετρό.

Δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του Thestival το βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ:

Keywords
Τυχαία Θέματα