ΚΚΕ για την έρευνα στα ΕΛΠΕ: Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τα ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έρευνα των ΕΛΠΕ για το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού στη δυτική πλευρά της πόλης, εξέδωσε το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει: «Με αφορμή το πρόβλημα της δυσοσμίας στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, το οποίο απασχολεί εδώ και καιρό και έχει οδηγήσει σε

κινητοποιήσεις τους κατοίκους της περιοχής, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρία ΕΛΠΕ, φέρεται να παρήγγειλε «έρευνα» η οποία παραπέμπει σε κανονικό φακέλωμα και ασφαλίτικες μεθόδους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα τα ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς περιέχει πληθώρα καταγραφών από κινήσεις, παρεμβάσεις, συζητήσεις, ακόμα και προσωπικά στοιχεία βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στοιχεία κινήσεων, φορέων, οι οποίοι αντέδρασαν ή πήραν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

Το ΚΚΕ καλεί την Εταιρεία «να απολογηθεί και να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης» και την κατηγορεί ότι «φέρεται να έκανε και φακέλωμα και παρακολούθηση αυτών που κινητοποιούνται για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα».

Το Κομμουνιστικό κόμμα καλεί επίσης την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση «για το αν σε μια εταιρία, που μάλιστα συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και γενικότερα αν σε εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι παρακολούθησης των πολιτών και των μαζικών φορέων τους».

Διαβάστε Επίσης:

Η απάντηση των ΕΛΠΕ για την έρευνα για το διυλιστήριο Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΛ.ΠΕ.: Δώστε σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα