"Μαγεμένες Γιορτές" στη Θεσσαλονίκη - Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο λογότυπο της πόλης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το λογότυπο της γιορτής των Χριστουγέννων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων που έχει σχεδιαστεί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας η πόλη είναι πλέον στον χάρτη των Χριστουγέννων και σκοπός του

ίδιου και της διοίκησης του είναι, να μην είναι μόνο το φθινόπωρο η εποχή της Θεσσαλονίκης, με την ΔΕΘ και τον Άγιο Δημήτριο αλλά και ο χειμώνας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να διαμορφωθεί μια πεποίθηση ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης μας και αυτή είναι μια λαμπρή ευκαιρία να δημιουργηθεί μια θετική ψυχολογία στους κατοίκους, ένας ευρωπαϊκός αέρας μια αναβάθμιση αισθητική γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό το κέντρο της πόλης έχει μείνει εξαιρετικά πίσω σε αυτό τον τομέα», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το όνομα των εκδηλώσεων είναι "Μαγεμένες Γιορτές". Το μοντέρνο λογότυπο περιλαμβάνει τέσσερα εορταστικά χρώματα κόκκινο, βαθύ μπλε, πράσινο και χρυσό, ενώ το σήμα είναι ο άξονας της Αριστοτέλους σχηματισμένος με γεωμετρικά σχήματα.

«Στόχος είναι να αποκτήσουν θεσμικό χαρακτήρα, ακόμη κι αν το περιεχόμενο αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Σημείο αναφοράς είναι τα γλυπτά των Μαγεμένων και στόχος η ενσωμάτωση των Χριστουγέννων με στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», ανέφερε ο Μηνάς Θεοχαρίδης, υπεύθυνος της Εταιρείας που ανέλαβε τον σχεδιασμό του λογότυπου και την διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα