Γιούνκερ: Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα

Αρκετά σύντομος λόγω... ζέστης ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκίνησε λέγοντας: «Θα είμαι πιο σύντομος από τον πρωθυπουργό σας. Κάνει ζέστη και ιδρώνω πολύ και δεν θα πω αυτά που έχω να πω αργότερα στο κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα. Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που η Eλλάδα προχωρά και τηρεί

τους κανόνες. Η θυσίες αποδίδουν, η ανάπτυξη επέστρεψε, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά». Το έλλειμμα έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα