Γ. Βαρουφάκης: Θα μεγαλώσουν οι κοινωνικές ανισότητες όταν η κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με το λαό

Για μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής που καθιστά άπιαστο στόχο την επίτευξη του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25, κάλεσε το υπουργείο οικονομικών να αποσύρει την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα μεγάλης αξίας και να εισάγει την μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις στο 50%.

«Δημοσιονομικά οι εξαγγελίες σας - οι παροχές - είναι

1,8-1,9 δις ευρώ. Αν προσθέσετε και τις δαπάνες που θα κάνετε με προσλήψεις που καλώς θα τις κάνετε βγάζει το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 στα μέσα του 2020 στο 1,5% ενώ έχετε δεσμευτεί το 3,5%».

Συνάμα, ο γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι η ρήξη με τους εταίρους θα επέλθει, διότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων, ενώ αναφερόμενος και πάλι στο εξωτερικό, χειροκρότησε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θέλει να παράσχει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως θα την υπεψηφίσει υπό προϋποθέσεις.

«Όταν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει σε ρήξη με τον λαό, οι κοινωνικές ανισότητες θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες», ανέφερε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

Δείτε το απόσπασμα του ΑΠΕ - ΜΠΕ από την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα