Όλα όσα μπορείτε να κάνετε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και δράσεις για τα παιδιά ξεχωρίζουν, ενώ οι σινεφίλ έχουν ακόμη δύο μέρες στη διάθεσή τους για να επισκεφτούν τις σκοτεινές αίθουσες σε Ολύμπιον και λιμάνι, καθώς αυτό που διανύουμε είναι το τελευταίο διήμερο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το

πρόγραμμα συμπληρώνουν σεμινάρια, έκθεση κόμικς, ποδηλατοδρομία, αλλά και μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου.

Δείτε τη λίστα που ετοίμασε για σας το Thestival και επιλέξτε την εκδήλωση που προτιμάτε:

Ψέμα στο ψέμα στο Θέατρο Σοφούλη

Ενα μικρο αγόρι θα φερει τα πανω κατω στην ομορφη πολη μας. Τα ψεματα , οι ζαβολιες και τα πειράγματα δεν θα του βγουν σε καλο. Λετε οι καλες κουκλες να τον συγχωρήσουν; και τι δουλειά έχει επάνω στη σκηνη ενας θεατής;
Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου που μεσα απο το χιουμορ και τη διασκέδαση θέλει να μας δειξει πως το να λεμε ψεματα, να πειραζουμε και να ενοχλούμε με ασχημο τροπο τους γυρω μας δεν ειναι οτι καλυτερο. Ολα εχουν ενα οριο και " οι παραβάτες τιμωρούνται."

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5

Κάθε Σάββατο στις 18.15
Γενική είσοδος 8 ευρώ
Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Ο Καραγκιόζης κουνιέρης στο πανηγύρι

Ο Χατζηαβάτης ψάχνει να βρει έναν συνέταιρο για να γίνουν κουνιέρηδες στο πανηγύρι της πόλης και βρίσκει τον Καραγκιόζη. Οι δύο συνέταιροι αφού πείθουν τον Πασά να τους δώσει την άδεια –υποσχόμενοι πως κανείς από τους πελάτες τους δεν θα πάθει τίποτα- ξεκινάνε την δουλειά. Ακόμα μια παραδοσιακή παράσταση του Καραγκιόζη που έχει πολλές ανατροπές και γέλιο.

Info:

Μικρό Θέατρο ΧΑΝΘ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ώρα: 18.00

Διάρκεια παράστασης: 60′

Γενική είσοδος: 6€

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τελευταιο σαββατοκύριακο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αυτό που διανύουμε. Η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου ολοκληρώνεται την Κυριακή και έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμη διήμερο για συναρπαστικές προβολές στην ιστορική έδρα του θεσμού, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα προβολών.

Το αναλυτικό ημερολόγιο ΕΔΩ.

Info:

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

2-12 Νοεμβρίου 2017

Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας

Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάπα, Σταύρος Τορνές.

ThessPuppet

To ThessPuppet επέστρεψε! 19 θίασοι από 9 χώρες, 75 παραστάσεις!

Θέατρο και κουκλοθέατρο, στα ελληνικά, αλλά και χωρίς λόγια και με πολλή μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις!

Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις και ξεχωριστές παραστάσεις που δεν έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα με θιάσους από την Αργεντινή και τη Βραζιλία ως την Ισπανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ!

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου «ThessPuppet ’17» με παράλληλες εκδηλώσεις, και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Και κάτι για πρώτη φορά! Το Τeatro Mobile στη Θεσσαλονίκη, ένας πολυχώρος πάνω σε ρόδες! Σε υπαίθριο χώρο, σε κεντρικά σημεία, θα στηθούν τα κινητά θέατρα ως κλειστή πλατεία με πρόσβαση στις δυο αίθουσες και στις δραστηριότητες μέσα και έξω – έτσι εκτός από την σκηνή του θεάτρου, θα διασκεδάσετε στον χώρο αναψυχής, που περιλαμβάνει μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο γεμάτο διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια).

Il teatro mobile – Το κινητό θέατρο

11, 12 & 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους

Info:

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Τιμές εισιτηρίων:

6 ευρώ για τις σχολικές παραστάσεις
4 ευρώ για τα εργαστήρια στα σχολεία
8 ευρώ για το κοινό στις απογευματινές παραστάσεις
6 ευρώ για οικογενειακό εισιτήριο (Γονέα με 2 + παιδιά)
50 ευρώ πάσο για όλες τις 13 παραστάσεις για το κοινό
80 ευρώ, το κάθε σεμιναριο.
20 ευρώ, τιμή για το εργαστήρι του Pep Beltran

Οι Φωνές του Μπάιρον: Πολιτισμικές και Κειμενικές Αλληλεπιδράσεις

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας του Τμήματος. Στόχος του είναι να εξερευνήσει τις αφηγηματικές, διακειμενικές, βιογραφικές, πολιτικές, και πολιτισμικές φωνές που διατρέχουν τα έργα του Άγγλου ποιητή καθώς και τις μεταξύ τους διασυνδέσεις και αλληλεπιδράσεις.

Η πολύπλοκη συνάντηση βιογραφίας και ιστορίας, ποίησης και πολιτικής, αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό αυτού που αποκαλούμε «φαινόμενο Μπάιρον». Ο Μπάιρον μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα μέσω της ποικιλίας των στιλιστικών του επιλογών και των ποιητικών του μεταβάσεων, που συχνά αντανακλούν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τις γεωγραφικές του μετακινήσεις και τις διασυνδέσεις του με ξένους πολιτισμούς και παραδόσεις, όπως αυτές της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα έργα του, ως εκ τούτου, επιδεικνύουν μια δυναμική και ευφάνταστη συρροή/συρραφή φωνών —αφηγηματικών, διακειμενικών, βιογραφικών, πολιτικών, πολιτισμικών — και αποτελούν ερμηνευτική πρόκληση για τον αναγνώστη. Ποια είναι η ευρύτερη ιστορική και κοινωνική σημασία αυτών των φωνών και πώς διαπραγματευόμαστε τις μεταξύ τους σχέσεις; Πώς ερμηνεύουμε το ρεπερτόριο των Βυρωνικών ηρώων, τις αφηγηματικές τεχνικές και τις κοινωνικές ταυτότητες που διατρέχουν το έργο και τη ζωή του; Τί επίδραση έχουν οι διαφορετικές φωνές του ποιητή στις ποικίλες πολιτιστικές παραδόσεις που υποστηρίζουν το φαινόμενο Μπάιρον ως σήμερα; Με αφορμή αυτά τα ερωτήματα, ένας επιπλέον στόχος της ημερίδας θα είναι να συζητήσει τη σύγχρονη σημασία του έργου του Μπάιρον και τους προβληματισμούς του πάνω στο θέμα της ταυτότητας, της πολυπολιτισμικότητας, και της συγγραφικής δραστηριότητας.

Γλώσσα της ημερίδας θα είναι τα αγγλικά.

Info:

Ημερομηνία Έναρξης: 11/11/2017

Ώρα Έναρξης: 10.00

Χώρος: Αμφιθέατρο "Στέφανος Δραγούμης", Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Τα πιο “μοδάτα” workshops, εμπνευσμένα από το PillBOX

Το toolbox δημιούργησε μία νέα σειρά από “μοδάτα” workshops εμπνευσμένα από το PillBOX! Εάν θέλεις να ξεχωρίσεις και ν’ αναδείξεις τη δουλειά σου σ’ αυτόν τον όμορφο αλλά απαιτητικό χώρο, δήλωσε συμμετοχή και μάθε αποτελεσματικά πώς να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά σου στοιχεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να δημιουργήσεις και να εξελίξεις μια δυνατή παρουσία, online και offline.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

ΠΟΤΕ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, 11.00 – 15.00
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, 11.00 – 15.00

ΚΟΣΤΟΣ
Regular, €140
Last minute, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, την ημέρα της εκδήλωσης €160

Διαθέσιμο για αγορά online, ή στο γραφείο, Φραγκίνη 9, 5ος όροφος, Λουλουδάδικά, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 309 0141

Comedy Club: Stand up comedy για μικρούς και μεγάλους

Η πρωτοποριακή stand up παράσταση για παιδιά και γονείς που παρουσιάζει ο κορυφαίος κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφει μόνο για 4 παραστάσεις, το Νοέμβριο στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Stand up comedy για παιδιά! Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που συνεχώς κερδίζει την αγάπη του κόσμου απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Προσαρμοσμένο θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα για τους μικρούς φίλους!

Τι είναι το stand up comedy;

Το πιο περιεκτικό και δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Στη σκηνή ένας κωμικός παρουσιάζει στο κοινό το κείμενο που έχει ετοιμάσει, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά θέματα και είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένα αστείο. Το κείμενο αναδεικνύεται από την ερμηνεία του κωμικού, με κύρια εργαλεία το σώμα και τη φωνή.

Τι είναι το stand up comedy για παιδιά;

Ό,τι ακριβώς και το stand up comedy για ενήλικες, μόνο που εδώ τα θέματα και η γλώσσα είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά κι επιλεγμένα, έτσι ώστε κερδίζουν το ενδιαφέρον και να προκαλούν το γέλιο των μικρών θεατών.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / μικρή σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 11 Νοεμβρίου, Κυριακή 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 12:00
Εισιτήρια |10 ευρώ (κανονικό) 8 ευρώ (ανέργων), 24 ευρώ (οικογενειακό 3 ατόμων), 28 ευρώ (οικογενειακό τεσσάρων ατόμων).

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον
11, 18, 25 Νοεμβρίου
2, 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Μετά το γάμο της Χιονάτης

Έτσι τελειώνει κάθε λαϊκό παραμύθι που… σέβεται τον εαυτό του! Αλλά τι μπορεί να έχει τύχει στη ζωή κάθε ήρωα του λαϊκού παραμυθιού μετά το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας ή τολμηρότερα, στη ζωή κάθε ανθρώπου μετά το «ευτυχές» γεγονός; Δηλαδή… τι συνέβη στην Χιονάτη μετά τον πριγκιπικό της γάμο;

Μια κεφάτη, απολαυστική, θελξικάρδια άποψη για το «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ» που είναι η νέα μας διαδραστική παράσταση και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!!! αφού το παραμύθι της Χιονάτης είναι ανοικτό σε πολλαπλές αναγνώσεις, προσεγγίσεις ανθρωπολογικές, ψυχαναλυτικές, κοινωνιολογικές, οραματικές κ.α.

Μικροί και Μεγάλοι καλωσορίζουν ευχάριστα την ξεκαρδιστική «συνέχεια» του γνωστού παραμυθιού σε μια προσπάθεια για αλλαγή κι ανεξαρτησία, ανατροπή και ελευθερία σε μια προσδοκία διαφυγής από την καθημερινότητα.

Ιnfo:

Όλα τα Σάββατα του Νοέμβρη στις 17:00 μ.μ.
Κινηματοθέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, Αγ. Παντελεήμος 10, Περιοχή Καμάρα
Γενική Είσοδος: 6 Ευρώ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΛΑΜΠΙΟΝΙ”, ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ 3

"Εκπλιπαρώ"

Ένα έργο που διεισδύει στα ζητήματα της ψυχικής υγείας. Σκοπός του δεν είναι να μας δώσει απαντήσεις, αντιθέτως βυθίζεται στα πολύπλοκα ζητήματα μιας ασθένειας για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Η Κάθριν, μία νεαρή ποιήτρια, μάχεται με την σχιζοφρένεια. Προσπαθεί να ορθοποδήσει και να επανέλθει στην καθημερινότητα της μετά από τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο. Η δημιουργική πλευρά της ακρωτηριάζεται από την ιατρική αγωγή που της χορηγείται. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μία «ελλιπή» φυσιολογική ζωή και στην αστείρευτη δημιουργικότητας της. Οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν επηρεάζουν και επηρεάζονται από την ασθένεια της.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Παραστάσεις 11, 12 και 18, 19, 20 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00
Προπώληση: 10 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου Αυλαία καθημερινά 17.30-21.00 και regroup.gr
Εισιτήρια: 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο, 5 ευρώ ΑμεΑ

«H Συνέντευξη» στη Μικρή Σκηνή του Θέατρου Αθήναιον

Ένα πρωτότυπο έργο, που τοποθετείται σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, με θέμα την εργασιακή βία και την παραχώρηση κεκτημένων δικαιωμάτων στα πλαίσια του ανταγωνισμού στον εργασιακό χώρο.

Επειδή δουλειές -και ιδιαίτερα δουλειές σαν αυτήν- δε βρίσκονται κάθε μέρα. Και χωρίς δουλειά δεν υπάρχουν λεφτά. Και χωρίς λεφτά, δεν υπάρχει ζωή.

«H Συνέντευξη» από την Ομάδα Θεάτρου Partisans, Σαββατοκυριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο: στις 21.00, Κυριακή: στις 20.00

στη Μικρή Σκηνή του Θέατρου Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35),

Τιμές εισiτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 7 ευρώ
Ομαδικό (για κρατήσεις 10 ατόμων και άνω): 5 ευρώ
Δωρεάν είσοδος σε άτομα Α.Μ.Ε.Α.

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Το «Γκιακ» επιστρέφει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ανεμοδαρμένα ύψη" στο Θέατρο της ΕΜΣ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Πόσες μέρες μπορεί ν’ αντέξει ένας άνθρωπος τρώγοντας μόνο καρύδα;
Είναι ικανός να «καρυδώσει» κάποιον λόγω στέρησης κρέατος;
Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος χωρίς μπάνιο;
Και πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος άλλος να κοιμηθεί δίπλα του;
Πόσα κιλά μπορεί να χάσει ένας ράπερ, αν πάει σε νησί χωρίς τάπερ;
Άραγε θα ψήφιζαν 4.000 γυναίκες να παραμείνει ένας άντρας για μήνες μακριά τους, αν είχαν μείνει ικανοποιημένες απ’ τις επιδόσεις του;
Πόσες μέρες μπορεί να μείνει μια γυναίκα άβαφτη;
Αν της μιλήσει κάποιος εκείνες τις μέρες την έβαψε;
Πόσους σταυρούς πρέπει να κάνει κάποιος, για να βγει πρώτος σε μια δοκιμασία;
Πόσα κομποσκοίνια χρειάζονται για να κερδίσει έναν Κύπριο;
Πόσες μέρες χρειάζεται μια διάσημη ξανθιά, για να τερματίσει σε κάποιο αγώνισμα που απαιτεί αντοχή, εξυπνάδα και ταχύτητα;
Γιατί πρέπει ν’ ανάβει κάποιος φωτιές και μετά να κάνει τον Κινέζο, όταν είναι ήδη Κινέζος;
Για να μην θυμίζει η μούρη σου κέρινο ομοίωμα στη χαρά και τη λύπη, μήπως θα βοηθούσε λίγο… «κοκκινάκι» στα μάγουλα;
Τί είναι πλέον απαραίτητο για να βγάλει κάποιος χρήματα στη ζωή του;
Ένα πτυχίο Πανεπιστημίου ή πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο;

Ο Μάρκος Σεφερλής και οι υπόλοιποι «μαχητές» της διασκέδασης σας περιμένουν, για να ενώσετε τα χέρια και να φωνάξετε όλοι μαζί… «Survivor!»

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00 μ.μ

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 10.30 με 13.00 και 17.30 με 21.00 καθημερινά

16η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών «Αστροναύτες»

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας. Στην έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών, έμπειροι και πρωτοεμφανιζόμενοι.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στην ομότιτλη ανθολογία της έκθεσης.

Ιnfo:

COMIC N’ PLAY 2017
«ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ»
16η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών
10, 11 & 12 Νοεμβρίου @ Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Θρόνος – Αντίκα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος στο Bensοusan Han

Το έργο «Θρόνος-Αντίκα» βασίζεται στη νουβέλα με πλήρη τίτλο «Θρόνος-αντίκα χαρίζεται εις ρέκτην…» από τη συλλογή διηγημάτων «Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο, παρακαλώ;» (γραμμένο το 1982). Σε αυτή τη νουβέλα η Λιλή Ζωγράφου χρησιμοποιώντας τον κεντρικό αφηγητή, βρίσκει την ευκαιρία να μας καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και πάνω από όλα, να καθίσει κατ’ αρχάς, τα μικροαστικά ήθη της Ελλάδας, τα οποία κατά την άποψή της καθόρισαν την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη της χώρας για πάνω από 60 χρόνια σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

Ο αφηγητής, Τεό Ταδούλης, απολογείται για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ο αναγνώστης βρίσκεται στην «αμήχανη» θέση να πρέπει ο ίδιος να επιλέξει, εάν αυτό που διαβάζει είναι ένα δικαστικό δράμα (και ενίοτε μελόδραμα), ένα ψυχολογικό ή πολιτικό θρίλερ, ή μία ηθογραφική κωμωδία, στα χνάρια των σύγχρονων Ελλήνων σατιρικών συγγραφέων.

Ιnfo:

Bensοusan Han, Εδέσσης 6
Παραστάσεις: Τετάρτη 8 έως Κυριακή 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Κρατήσεις: 6942697123 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

«Στον Πάγο»

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

“Σχεδον Σαραντα” the final cut

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, για μία τελευταία σεζόν στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!

Ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του ετήσιου θεσμού κωμωδίας που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF, αλλά και ο δημιουργός της πρώτης stand up comedy παράστασης για παιδιά, επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για 4 παραστάσεις και κάνει τον χειμώνα μας απολαυστικό και γεμάτο γέλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 11 Νοεμβρίου, Κυριακή & 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια |10 ευρώ, Προπώληση 8 ευρώ

Η γιορτή με τα φαναράκια - Laternenfest στην αυλή του Goethe-Institut

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και ηλικιωμένοι θα συναντηθούν στην αυλή του Goethe-Institut. Θα μάθουμε για την παράδοση αυτής της γιορτής, θα τραγουδήσουμε γνωστά τραγούδια και θα κάνουμε μια μικρή βόλτα με τα φαναράκια μας.

Στο κυλικείο του Ινστιτούτου «Goethe-Café» θα προσφέρεται αρωματικό κρασί με μυρωδικά (Glühwein) για τους μεγάλους και το ίδιο ποτό χωρίς αλκοόλ για τους μικρούς.

Info:

Goethe-Institut, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, 18.00- 20.00.

Σε περίπτωση βροχής η γιορτή θα ακυρωθεί!

1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής

Το 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής του Μ.Μ.Θ. δανείζεται τον τίτλο του από τη συλλογή έργων του Γάλλου συνθέτη François Couperin, Les Goûts Réunis. Ο τίτλος μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά ως "τα ενωμένα ύφη" ή αλλιώς "τα ενωμένα γούστα" και αντανακλά το ανοιχτό πνεύμα όχι μόνο του συνθέτη, αλλά και της εποχής του, την αξιοθαύμαστη κυκλοφορία και ανταλλαγή ιδεών, καθώς και τις αμοιβαίες επιρροές και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα διαφορετικά εθνικά στυλ μουσικής στην Ευρώπη του Μπαρόκ.

Μπαρόκ δοξάρια και εντέρινες χορδές, βιολιά, βιολοντσέλα, βιολοντσέλο πίκολο, βιολόνε και βιόλες ντα γκάμπα, φλογέρα και μπαρόκ φλάουτο, θεόρβη, λαούτο, μπαρόκ κιθάρα και τσέμπαλο, σε μια σπάνια μουσική πανδαισία με ιταλική, γαλλική, αγγλική, ολλανδική, γερμανική κι αυστριακή οργανική μουσική δωματίου, με σονάτες, σουίτες, χορούς, τραγούδια, Follias και Ciaconnas που θα μας ταξιδέψουν στα πιο βαθιά, όμορφα, αλλά και ακραία συναισθήματα που η μουσική μπορεί να προκαλέσει στην ανθρώπινη ψυχή, από το φως στο σκοτάδι, από τη μελαγχολία και τη λύπη στη χαρά και την έξαψη, από τη χαμηλόφωνη κι ευαίσθητη μελωδική εκφραστικότητα στην ηχηρή και ξέφρενη δεξιοτεχνία.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου: Follia - Ostinati, Canzoni, Sonate και Follias από την Μπαρόκ Ιταλία

Ώρα: 21.00, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης- Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι Μπλέ στο Club του Μύλου

Επτά albums και ένα διπλό best of με πολλά τραγούδια να έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και να έχουν καταξιωθεί διαχρονικά, εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες και το ταξίδι συνεχίζεται.

Οι ΜΠΛΕ έρχονται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Club του Μυλου, να μοιραστούν μαζί μας τη μουσική που τόσο αγαπάνε!

Ετοιμαστείτε να «πιάσετε φωτιά» σε ένα ξεχωριστό live των ΜΠΛΕ, με τραγούδια από το τελευταίο album τους με τίτλο .20 και τις δικές τους αγαπημένες επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας που μας έχουν χαρίσει από το 1996 έως και σήμερα.

ΜΠΛΕ:

Γιώργος Παπαποστόλου – Μουσική
Γιώργος Παρώδης – Στίχοι
Τζώρτζια Κεφαλά – Φωνή
Νατάσα Αλεξίου – Βιολί, φωνητικά

Ιnfo:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπωληση: 8€
Ταμείο: 10€
Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block33

Ιστορίες, μελωδίες, στίχοι, τραγούδια, έρωτες και αγάπες, απώλειες και χαρές, συνευρέσεις και γιορτές. Τα Σάββατα γεμίζουν προσμονή, οι παρέες ανταμώνουν ξανά και τραγουδάνε δυνατά!

Από τις «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» ως τα «Κάτοπτρα», από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη, τον Ακη Πάνου και τον Παπάζογλου, ο Σωκράτης υφαίνει μουσικά δεκαετίες τραγουδιών!

O Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33 από 11 Νοέμβρη και κάθε Σάββατο

Info:

Block33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία

από 11 Νοέμβρη και κάθε Σάββατο

Σάββατο 11,18, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2017 .

Eισιτήρια

ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ 15 ΕΥΡΩ
ΟΡΘΙΟΙ 13 ΕΥΡΩ

Earth Club Grand Opening

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 το Earth Club ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) και το γιορτάζει με ένα party ηλεκτρονικής μουσικής σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά.

Το Earth έχει σαν στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο τις βασικές και αληθινές αξίες ενός Club. Προτεραιότητά μας δεν είναι το “φαίνεσθαι”, αλλά το “είναι”. Η αίσθηση της κοινότητας. Θέλουμε να δημιουργούμε εβδομαδιαίες εμπειρίες για να τις αποτυπώνουμε στο μυαλό μας και όχι σε μνήμες 64 GB.

Θα ανοίγει τις πόρτες του κάθε Σάββατο με καλεσμένους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής, οι οποίοι θα πλαισιώνονται με τους καλύτερους Έλληνες DJs αλλά και νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Info:

Grand Opening: Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Φρίξου 5, Θεσσαλονίκη, περιοχή Fix.
Doors open: 00:00

Barbarella Live Party με Βρεττό, Νικηφόρο, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού

To Barbarella Live Party επέστρεψε, φέρνοντας νέο αέρα στη διασκέδαση της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης.

Ηλίας Βρεττός, Νικηφόρος, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού ανεβαίνουν στη σκηνή του Barbarella, σε ένα live party που τα έχει όλα.

Η τετράδα υπόσχεται αξέχαστες βραδιές διασκέδασης στο χώρο της Βασιλέως Ηρακλείου.

Info:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Barbarella Live Party
Βασιλέως Ηρακλείου 43
Κρατήσεις: 2310 227444

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης στο CLUBVOGUE

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης σε μία μοναδική μουσική συνάντηση στο ClubVogue.
Είναι «πρώτη φορά» που ένα «χαμένο παιδί» γίνεται «ακροβάτης» κι αφήνει «αποτυπώματα»!

Μαζί τους ο Θοδωρής Φέρρης και η Τάνια Καρρά.

Info:

Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, περιοχή Σφαγεία.
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.
Τηλ. κρατήσεων: 231 7002222

Νεανικό σχήμα στα Μαμούνια Live

Μετά το τέλος των εμφανίσεων της Φανής Δρακοπούλου στα Μαμούνια Live, ένα σχήμα νεαρών καλλιτεχνών παίρνει τα ηνία.

Ζαν Μπατιστ, Χρήστος Καλιατσάς και Βίκυ Καρυώτη ανεβαίνουν στη σκηνή και το κέφι παίρνει φωτιά.

Info:

Kάθε Παρασκευή & Σάββατο!

Μαμούνια Live, 26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Σάκης Βέρρος και Κρυσταλλία στο Prova Live

Στο Prova Live το πρόγραμμα έχει... ελληνικά μέχρι πρωίας!

Τραγουδούν: Σάκης Βέρρος, Κρυσταλλία, Παναγιώτης Κοτίδης, Χρύσα Λίδου, Γιώτα Ρεγγίνα, Στέφανος Ανθόπουλος, Στέργιος Λιάπης, Έλενα Φερελή.

Info:

Kάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στο Prova Live!
Prova Live, Αλεξ.Παπαναστασίου 90
Kρατήσεις : 2310 989900

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο ROOM 63

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο «ROOM 63», το πιο αγαπημένο δωμάτιο της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπητός σε όλους καλλιτέχνης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από αρκετούς μήνες και υπόσχεται ξεχωριστές νύχτες στο πλήρως ανακαινισμένο ROOM 63!

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο, ο Γιώργος Γιαννιάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Μαζί του η Ειρήνη Ντίσιου.

Info:

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων 2310254560

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και μας καλωσορίζουν στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις αποκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει να βρει τον θησαυρό του!

Ξεκινά την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη και μπαίνει στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει… με τα μάτια!!! Συναντά τον Παπαγκένο, ταξιδεύει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, τραγουδά με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Συναντά τον Πινόκιο αλλά και τον Παπουτσωμένο Γάτο και μαθαίνει να ξιφομαχεί από τους Τρεις Σωματοφύλακες! Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοηθά να μάθει πού είναι ο θησαυρός! Θα ξεγελάσει τον Χουκ, που είναι στην προηγούμενη σελίδα; Θα καταφέρει να ανοίξει το σεντούκι και ποιός θα είναι ο Θησαυρός που θα ανακαλύψει σε αυτό;

Ιnfo:

Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο ΘΕΑΤΡΟ Φαργκάνη Art Αγ. Παντελεήμονος 10 (Αρχή Ιασωνίδου – Καμάρα). Τηλ. 2310 208007
Τιμή εισιτήριου: 10€
Tιμή προπώλησης: 8€
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία Τηλ. 6981625114
Εισιτήρια προπωλούνται : Φαργκάνη Art (ώρες ταμείου), στο www.viva.gr (τηλεφωνικό κέντρο 11876) στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α.) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τ την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των Ήχων».

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση που χρησιμοποιεί μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και πραγματοποίησε πάνω από 150 παραστάσεις ενώ, στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Ιnfo:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Η παπλωματού

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”, σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Λίγα λόγια για το έργο

Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες της παράστασης, ο μαγικός κόσμος της Παπλωματούς δείχνει τον τρόπο που η ανιδιοτελής προσφορά, μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την ιστορία ενός γενναιόδωρου κοριτσιού, το οποίο με τα μαγικά του δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν θα του ζητήσει ένα από αυτά ο Βασιλιάς; Μπορεί να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα κάνει όλους τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (και επιλεγμένα Σάββατα)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (διάλλειμα 10 λεπτών)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, ανέργων 10 ευρώ (μόνο από το ταμείο με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), οικογενειακό 10 ευρώ (4 άτομα και άνω).

Όλιβερ Τουίστ στο Ράδιο Σίτυ

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους με ένα μαγευτικό Μιούζικαλ βγαλμένo από το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ».

Ο Όλιβερ ένα έξυπνο παιδί με μεγάλη δύναμη ψυχής καταφέρνει και νικά τις δυσκολίες της ζωής στη Βικτωριανή Αγγλία και στέλνει σ’ όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.

Τον συνοδεύουν χαρούμενες νότες ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και υπέροχες χορογραφίες που θα σας συναρπάσουν.

Επτά ηθοποιοί που χορεύουν τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά ζωντανεύουν την ιστορία του Όλιβερ μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό που παίρνει ζωή ανάμεσα σε φιγούρες ντυμένες εντυπωσιακά με κοστούμια εποχής.

Info:

Κάθε Κυρια

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ανεμοδαρμενα υψη, ιακωβος καμπανελλης, το φως, block 33, seven spots, Τσάρλς Ντίκενς, θεατρο, μικρο, ομορφη, ψεματα, σκηνη, χιουμορ, info, ημερολόγιο, ελλαδα, mobile, teatro, ΑΠΘ, νέα, συμμετοχή, online, offline, club, αμεα, αθηνα, εμσ, κυριακη, κθβε, σταρ, σταυροι, play, δραμα, κοζανη, unicef, στυλ, φως, μπλε, live, block, earth, party, djs, opening, fix, doors, vogue, τηλ, ηνία, αλεξ, room, αηδόνι, art, σχολεια, viva, media, κιχ, δραση, white, προσφορες, κυρια, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, νικος κουρκουλης, νικος παπαζογλου, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, εισφορα αλληλεγγυης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, κωστας καρρας, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, εξαψη, ξανα, ελενη, δυνατα, φεστιβαλ κινηματογραφου, αηδόνι, πασο, ηνία, χωρες, ημερολόγιο, αδεια, αμεα, αργεντινη, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βραζιλια, γυναικα, δουλεια, εδρα, εικονες, εργαλεια, ηθοποιοι, θεμα, θριλερ, θρυλος, ιατρικη, ιδρυμα μειζονος ελληνισμου, ισπανια, κθβε, κιθαρα, κινητα, μητερα, μουσικη, νησι, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ρουχα, σημερινη, σινεμα, σταρ, στιχοι, σχιζοφρενεια, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φως, ψεμα, ψεματα, ψωμι, earth, unicef, αγαπη, αγορα, αγωγη, αθηναιον, αλεξιου, αλκοολ, αλεξ, ανθρωπος, αρμονια, απωλεια, αρρωστια, ασια, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αφορμη, βικυ, βραδια, βρισκεται, γαλλικο ινστιτουτο, γεγονοτα, γειτονια, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, γλωσσα, γονεις, δαχτυλα, δυναμη, δειχνει, δωσει, δρακος, διημερο, διπλο, ελενα, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, ηθη, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελευθερια, ελλειψη, ελισαβετ, ελισαβετ σπανου, εμη, εμιλυ, εμσ, εμψυχωση, ενεργα, εργα, ενιοτε, εξελιξη, εξομολογηση, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ετων, ευρωπη, τεχνη, εξυπνο, ζωη, ζωγραφου, ζωης, ιδια, ιδιο, ειδος, ηχητικα, χιονατη, θεατρα, θυμιζει, θησαυρος, θοδωρης, ιδρυμα, κειμενο, κυνηγι, κινητο, κινηση, κυρια, κιλα, κιχ, κοστουμια, κρασι, κρατικο, κτημα, κωμωδια, λεφτα, λυπη, λογια, μακρια, μαλαμας, μεγαρο μουσικης, μειζονος ελληνισμου, μηνυματα, μηνες, μυστικο, μιουζικαλ, μπλε, μικρο, μονη λαζαριστων, μυαλο, μυστικα, νοτες, νουβελα, ομαδα, ομορφη, οπτικα, παπαζογλου, παιδι, παιδια, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεμπτη, πινοκιο, πορτες, πρωταγωνιστες, πρωι, ψυχη, πτυχιο, ραντεβου, ρεγγινα, ρολο, σαββατο, σεζον, σεμιναρια, σεφερλης, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σπιτια, στυλ, σφαγεια, ταυτοτητες, τεο, τιμη, τηλ, τμημα, το φως, τριτη, τιτλος, φαναρακια, φετα, φεστιβαλ, φυλο, φυσικα, φλαουτο, φλεμινγκ, φλογερα, φοβερο, φωνη, φορα, χερι, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χριστος, χαρα, βιολι, ομορφα, ωρες, αγορι, art, αυλη, block 33, mobile, white, club, δαφνες, δημητρης, djs, block, δουλειες, δωματιο, εκδικηση, ελληνικα, εμφανισεις, ενωμενα, ερωτες, ερωτησεις, fix, φουαγιε, γιορτη, γιωτα, γιωργος γιαννιας, ηρωας, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερα, κακος, κομικς, καρδιες, καρδια, κρυσταλλια, κωμικος, κωστας, κυριακη, media, μεινει, μια φορα, room, offline, opening, ο χριστος, παυλος, παιχνιδι, play, ποτο, party, seven spots, σκηνη, σκηνικα, σπυροπουλος, ταξιδι, teatro, online, τρελο, υδραυλικος, θεια, θεματα, θεσεις, υγειας, υλικα, υπαρχουν λεφτα, υπεροχη, viva, viva.gr, βρεττος, χερια, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα