Mαρία Αναστασοπούλου: Δάκρυσα όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα είμαι με τον Οικονόμου

Το 2017 κέρδισε την κούρσα αντικατάστασης του Βασίλη Λυριτζή και πλέον μαζεύει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς. Η Mαρία Αναστασοπούλου μιλά για το πώς βρέθηκε στο πλευρό του Δημήτρη Οικονόμου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, για το αν έχει δεχθεί προτάσεις από άλλα κανάλια και για το αν αγωνιά για τα νούμερα τηλεθέασης.

Πώς βρέθηκες να είσαι μόνιμα στο πλευρό του Δημήτρη Οικονόμου και στο Σήμερα από το καλοκαίρι του 2017;

«Ο Βασίλης έφευγε από

την εκπομπή και η σκέψη πως θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω είχε περάσει από το μυαλό μου, αφού ήμουν συνεργάτης της εκπομπής - εκφωνούσα το δελτίο και έκανα τις αντικαταστάσεις όταν έλειπε κάποιος από τους δύο. Βέβαια, υπάρχει τεράστια απόσταση από τη σκέψη μέχρι να σε επιλέξουν. Δεν σου κρύβω ότι όταν μου το ανακοίνωσαν, δάκρυσα».

‘Ηταν η δικαίωση των κόπων σου;

«Δάκρυσα από χαρά και η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν ότι τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Αν στη θέση του Οικονόμου ήταν οποιοσδήποτε άλλος, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Ο Δημήτρης είναι από τους πιο ακομπλεξάριστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Στο ΣΚΑΙ είμαστε μια οικογένεια - και δεν το λέω στερεοτυπικά, τα περισσότερα παιδιά έχουμε ενηλικιωθεί εκεί, και ο Δημήτρης Οικονόμου ήταν εκείνος που μου έχει δώσει ευκαιρίες, χώρο... Με συμβούλευε για τα λάθη μου και γι’ αυτό ρόλαρε η εκπομπή πολύ γρήγορα».

Σου έχουν γίνει προτάσεις από άλλα κανάλια μέσα στον τελευταίο χρόνο;

«Ναι, αλλά καμία δεν θα μπορούσε να με κάνει να αφήσω το ΣΚΑΪ. Δεν υπήρξε κάτι που θα μπορούσε να με ωθήσει να έχω ύστερες σκέψεις. Τις συζήτησα όλες βέβαια, αφού δεν είμαι από τις παρουσιάστριες που απορρίπτουν συλλήβδην. θα συζητήσω προτάσεις ακόμη και για ψυχαγωγία, για παράδειγμα. Δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, άσε που θεωρώ ότι και αυτός ο τομέας είναι δύσκολος. Όμως, με εξιτάρει αυτή η εκπομπή επειδή την έχουμε δουλέψει πολύ από πέρσι, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Όντως η συγκεκριμένη ζώνη είναι από τις πιο ανταγωνιστικές όπου για 28 χρόνια έχει ακλόνητο νικητή, τον Γιώργο Παπαδάκη. Φέτος αμφισβητείτε την πρωτοκαθεδρία του

«Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μια σταθερά για την οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, το κάνει ο κόσμος χρόνια. Είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει και την πρόταση του ΣΚΑΙ με κάνει χαρούμενη.

Πώς είσαι με τα νούμερα τηλεθέασης; Αγωνιάς μέχρι να έρθουν;

«Ξεκίνησα να διαβάζω τα νούμερα και να καταλαβαίνω τι μας λένε σχετικά πρόσφατα. Μέχρι τότε άφηνα τον αρχισυντάκτη ή τον Δημήτρη Οικονόμου να μου τα λένε. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη λογική γιατί ήμουν προσηλωμένη στο να κάνω το καλύτερο δυνατό χωρίς αυτό να εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης. Πλέον, τα τσεκάρω στις 07.05.'Εχουμε break την ώρα που έρχονται. Αλλά θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν απογοητευόμαστε αν κάποια ημέρα δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε πού υπάρχει το λάθος και να το διορθώσουμε, αυτό είναι που μας νοιάζει. Γι' αυτό και το Σήμερα κινείται συνεχώς ανοδικά», αναφέρει στο People.

Keywords
Τυχαία Θέματα