Κύπρος: Αυτοκτόνησε 29χρονη που κακοποιούνταν από τον ιερέα πατέρα της

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να βάλει η 29χρονη Έλενα Φραντζή, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα, η ζωή της 29χρονης Έλενας ήταν τραγική. Σε ηλικία τεσσάρων ετών οι αρχές την απομάκρυναν από τη μητέρα της, η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών και σε έναν καυγά σκότωσε τον σύντροφό της και πατέρα της Έλενας μπροστά στα μάτια της μικρής.

Στη θετή οικογένεια ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Έλενα.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr,

ο θετός της πατέρας, ιερέας, την κακοποιούσε σεξουαλικά από παιδί, από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.

Σε ηλικία 10 ετών η Έλενα Φραντζή κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Και το μαρτύριο συνεχίστηκε μέχρι την ενηλικίωσή της. Στα 18 της επανήλθε με νέα καταγγελία, μια καταγγελία που έφερε στα δικαστήρια τον θετό της πατέρα. Η κυπριακή Δικαιοσύνη έστειλε τον ιερέα για 2 χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα.

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στον σάτυρο ιερέα!

Η Έλενα Φραντζή, αν και μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά, μεττά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα