Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη απευθύνει το ΠΑΜΕ

Στην διαδήλωση του Σαββάτου ενόψει της τελετής εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ καλεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18:00.

Παρουσιάστηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεκδικήσεων των ταξικών δυνάμεων και υπήρχε ξεχωριστή ομιλία για τον ΟΑΕΔ ως πολύμορφος μηχανισμός ενίσχυσης των εργοδοτών με λεφτά των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις μας για την προστασία των ανέργων.

Επίσης το ΠΑΜΕ απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη εργατική και λαϊκή διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και άλλοι μαζικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτέμβρη, αλλά και στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις που αποφασίστηκαν μέσα από μαζικές συσκέψεις, στις 13 Σεπτέμβρη.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα λεύκωμα που αφορά απεργιακούς αγώνες και άλλες κινητοποιήσεις από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 – 2017) και η καινούργια ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν εκπρόσωποι από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, από την ΠΑΣΕΒΕ, από την ΟΓΕ και από το ΜΑΣ. Ξεχωριστή σημασία είχε η ομιλία της απλήρωτης και ανασφάλιστης συναδέλφου που εργάζεται στην καθαριότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ και παρουσίασε τα αυξημένα προβλήματα, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων.

"Oι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται αδιάκοπα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά, οι γυναίκες και οι νεολαία δεν πρέπει να ξεχάσουν αυτό που ζουν καθημερινά. Την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά προβλήματα για τον εργαζόμενο λαό, για να εξασφαλίζονται κέρδη για τους λίγους. Ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, έχουν την εξουσία στην οικονομία και αυτό αποτελεί εμπόδιο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών", αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα