Κολτσίδας: Ευλογία να είσαι στον Άρη, χτίζουμε κάτι υγιές και σταθερό

Για τους στόχους του Άρη, τον μεγαλομέτοχο του Θόδωρο Καρυπίδη, τον προπονητή Πάκο Ερέρα, αλλά και την επιστροφή του στην ομάδα, μίλησε ο τιμ μάνατζερ των "κιτρινόμαυρων", Γιώργος Κολτσίδας.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για την επιστροφή του στον Άρη:

Νιώθω ότι ξεκίνησε ένας νέος κύκλος, μια νέα ευκαιρία σε μία ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και έγινα γνωστός. Συμμετέχω πάντα

όπου και όποτε με χρειαστεί ο Αρης. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση για μένα. Την αποδέχθηκα και νιώθω ευλογημένος. Το θεωρώ υποχρέωση και ιερό σκοπό.

Θεωρείς παιχνίδι της μοίρας ότι ξεκίνησες για πρώτη φορά να δουλεύεις ως γενικός αρχηγός με Ισπανό προπονητή και επιστρέφεις πάλι δίπλα σε ισπανό τεχνικό;

Μπορεί να είναι κ έτσι. Δεν το βλέπω έτσι, είναι συγκυρία περισσότερο. Το θεωρώ ευλογία να είσαι στον Άρη. Με ευχαριστεί και το κάνω με χαρά. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι.

Πως βίωσες τα τέσσερα χρόνια της αυτοεξορίας του Άρη και αν πιστεύεις ότι έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο κορμί του συλλόγου.

Τα έχουν αφήσει, δεν το συζητάμε, καν. Ήταν εφιάλτης. Έπρεπε η ομάδα να έχει επιστρέψει σε τρία χρόνια. Έγιναν λάθη. Ήταν άσχημο. Το καταλαβαίνετε και εσείς. Μπορεί να μην ένιωθα καλά που δεν τα κατάφερε η ομάδα μου, αλλά τα λάθη είναι για να διορθώνονται. Κοιτάμε την επόμενη μέρα. Όσο μπορούμε και όπου μπορούμε να βοηθήσει ο καθένας να μην γίνουν τα ίδια λάθη.

Επιστρέφοντας στην ΠΑΕ πως βρήκες τα πράγματα;

Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Η ομάδα είναι στην αρχή, γίνονται κινήσεις να βελτιωθεί σε οργανωτικό επίπεδο. Θα ήταν άτοπο να εκφράσω αυτή τη στιγμή κάποια άποψη για το πώς είναι τα πράγματα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε βήματα και θα προσπαθήσουμε ώστε η ομάδα να λειτουργήσει διαφορετικά από ότι λειτουργούσε.

Τι θα χρειαστεί η ομάδα για να κερδίσει ξανά την χαμένη αξιοπιστία της;

Τα αποτελέσματα μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια καλύτερη θέση ώστε να λειτουργήσουμε όλοι διαφορετικά. Αν δεν έχουμε ηρεμία και επιτυχίες δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα από τα πολλά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω όλα όσα γίνονται να είναι για το καλό του συλλόγου, γιατί πολλές φορές γίνονται κινήσεις άλλα δεν έχουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα είτε γιατί δεν γίνονται σωστά είτε γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν.

Με τόσα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία, θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς;

Υπάρχει ένας κορμός αλλά οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούργιοι και χρειάζονται χρόνο γιατί έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει άμεσα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να υπάρξει υπομονή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο στόχος του Άρη;

Να γίνει μια καλή ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορέσει να έρθει η επιτυχία αμέσως καλώς, αλλά πρώτο μέλημα είναι να δέσει η ομάδα. Ευχής έργον να έρθει η επιτυχία από τον πρώτο χρόνο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις. Θέλει χρόνο. Και ο προπονητής καινούργιος είναι στην ελληνική πραγματικότητα. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε και πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Η υποδοχή του κόσμου μετά την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ χαρακτηρίζεται χλιαρή αν κρίνουμε από την χαμηλή κίνηση στα διαρκείας. Πως το εξηγείς;

Υπάρχει γενικότερα ένα κλίμα δυσπιστίας από τις προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς πρέπει να το αποβάλλουμε. Πως θα γίνει; Φτιάχνοντας μια ομάδα, με νίκες και καλό ποδόσφαιρο, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα αλλάξει στάση ο κόσμος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν έγιναν κάποια πράγματα, πρέπει να γίνουν όμως κι άλλα για να χτίσουμε πάνω σε μια αξιοπιστία. Τι θα γίνει στο τέλος; Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Απο εμάς, από τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και από τον κόσμο. Σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι αυτό που χτίζουμε να είναι υγιές και σταθερό. Να υπάρχει κάτι γερο να πατάμε στα πόδια μας. Για μένα το σημαντικό είναι πως λειτουργούμε και πως οργανωνόμαστε για να πάμε εκεί που θέλουμε βήμα-βήμα.

Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς παράγοντες, πως θα χαρακτήριζες τον Θόδωρο Καρυπίδη;

Άκαιρο να πω ότι τον γνωρίζω. Δεν είναι σωστό να πω κάτι γιατί δεν τον έχω ζήσει. Βλέπω όμως ότι αγωνίζεται για να κάνει πράγματα. Αυτό που είδα στο Ρύσιο μου έχει κάνει εντύπωση. Όσο ήμουν ποδοσφαιριστής έλεγα γιατί δεν γίνεται να το φτιάξουμε. Το είδα όμως και αυτό. Τον βλέπω να κάνει κάποια πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση και του αξίζουν εύσημα. Έχει δώσει μάχες. Στο χέρι του είναι να κάνει περισσότερα για να έχει την αναγνώριση που του αξίζει.

Επιστρέφοντας τι δεν θα επαναλάμβανες και τι θα άλλαζες αυτή τη φορά;

Μπορεί να ήθελα να κάνω 100 διαφορετικά πράγματα, αλλά πολλές φορές θέλεις να κάνεις αλλά δεν γίνονται. Υπάρχει πάντα ένα περιβάλλον σε μια ομάδα. Ακούω πολλές φορές έπρεπε αυτό να γίνει, έπρεπε εκείνο. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να ακοής και την άλλη πλευρά γιατί η πραγματικότητα πολλές φορές απέχει πολύ από αυτό που νομίζεις ότι είναι.

Αυτό μοιάζει όμως με συμβιβασμό που μπορεί να πηγαίνει κόντρα στα πιστεύω σου;

Βεβαίως. Όταν είσαι σε μια ομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις. Ζυγίσεις και λειτουργείς ανάλογα. Αν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι μένεις. Αν όχι φεύγεις χωρίς να ρίξεις την ευθύνη αλλού. Είναι το πιο καθαρό από όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα