Καιρός - Κακοκαιρία Γηρυόνης: Που θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία «Γηρυόνης». Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μέχρι το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).

Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά

του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απογεύμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή (24-11-2019) στα δυτικά και τη Δευτέρα (25-11-2019) στο Αιγαίο.

Για τάση ενίσχυσης των φαινομένων στις Κυκλάδες έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

«Το μέτωπο έχει περάσει στο Αιγαίο και θα επηρεάσει τις περιοχές από τη Χίο και νοτιότερα» είπε, εξηγώντας ότι προς τις Σποράδες και τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου υπάρχει τάση εξασθένισης των φαινομένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο προς το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης θα υπάρχει «μια μικρή ενίσχυση στα ότια θαλάσσια τμήματα κυρίως σε Κρήτη, νότια Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα» αλλά από αύριο η κακοκαίρια θα απομακρυνθεί.

Ο Θοδωρής Κολυδάς εκτίμησε, τέλος, ότι «δεν φαίνεται αυτή την εβδομάδα να μας επηρεάζει κάποιο άλλο αξιόλογο βαρομετρικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα