Κεντροαριστερά: Oι εννέα υποψήφιοι μιλούν μια μέρα πριν τις εκλογές στο Thestival για το κόμμα που θέλουν

Μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Φώφη Γεννηματα, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μανιάτη, Απόστολο Πόντα, Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Τζιώτη.

Το Thestival.gr ζήτησε από τους εννέα υποψηφίους να

μιλήσουν για το πως οραματίζονται το νέο πολιτικό φορέα με τους ίδιους στην ηγεσία του.

Νίκος Ανδρουλάκης

H Δημοκρατική Παράταξη εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα εποχή. Σε μια νέα κατάσταση όπου η συλλογικότητα, ο καθαρός λόγος, η προώθηση των άξιων, η ηθική στην πολιτική, η διαφάνεια και η αξιοκρατία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου πρέπει να βάλει τη σφραγίδα της στο νέο συμβόλαιο με τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας.

Ο σημερινός μίζερος δικομματισμός αποτελεί πηγή αναπαραγωγής της παθογένειας που βουλιάζει τη χώρα και πρέπει να ανατραπεί. Να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα που βούλιαξαν τον τόπο. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιζητούν και οι νέοι που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Με το ιδρυτικό συνέδριο που θα γίνει τους επόμενους μήνες πρέπει να ξεκινήσει η οικοδόμηση μιας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στην οποία θα υπάρχει χώρος για όλους. Από τη γενιά των γονιών μας μέχρι τη γενιά των παιδιών μας.

Κωνσταντίνος Γάτσιος

Ζούμε εδώ και 10 χρόνια μια κοινωνική και οικονομική κατάρρευση. Αυτές δεν ήρθαν μόνες τους. Τις έφεραν κάποιες πολιτικές που εφαρμόσθηκαν. Και επειδή έχουμε κοινοβουλευτικό πολίτευμα, αυτές τις πολιτικές τις στήριξαν και τις ενέκριναν κάποια στρώματα του πληθυσμού και, κυρίως, κάποιες οργανωμένες ομάδες. Αυτές ήταν οι ομάδες που στήριξαν το πελατειακό κράτος, τον παρασιτισμό και τη διαφθορά.

Αυτούς, λοιπόν, δεν χρειάζεται να τους εκφράζει ο νέος φορέας. Τους εκφράζουν τα άλλα κόμματα και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Ο νέος φορέας, που πρέπει να είναι ένα κόμμα εθνικής σωτηρίας, και γι’ αυτό κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να εκφράζει την παραγωγική Ελλάδα, όσους Έλληνες εργάζονται, (ή θέλουν να εργασθούν), έντιμα και δημιουργικά, για την προκοπή την δική τους και για την προκοπή της πατρίδας τους. Θέλουμε να εκφράσουμε την «Παραγωγική Ελλάδα».

Υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που τη στιγμή αυτή ιδεολογικά και πολιτικά είναι πιο προωθημένο από τους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτό πρέπει καταρχήν να εκφράσει και να συσπειρώσει ο νέος φορέας. Εάν το πετύχει, θα έχει θέσει τις βάσεις της επιτυχούς μετέπειτα πορεία του. Θα μεγαλώσει μέσα από την αναζήτηση, τον διάλογο και τη ζύμωση των νέων ιδεών που θα έρθουν να αντικαταστήσουν τις παλιές, ξεπερασμένες ιδέες του παλιού πολιτικού κόσμου, στηριζόμενοςαπό έναν νέο πολιτικό λόγο που δεν θα μιλάει προσχηματικά αλλά θα λέει την αλήθεια.

Το επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: αυτό πρέπει να φέρει ο νέος φορέας στην ελληνική κοινωνία για να έχει λόγο ύπαρξης και προοπτικές επιτυχίας.

Η υποψηφιότητά μου θέλει να σηματοδοτήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο νέο και στις ποικίλες εκδοχές του παλιού. Αυτήν την μάχη δίνω και για αυτό ζητώ τη συμμετοχή των πολιτών και την υποστήριξή τους. Ενώ οι κίνδυνοι για την Ελλάδα ελλοχεύουν, ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει την ίδια πορεία προσκολλημένος στις αντιλήψεις και συμπεριφορές που μας έφεραν στην παρούσα κατάσταση. Λες και δεν άλλαξε τίποτε.

Καλώ τους πολίτες να συμβάλλουν στην εθνική και παραγωγική ανόρθωσή μας αρχίζοντας από την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Πιστεύω ότι και η παράταξη και η χώρα χρειάζονται ανθρώπους οι οποίοι συνδυάζουν το εθνικό όραμα με γνώσεις και διοικητική ικανότητα. Εκείνο που μετά βεβαιότητος δεν χρειάζονται είναι δια βίου ανεπάγγελτους που σταδιοδρομούν ως επαγγελματίες πολιτικοί.

Φώφη Γεννηματά

Προχωράμε με στέρεα σταθερά βήματα προς τον τελικό μας στόχο, την δημιουργία ενός νέου ενιαίου προοδευτικού πολιτικού φορέα. Η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς είναι γεγονός.

Ξεκινήσαμε με τη ΔΗ.ΣΥ όπου για πρώτη φορά βρέθηκαν κάτω από τη ίδια στέγη, τα ρεύματα, της Σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Προχωρήσαμε μέσα από αρνήσεις, επιφυλάξεις, συγκρούσεις. Δεν ήταν μια εύκολη πορεία. Όμως τελικά αυτός ο μεγάλος στόχος επιτυγχάνεται, υλοποιείται. Συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Γιατί κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η Ελλάδα, αυτό συμβαίνει και τώρα. Θέλουμε, μπορούμε και πιστεύω θα πετύχουμε, την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων του χώρου.

Για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη, μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Η κοινωνία δεν λειτουργεί καλύτερα με την αποδοχή της ανισότητας ως δήθεν φυσικού νόμου, όπως διακηρύσσει η δεξιά. Ιδιαίτερα σήμερα που οι διαφορές αυτές είναι περισσότερες από όσες ήταν πριν από την κρίση, γιατί οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Την ίδια στιγμή σε κάθε επιπλέον ημέρα που παραμένει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, προστίθεται και ένα τουλάχιστον επιπλέον πρόβλημα για τη χώρα. Έχουν αποδείξει πολλές φορές και δυστυχώς με τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ούτε την πολυπόθητη ανάπτυξη να φέρουν, ούτε τη χώρα να βγάλουν από τα μνημόνια και την κρίση. Οδήγησαν σε μονιμοποίηση των μνημονίων και της επιτροπείας.Η Ελληνική οικονομία έχασε 86 δις, οι Έλληνες πλήρωσαν επιπλέον μέτρα λιτότητας 15 δις,η δημόσια περιουσία μπήκε ως ενέχυρο για 99 χρόνια. Η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, για το κράτος και για την κοινωνική προστασία.

Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως και τη συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν μπορεί να αποτελούν λύση για τη χώρα αυτοί που δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους για τη διακυβέρνηση 2004-2009 της Νέας Δημοκρατίας που εκτόξευσε το χρέος , διόγκωσε τα ελλείμματα και έχουν μεγάλη ευθύνη για την κρίση και τα μνημόνια. Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε εμάς.Ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα , τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ.Μητσοτάκη.

Τολμάμε! Ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

Σταύρος Θεοδωράκης

Tην προσεχή Κυριακή ψηφίζουμε για ένα νέο κόμμα που πρέπει να γίνει το κέντρο της Αλλαγής. Πρόσφατα παρουσίασα τις προτάσεις μου για το πώς πρέπει να είναι. Το νέο κόμμα πρέπει να είναι εργαστήριο παραγωγής λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η μεγάλη αποτυχία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν σχεδιαστεί εδώ, από ανθρώπους που γνωρίζουν πως λειτουργεί η δική μας οικονομία, η δική μας κοινωνία. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσει το νέο κίνημα.

Πρέπει να ανατρέψουμε το σύστημα του λαϊκισμού, του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού, το σύστημα των κολλητών. Με πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Το νέο κίνημα πιστεύει στην οικονομία της αγοράς, στη μέγιστη παραγωγική κινητοποίηση των ανθρώπων και ταυτόχρονα στην βοήθεια στους αδύναμους.Θέλουμε μια Ελλάδα φιλική στις επενδύσεις, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Να τελειώνουμε με την γραφειοκρατία, την πολυνομία, με την αναχρονιστική λειτουργία του πολυέξοδου κράτους, με την υπερφορολόγηση που μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη.

Να μπει φρένο στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Με ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας για όλους τους πολίτες. Να εγγυηθεί για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ασφάλειας. Οι πολίτες που ζουν την οικονομική ανασφάλεια δεν πρέπει να έχουν ανασφάλεια και στους χώρους που κινούνται.

Οι θέσεις μου είναι συγκεκριμένες. Πρέπει να μειώσουμε τις γενικές γραμματείες των υπουργείων και να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον ΑΣΕΠ. Να δώσουμε κίνητρα στη νέα γενιά για να μείνει και να παράγει εδώ. Οι μισοί νέοι της χώρας σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός “ταμείου εργασίας” προκειμένου να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί η απασχόληση των νέων. Να απαλλάξουμε από ένα μέρος των εισφορών τις επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις. Αν από τις 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι μισές προσλάβουν έναν άνθρωπο θα μειωθεί εντυπωσιακά η ανεργία. Επιπλέον να πάμε σε μείωση των φόρων και των εισφορών για τους νέους που ανοίγουν επιχείρηση. Να φτιάξουμε πρότυπα πειραματικά σχολεία και πρότυπα επαγγελματικά λύκεια σε κάθε νομό της χώρας. Nα διεθνοποιήσουμε τα πανεπιστήμιά μας ώστε να δέχονται αλλοδαπούς φοιτητές και να επιτρέψουμε τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια χωρίς κομματικές παρατάξεις, εκλογή στους φοιτητικούς συλλόγους με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Για να πείσεις όμως ότι μπορείς να γίνεις το κέντρο της Αλλαγής πρέπει πρώτα να εφαρμόσεις τις τομές που οραματίζεσαι για τη χώρα και στο κόμμα σου. Το νέο κίνημα δεν θα είναι προθάλαμος για κρατικές θέσεις και γραφείο εξυπηρετήσεων ημετέρων. Δεν θα έχει φατρίες, αποκλεισμούς και κλειστές πόρτες. Θα έχει ισοσκελισμένα οικονομικά με κόφτη δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης και εγγύηση του αρχηγού με την προσωπική του περιουσία για τα χρέη του κόμματος.

Η δημιουργία του νέου κόμματος δεν είναι υπόθεση κάποιων στελεχών. Είναι υπόθεση των πολιτών. Όσοι πιστεύουν ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό πρέπει να αλλάξει, ας το δείξουν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους την Κυριακή.

Γιώργος Καμίνης

Θέλω ένα κόμμα ενιαίο, βαθιά δημοκρατικό, που θα διαμορφώνει προοδευτικές πολιτικές μέσα από το διάλογο και τη διαβούλευση και θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα κανονικότητα. Ένα κόμμα που θα μιλάει τη γλώσσα της κοινής λογικής, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και στους νέους.

Ένα κόμμα που δεν θα αποτελεί συμπλήρωμα κανενός, αλλά θα είναι δύναμη πλειοψηφίας. Δεν πάμε να κάνουμε αυτό το εγχείρημα για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους οι κομματικοί στρατοί και οι μηχανισμοί. Πάμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αλλά πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και κυρίως νοοτροπίες και λογικές. Αν θέλουμε μια κοινωνία που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας. Προκριματικές εκλογές παντού΄για όλους. Για να είσαι υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής, θα πρέπει να σε επιλέξουν τα τοπικά μέλη του νέου κόμματος.

Να ανοίξουμε τις πόρτες να αναπνεύσει φρέσκος αέρας στην παράταξη και να μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Να δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα ότι αλλάζουμε. Μόνο έτσι θα επανασυνδέσουμε τους δεσμούς της Παράταξής μας με την κοινωνία, μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα. Και γι' αυτό είμαι εδώ. Για να ενώσω όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως κάναμε στο Δήμο της Αθήνας τόσο το 2010 απέναντι στη ΝΔ, όσο και το 2014 απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ενώσαμε δυνάμεις και νικήσαμε. Έτσι και τώρα, θα τα καταφέρουμε δημιουργώντας ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο που θα απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, ανοιχτό στην παραγωγή και τις επενδύσεις, κοινωνικά σύγχρονο και ευαίσθητο, με σταθερό μέτωπο κατά της συντήρησης, του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλείας. Για να γίνει όμως αυτό, υπάρχει μια μεγάλη προϋπόθεση. Θα πρέπει οι πολίτες να δώσουν μαζικό παρών στις εκλογές της Κυριακής, να γίνουν συνιδρυτές της νέας παράταξης.

Όπως είπε και ο φίλος μου Γιάννης Μπουτάρης, για να τα αλλάξουμε όλα, ας κάνουμε πρώτα ένα μικρό βήμα και την Κυριακή να σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες και να πάμε να ψηφίσουμε!

Γιάννης Μανιάτης

Οι συζητήσεις για τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική διεξάγονται ήδη άτυπα, ο σχηματισμός της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα τις επισημοποιήσει. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα φανεί αν η γερμανική λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών θα εξισορροπηθεί από τη γραμμή υπέρ της ανάπτυξης του Μακρόν. Θα φανεί αν θα προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση ή θα επικρατήσει η λογική της α΄, β’ ή και γ΄ταχύτητας.

Στην Ελλάδα το ζήτημα όλο κι όλο είναι να ολοκληρωθεί έγκαιρα η γ΄ αξιολόγηση, ώστε έγκαιρα να μπούμε στο νέο καθεστώς επιτροπείας που έχει συμφωνήσει η εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν πάει άλλο.

Η Δημοκρατική Παράταξη, η Παράταξη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων πρέπει να ανασυγκροτηθεί, να ανατρέψει τη στασιμότητα του7% ανακτώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στον προοδευτικό χώρο και τα πολιτικά πράγματα, να ανατρέψει τους συσχετισμούς προωθώντας μια εναλλακτική, προοδευτική, κυβερνητική πρόταση.

Mε την πρόταση αυτή το νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα θα εκφράζει και θα προωθεί τα συμφέροντα των σημερινών μη προνομιούχων, των περιθωριοποιημένων ανέργων, της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης, των απειλούμενων από εισοδηματική εξαφάνιση εργαζόμενων και αγροτών, των μικρομεσαίων που αγωνίζονται να επιβιώσουν, της νέας γενιάς της γνώσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που βρίσκονται υπό την απειλή του πελατειακού κράτους και της μετανάστευσης.

Οι νέες προκλήσεις, οι νέες εποχές χρειάζονται νέες ηγεσίες. Για να εγκαταστήσουν στο πολιτικό σκηνικό έναν νέο πολιτικό πολιτισμό που θα κινητοποιήσει τους προοδευτικούς πολίτες, μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς, την οικογενειοκρατία, τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Γι αυτό έχω προτείνει ένα πολιτικό ΑΣΕΠ για να κρίνονται οι πολιτικοί με βάση την αξιοκρατία, την ειλικρίνεια και την τεκμηρίωση λόγων με έργα, με βάση τα ένσημα στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή.

Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου για να δώσουν ισχύ στον ηγέτη του Νέου Προοδευτικού Κινήματος και να διασφαλίσουν την ενότητα.

Στη διασφάλιση της ενότητας αποβλέπει και η πρότασή μου για ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού που θα είναι η πρώτη κίνησή μου αν εκλεγώ επικεφαλής.

Απόστολος Πόντας

Διεκδικώ την αρχηγία στο Νέο Φορέα γιατί θέλω η σημερινή Δημοκρατική Συμπαράταξη να ‘’εκραγεί’’ σε μια Παράταξη, σε ένα Κόμμα, όλων των Δημοκρατών. Γιατί ήρθε η ώρα της επανάστασης ανθρώπων ‘’κανονικών’’, που έρχονται από την ανοιχτή κοινωνία, να αποκτήσουν τον δικό τους ρόλο στην ενεργό πολιτική σκηνή και να συνδιαχειριστούν την ζωή και το μέλλον τους.

Μια επανάσταση για να χτίσουμε κι όχι για να γκρεμίσουμε Πρώτος εγώ που ουδεμία ανάμειξη είχα με την πολιτική έως σήμερα, θέλω να δείξω ότι προτεραιότητα για εμάς στο Νέο Φορέα θα έχει η συζήτηση για το από εδώ και πέρα. Πρέπει να εκφράσουμε όλους τους Προοδευτικούς Δημοκράτες Πολίτες πέρα από παλαιοκομματικές συνοριογραμμές. Την ενότητα που είναι και ζητούμενο για όλη την κοινωνία να την οικοδομήσουμε πρωτίστως εσωτερικά, πάνω στις αξίες του σεβασμού κομμάτων και προσωπικοτήτων χωρίς βιαστικά και πρόχειρα επιβαλλόμενες διαλύσεις. Να οικοδομήσουμε το ‘’Γιατί να αποτελέσουμε πολιτική επιλογή'' πάνω στο προτεινόμενο σχέδιο μας για μια διαφορετική εθνική πορεία που δεν θα καταλήγει σε προφανές αδιέξοδο.

Να συνομιλήσουμε πραγματικά με τον πολίτη θεωρώντας φυσιολογική, αποδεκτή και σεβαστή την διαφωνία ή την άποψη του χωρίς να του κουνάμε ένα δάχτυλο παντογνωσίας. Να επενδύσουμε στην εφαρμοσμένη πολιτική που βασίζεται σε σύγχρονες δεξιότητες και λογική και όχι σε προτάσεις επικεφαλίδων ή καλές προθέσεις ή θεωρητικά ευχολόγια. Τέλος να πιστέψουμε, όλοι μαζί, ότι όλα αλλάζουν και όλα εξαρτώνται από εμάς. Αυτόν το Πολιτικό Φορέα θέλω και για αυτόν τον Πολιτικό Φορέα σας καλώ όλους να συμμετέχετε στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου!

Γιάννης Ραγκούσης

Πιστεύω στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που περιλαμβάνει τις επιμέρους συνιστώσες, της κεντροαριστεράς, του κέντρου, της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και κεντροδεξιούς προοδευτικούς ψηφοφόρους. Οι πολιτικές κι εκλογικές μας επιδιώξεις πρέπει να ανάγονται στη μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ του 2009 του 43% κι όχι στο ηττημένο ΝΑΙ του δημοψηφίσματος. Η εκλογική ήττα του ΝΑΙ ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Ήταν αποτέλεσμα και πολλών και διακομματικών λαθών που παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στην ολική καταστροφή της.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους που θα προσέλθουν να ψηφίσουν ότι πρόκειται να ιδρύσουμε έναν νέο κι ενιαίο φορέα. Αμέσως θα ενοποιηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ποταμιού και της ΔΗΣΥ. Μοναδικό κέντρο λήψης αποφάσεων θα είναι, μέχρι την εκλογή καθοδηγητικών οργάνων στο συνέδριο, ο επικεφαλής μαζί με την οργανωτική επιτροπή συνεδρίου που θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των φορέων και κινήσεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια νέα, ισχυρή προοδευτική παράταξη. Για να συμβεί αυτό πρέπει η παράταξη να απελευθερωθεί από την πολιτική διαπλοκή με την ηγεσία της ΝΔ.

Να αποβάλλουμε την ψυχολογία της μικρής δύναμης που έχουν δημιουργήσει όσοι από ιδιοτέλεια θέλουν να γίνουν Υπουργοί του Μητσοτάκη ή ήταν στελέχη επί συγκυβέρνησης με Σαμαρά. Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας θα το σπάσουμε. Θα απελευθερώσουμε την παράταξη από την παρασκηνιακή πολιτική διαπλοκή με τον κ. Μητσοτάκη. Θα φτιάξουμε μια μεγάλη και σύγχρονη προοδευτική παράταξη που θα βάλει τέλος στον λαϊκισμό, την πελατειακή λογική και τον κρατισμό. Θα κάνουμε ξανά υπερήφανους τους προοδευτικούς πολίτες.

Είμαστε πλειοψηφία όσοι θέλουμε απελευθερωμένη και μεγάλη παράταξη , αρκεί οι πολίτες την Κυριακή να έρθουν να ψηφίσουν.

Δημήτρης Τζιώτης

Θέλω ένα κίνημα που θα έχει ως στόχο να είναι το πρώτο κόμμα της νέας εποχής και όχι το τελευταίο της παλιάς. Το κίνημα θα κατακτήσει την πολιτική ηγεμονία του μέλλοντός μας.Ένα κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, στο οποίο τα μέλη θα αποφασίζουν για όλα τα θέματα.

Δίνω μια μάχη ιδεών. Για να τελειώνουμε με το παλιό. Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, που ξεκίνησε μετά την πτώση της Χούντας, έχει χρεοκοπήσει. Επτά χρόνια τώρα κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια. Πληρώνουμε χρυσάφι, όλοι οι πολίτες, για την διαιώνισή της. Προσωπικά πιστεύω ότι πετάμε τα χρήματά μας σε ένα πηγάδι δίχως πάτο.

Όραμά μου είναι η δημιουργία της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιας αληθινής Δημοκρατίας, χωρίς μεσάζοντες. Να δώσει ο λαός τη δυνατότητα, με την ψήφο του, σε έναν άνθρωπο να κυβερνήσει. Να κυβερνά ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για να πετύχουμε την μεγάλη αυτή αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά νέο προοδευτικό κίνημα. Ποτέ δεν θα γίνω βουλευτής. Ποτέ δεν θα γίνω Υπουργός. Είναι επιλογή μου να μην πληρώνομαι από τα λεφτά του Ελληνικού λαού.Άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση και άλλη η Βουλή. Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί. Δεν επιτρέπεται οι ίδιοι άνθρωποι να καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις. Θα προτείνω να επιλέξουν τα μέλη μας αυτόν που είναι ικανότερος ως υποψήφιος Πρωθυπουργόςκαι όταν αλλάξουμε πραγματικά αυτόν που θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτόν που μπορεί να διαχειριστεί, βάσει γνώσεων και εμπειρίας, καλύτερα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι με αυτή τη στρατηγική μπορούμε και πάλι να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής.

Keywords
εκλογες, εκλογες 2012, κομμα, εννεα, ψηφοφορία, ραγκουσης, νέα, συμμετοχή, μίζερος, συριζα, νεα δημοκρατια, ελλαδα, βασεις, σημαίνει, δις, fake, λύση, χρεος, τσιπρας, ΑΣΕΠ, σχολεια, αθηνα, ειλικρίνεια, ισχύ, ΠΑΣΟΚ, δημοψηφισμα 2015, υπουργοι, σαμαρας, βουλη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, χωρις μεσαζοντες, βημα, δημοκρατια, εθνικη, ηγεσια, ηθικη, ηττα, οικονομια, σημερινη, ψυχολογια, ωρα, αναγεννηση, ανεργια, αρχιτεκτονικη, βοηθεια, γεγονος, γινει, γλωσσα, δαχτυλο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δικη, διχτυ, δις, δωσει, δυναμικο, εγγυηση, εγχειρημα, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εργα, ενσημα, επενδυσεις, εποχη, εποχες, επτα, ερχονται, ευθυνη, ζωη, ηγεμονια, ιδεες, ιδια, η δικη, υποθεση, ισες ευκαιριες, καναπεδες, κυβερνηση, κινηση, κυβος, λεφτα, λειτουργια, λύση, λογο, μακρια, ματια, μίζερος, μηνες, μειωση, μικρο, μπορεις, νεα γενια, νικη, νικο, οπισθοδρομηση, οραμα, παμε, πηγαδι, πηγη, πορτες, προβληματα, προσληψεις, ρευμα, ρολοι, ρολο, σιγουρος, συζητηση, συμμετοχή, σπιτι, συγχρονο, σφραγιδα, σχεδιο, τριτη, ισχύ, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, ψηφοφορία, βηματα, δικαιωμα, εθνικο, fake, γνωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, κομπλεξ, κομματι, κυριακη, μεινει, ομαδες, σημαίνει, σκηνη, θελω να, θεματα, θεσεις, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα