Γερμενής στη δίκη της ΧΑ: Ένας "ηλίθιος" δολοφόνησε τον Φύσσα και έστειλε το κόμμα "στα κάτεργα"

«Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα». Αυτό υποστήριξε σήμερα, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο Γιώργος Γερμενής απολογούμενος στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο

ίδιος έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του και αντικρούοντας την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που του έχει απαγγελθεί, ανέφερε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα, ο Γερμενής, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι για έναν «ηλίθιο» και «για δύο παρέες που χτυπήθηκαν χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός».

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνεχεία σας στο κόμμα;

Γερμενής: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Ο κατηγορούμενος με εριστική διάθεση απέναντι στην έδρα αντιδρούσε στις ερωτήσεις που του έκαναν οι δικαστές, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία δυο τουλάχιστον φορές του επισήμανε: «Δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου...Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο».

Ακόμη, κατά την απολογία του ο Γερμενής αρνήθηκε ότι ήταν παρών σε διάφορα επεισόδια ενώ αναφερόμενος στην πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, έκανε λόγο για ατυχή δήλωση. «Ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλλοίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα