Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση προσδοκά επικοινωνία οφέλη από μείζονος σημασίας ζητήματα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των θεμάτων στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο Σκοπιανό.

"Πρόκειται για τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, που η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναίνεση, τα ανοίγει στο παρά πέντε των εκλογών, προσδοκώντας μόνο επικοινωνιακά οφέλη" τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Υποστήριξε

δε, ότι "ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ανέδειξε το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, δίνει τροφή σε αντιδραστικούς κύκλους και περιθωριοποιεί προοδευτικά κομμάτια της, όπως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας".

Τάχθηκε πάντως, υπέρ των διακριτών ρόλων Κράτους-Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι "μπορούμε να προχωρήσουμε στον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, στον υποχρεωτικό πολιτικό όρκο, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε όλα τα θέματα μαζί".

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εκτίμησε ότι πρέπει "να δώσουμε την ευκαιρία στην επόμενη Βουλή, με την ασφαλιστική δικλίδα των 180, δηλαδή ευρεία συναίνεση, να αναθεωρήσει διατάξεις που οι πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα