Φ. Γεννηματά προς πρωθυπουργό: Έχετε καμιά πρόταση ενίσχυσης, ή απλώς περιμένετε το θαύμα; (VIDEO)

Προς τον πρωθυπουργό απευθύνθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ζητώντας του στη δευτερολογία της καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε τρία κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την αποκατάσταση των χαμένων εισοδημάτων.

«Η Ελλάδα χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, ελληνικής ταυτότητας και ιδιοκτησίας, σχέδιο μέσα από το οποίο θα ανακτήσουμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη

και τελικά τη χαμένη κυριαρχία Σχέδιο μέσα από το οποίο θα ωφεληθεί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική είναι βαθιά συντηρητική, με λίγο από λαϊκή δεξιά.

Η κα Γεννηματά χαιρέτισε τις φοροελαφρύνσεις που είναι απαραίτητες και έθεσε συγκρεκριμένα ερωτήματα για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

«Δεδομένου ότι διατηρείται τους υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα το ερώτημα είναι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την υλοποίηση τους. Ή θα δούμε πάλι -όπως επί ΣΥΡΙΖΑ- περικοπές Κοινωνικών Δαπανών, κατάρρευση των Νοσοκομείων, και δραστικές μειώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων; Εσείς έχετε στ' αλήθεια καμιά πρόταση ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων, των υποδομών, των εξαγωγικών επιχειρήσεων και της παραγωγής; Ή απλώς περιμένετε το θαύμα; Oι φόροι που μειώνετε να ειδοποιήσουν την ανάπτυξη να καταφθάσει;» ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, απυεθυνόμενη στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «Πώς θα αποφύγετε κύριε Πρωθυπουργέ το φιάσκο του 2006, που και τότε η ΝΔ ελάττωσε την φορολογία των επιχειρήσεων και τους φόρους περιουσίας, αλλά ανάπτυξη δεν εμφανίστηκε. Μόνο αυξήθηκαν τα εταιρικά κέρδη, μειώθηκαν τα έσοδα και μετά πήραμε την κατηφόρα».

Από τα λεγόμενά της δεν έλειψαν αναφορές και στο Υπερταμείο. «Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μια χώρα που έχει τόσο βάναυσα ακρωτηριάσει την εθνική της κυριαρχία στην δημόσια περιουσία, μπορεί να έχει σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη; Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε; Θα το διατηρήσετε ως απόδειξη της δικής σας συμμόρφωσης στους δανειστές ή θα το αλλάξετε;», διερωτήθηκε στις δηλώσεις της η κα Γεννηματά.

Δείτε τις δηλώσεις της στη Βουλή:

Keywords
Τυχαία Θέματα