Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και φέτος στήνει στη ΔΕΘ μια νέα φιέστα

«Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους κομματάρχες, πράκτορες ξένων οικονομικών συμφερόντων στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκςη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ΟΣΘ στην ανακοίνωσή του, «κάθε Σεπτέμβριο

στην ΔΕΘ, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ,ανακοινώνονται σε γενικές γραμμές οι στόχοι και οι κατευθύνσεις των πολιτικών τους για την επόμενη χρονιά, και εξαγγέλλονται και κάποιες, παραπλανητικές συνήθως, ¨κοινωνικές¨ παροχές», ενώ κάνει λόγο για μία νέα φιέστα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ΔΕΘ.

Η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κάθε Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ,ανακοινώνονται σε γενικές γραμμές οι στόχοι και οι κατευθύνσεις των πολιτικών τους για την επόμενη χρονιά, και εξαγγέλλονται και κάποιες, παραπλανητικές συνήθως, ¨κοινωνικές¨ παροχές .

Για κάθε συνδικαλιστικό όργανο , είναι μια ευκαιρία να επανεξετάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του , απέναντι στις ασκούμενες και εξαγγελλόμενες πολιτικές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και να οργανώσει τις αντιδράσεις του .

Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της πλειοψηφίας των οδοντιάτρων καθώς και το ζοφερό μέλλον τους είναι γνωστά , καθώς κι ότι είναι άμεσα και έμμεσα ταυτισμένα με αυτά του υπόλοιπου λαού μας .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και φέτος ,στήνει στη ΔΕΘ μια νέα φιέστα αποπροσανατολισμού, ένα εμπόριο ελπίδας με ψεύτικες υποσχέσεις , που θα κορυφωθούν στην πορεία προς τη ΔΕΘ.

Τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τις πληρώνουν κάθε φορά, οι εργαζόμενοι και παραγωγικοί πολίτες, που με την σκληρή και υπό αντίξοες συνθήκες σκληρή εργασία τους συντηρούν το πολιτικό σύστημα και τα παράσιτά του, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόδοση ούτε ακόμη και σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζουν τα θύματα των θανατηφόρων πλημμυρών και των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική και που πλήττουν συστηματικά κατά καιρούς διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα εντείνεται η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η παραβίαση του ωραρίου και κάθε δικαιώματος των εργαζομένων που απέμεινε.

Παρά τις συνεχείς ανθρωποθυσίες, παρά την διάλυση του παραγωγικού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας, για χάρη των κομματικών παρασίτων, το πολιτικό σύστημα επιμένει να ταΐζει με τις σάρκες των παραγωγικών τάξεων όλους αυτούς τους πτωματοφάγους, συνεχίζει να διορίζει ημέτερους, γιατί είναι αυτοί που με τις ψήφους τους παρέχουν στους πολιτικούς το πρόσχημα της ψευδεπίγραφης δημοκρατικής νομιμοποίησης τους.

Οι ίδιοι πολιτικοί επιβάλλουν στις παραγωγικές τάξεις ληστρική φορολογία. Πληρώνουμε για να μας επιτρέπουν να κατοικούμε στα σπίτια μας, πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και φόρο διοδίων για να μας επιτρέπουν να κυκλοφορούμε στους δρόμους, πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος για να μας επιτρέπουν να ασκούμε το επάγγελμα μας, πληρώνουμε δυσανάλογα πολλά για να μας επιτρέπουν να έχουμε την χειρότερη ποιότητα ζωής, την χειρότερη περίθαλψη, την χειρότερη ασφάλεια, την χειρότερη παιδεία και την χειρότερη δικαιοσύνη στην Ευρώπη.

Παρά την περιφρόνηση και την αποφυγή πρόσκλησης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και την συνάντηση του με τους επιλεγμένους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων την 1η Σεπτεμβρίου 2018 , εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας το δικαίωμα της ελεύθερης εργασίας, της δίκαιης φορολογίας, της ένταξης της Οδοντιατρικής περίθαλψης στον κρατικό προϋπολογισμό και επιτέλους της παροχής πραγματικών οδοντιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα διεκδικούμε , απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό μας αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μείωση των φόρων και κατάργηση του ληστρικού ΕΝΦΙΑ.

Κατάργηση του καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου.

Ζητούμε επίσης να γίνουν αξιοκρατικές προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Απαιτούμε δημιουργία υποδομών αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι!

Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση τα ισχύοντα στις πολιτισμένες και σύγχρονες κοινωνίες, αλλά και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας κέντρο επιχειρήσεων ξένων δυνάμεων για στρατιωτικές και άλλες επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό οι «νεοαριστεροί» πολιτικοί και τα όργανα τους, για τις αξιοθρήνητες υπηρεσίες που παρέχουν, ζητούν όλο και περισσότερα. Με πρόσχημα το μνημόνιο, με πρόσχημα ότι μαζί τα φάγαμε, προκαλούν την καταστροφή της χώρας, για να σώσουν τα αντιδημοκρατικά τους κόμματα. Είναι επιλεκτικά ανίκανοι και είναι σκόπιμα άχρηστοι, γιατί είναι συνειδητή επιλογή τους ένα διαλυμένο κράτος, στο οποίο θα μπορούν να διαφεντεύουν, κρατώντας πολύ χαμηλό το οικονομικό, το μορφωτικό, το κοινωνικό επίπεδο και το ηθικό του λαού.

Τέτοιοι πολιτικοί δεν έχουν πια θέση σ’ αυτή τη χώρα. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους κομματάρχες, πράκτορες ξένων οικονομικών συμφερόντων στη χώρα μας. Χρειαζόμαστε άλλου είδους πολιτικούς, που θα αγαπούν τη χώρα τους και άλλη δημόσια διοίκηση, που θα υπηρετεί τον φορολογούμενο πολίτη.

Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος, μαχητικός και αγώνας. Μέσα από τους Συλλόγους μας με οργανωμένη πάλη σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση, η μοιρολατρία! Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή. Καμία ανοχή.

Για το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Α. Δεβλιώτης Βασίλειος Μυλωνάς»

"Ταπεινωτική και εξευτελιστική για τον ελληνικό λαό η Συμφωνία των Πρεσπών"

Επίσης με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του για την συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την ακύρωσή της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η συμφωνία που υπεγράφη για την ονομασία της ΠΓΔΜ έχει ως αποτέλεσμα «το ξεπούλημα της Ιστορίας, της Εθνικής ταυτότητας, του πολιτισμού και της γλώσσας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους σφετεριστές Σλάβους γείτονες».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά την συνεδρίαση του της 9ης Ιουλίου 2018, καταδικάζει και απορρίπτει το περιεχόμενο του υπογραφέντος προσυμφώνου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδος και Σκοπίων στις Πρέσπες, καθώς και την διαδικασία που ακολουθήθηκε, αγνοώντας την βούληση του Ελληνικού Λαού και παρακάμπτοντας, απαγορεύοντας και καταστέλλοντας κάθε δυνατότητα έκφρασης του.

Θεωρούμε απαράδεκτο εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των όποιων κρυφών και φανερών, εγχωρίων και ξένων υποστηρικτών και υποκινητών της , το ξεπούλημα της Ιστορίας, της Εθνικής ταυτότητας, του πολιτισμού και της γλώσσας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους σφετεριστές Σλάβους γείτονες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με περισσή ξεδιαντροπιά και θράσος κουρελιάζει την περηφάνια του Ελληνικού Λαού, μηδενίζει τους αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, προσβάλλει την Εθνική μας υπόσταση και καταργεί το Δημοκρατικό πολίτευμα, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω τις διχαστικές πολιτικές της και θεωρώντας «Εθνίκια», φασίστες, τραμπούκους και παρακρατικούς όλους όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη από αυτή του καθεστώτος. Ταυτόχρονα και χωρίς αναστολές, με ψέματα και φοβέρες, με ξύλο και βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, προσπαθεί να διαιρέσει τον Ελληνικό Λαό και να πείσει ένα μέρος του, ότι η συμφωνία αυτή είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να πετύχει Ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή ολοκληρωτισμού από το να θεωρεί κανείς όλους όσους διαφωνούν μαζί του φασίστες, εθνικιστές, προβοκάτορες και επικίνδυνους για την καθεστηκυία τάξη, που εκπροσωπείται από μια κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση, η οποία κυβερνά χωρίς να έχει πια την δεδηλωμένη και που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το 85% των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα

Είναι πλέον απορίας άξιον αλλά και ύποπτο γιατί η κυβέρνηση των Αθηνών εμμένει σε μια προδοτική πολιτική, γιατί βιάζεται να κλείσει ένα τόσο μείζον Εθνικό μας θέμα τόσο γρήγορα, τόσο πρόχειρα και τόσο ταπεινωτικά; Γιατί υποτάσσεται αμαχητί στις ορέξεις και στις επιβουλές των Σκοπίων; Γιατί προασπίζεται τα συμφέροντα των Σκοπιανών; Τι ιστορικά γραμμάτια πληρώνει στους Σλάβους και τι προσωπικά συμφέροντα εξυπηρετούνται; Τι είναι αυτό που μπορεί να στρέψει μια εκλεγμένη Κυβέρνηση εναντίον του ίδιου της του Λαού, εναντίον της Ιστορίας ενός ένδοξου και ηρωικού τμήματος της Ελληνικής επικράτειας, εναντίον της ίδιας της Εθνικής της ακεραιότητας και κυριαρχίας, εναντίον της ίδιας της υπόστασης του Ελληνικού Έθνους;

Ζητούμε άμεσα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι λόγοι είναι το κομματικό, το προσωπικό, το κοντόφθαλμο συμφέρον, ή ακόμη ότι η σημερινή Κυβέρνηση των Αθηνών εκδικείται το παγκοσμίως ένδοξο και 3500 χιλιάδων ετών ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Απαιτούμε λοιπόν την ακύρωση του ταπεινωτικού και εξευτελιστικού για τον Ελληνικό Λαό προσυμφώνου των Πρεσπών, προειδοποιούμε τους Έλληνες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να μην τολμήσουν να επικυρώσουν με την ψήφο τους ένα τέτοιο αισχρό και απαράδεκτο κείμενο και ζητούμε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, με ξεκάθαρη διατύπωση, με Δημοκρατική και έντιμη διαδικασία, χωρίς παρεμβάσεις και στρεβλώσεις.
Η ιστορική αυτή απόφαση πρέπει να παρθεί απ’ ευθείας από τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό και μόνον από αυτόν και όχι από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που στηρίζεται στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και σε πολιτικούς καρεκλοκενταύρους», σημειώνει στη ανακοίνωσή του ο ΟΣΘ.

Keywords
θεσσαλονικη, συριζα, ΔΕΘ, νέα, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, φιεστα, τελη κυκλοφοριας 2016, για μας, τσιπρας, ενφια, σχολεια, μνημονιο, λύση, γεν, ΠΓΔΜ, σκοπια, διαδηλωσεις, συγκεκριμένο, αθηνα, δημοψηφισμα 2015, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, κομματα, εθνικη, εργασια, θεμα, ξυλο, πλαισιο, σημερινη, ψεματα, αγωνες, αττικη, αφορμη, βροχη, γεν, γινει, δυνατοτητα, διοικηση, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εμμεσα, ερχεται, ετων, ευρωπη, ζωη, ζητα, ζωης, ζοφερο, ιδια, υπηρεσιες, θρασος, ηθικο, ιστορικο, κειμενο, κρατικο, λογο, μαζι τα φαγαμε, μειζον, μορφη, νοσοκομεια, ονομα, ποιοτητα, προβληματα, πρεσπες, προσληψεις, συγκεκριμένο, σπιτια, τι ειναι, φορολογια, φορα, αγωνας, ασφαλεια, αχρηστοι, δικαιωμα, εθνικο, για μας, χωρα, οργανα, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα