Με πράσινες φανέλες... "Αναγέννησης" θα παίξει η Ιταλία κόντρα στην Ελλάδα (VIDEO)

Μετά από 65 χρόνια, στον επερχόμενο αγώνα με την Εθνική Ελλάδας το Σάββατο (12/10) η Εθνική Ιταλίας θα φορέσει διαφορετική εμφάνιση πέρα από την μπλέ και την άσπρη.

Συγκεκριμένα, η Σκουάντρα Ατζούρα θα παίξει με πράσινες φανέλες, φορώντας ένα από τα τρία χρώματα της σημαίας της χώρας (κόκκινο, άσπρο, πράσινο).

Αυτό έγινε επίσημα γνωστό τη Δευτέρα τόσο από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και από την Puma,

με την εταιρία που ντύνει την εθνική Ιταλίας να εμπνέεται από την πράσινη φανέλα που είχε φορέσει για μία μόνο φορά η Ιταλία στο νικηφόρο 2-0 επί της Αργεντινής το 1954, σε ματς που είχε γίνει και τότε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

"Η φανέλα σφραγίζει μία νέα εποχή για την εθνική ομάδα σε μία περίοδο μέσα στην οποία ένα γκρουπ από νεαρούς παίκτες κατακτούν ένα σημαντικό ρόλο στην γαλάζια ομάδα (12 παίκτες μεταξύ αυτών που βρίσκονται από σήμερα το Κοβερτσάνο είναι 25 ετών και κάτω).

Με ερεθίσματα από τα υφάσματα και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης, το πράσινο χρώμα στην εμφάνιση παραπέμπει στην "Maglia Verde" που φορέθηκε για μία και μοναδική αφορά από την Ιταλία στο πλαίσιο της νίκης της με 2-0 επί της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 1954 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

Η νέα εμφάνιση, που θα κάνει ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου στο Ιταλία-Ελλάδα στο ίδιο στάδιο Olimpico όπου ήταν πρωταγωνίστρια πριν από 65 χρόνια η πράσινη φανέλα, παραπέμπει σε ένα γραφικο που είναι εμπνευσμενο από την Αναγέννηση και συνιστά εορτασμό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ιταλικής κουλτούρας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Puma.

Keywords
Τυχαία Θέματα