Ένα ταξίδι στους 12 Άθλους του Ηρακλή στη ΔΕΘ - Τρισδιάστατα εκθέματα και ο Γιάννης Σερβετάς στο νέο θεματικό πάρκο

Ένα βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν οι επισκέπτες μέσα από το νέο θεματικό πάρκο «Ηρακλής-Οι 12 Άθλοι» της ΔΕΘ -Helexpo, το οποίο θα λειτουργήσει από 30 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Ιανουαρίου 2019.

Τρισδιάστατα εκθέματα, πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ζωντανεύουν μπροστά στους επισκέπτες μεταφέροντας τους σε κόσμο ηρώων και μυθικών τεράτων.

Στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης και σε επιφάνεια 2.500 τμ. θα παρουσιαστούν

τεράστια ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και ήχους, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ανακαλύψουν από το μακρινό παρελθόν έναν προς έναν, όλους τους μύθους του Ηρακλή.

Το πάρκο χωρίζεται σε δύο τομείς. Το πρώτο είναι το μουσειακό κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει μία εισαγωγή στην ελληνική μυθολογία, στοιχεία από την γέννηση του Ηρακλή, μέχρι την ενηλικίωσή καθώς και τα κατορθώματά του, όπως και μουσειακή προσέγγιση των 12 άθλων με ένα μεγάλο τρισδιάστατο χάρτη όπου παρουσιάζονται τα σημεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι άθλοι.

Στην συνέχεια, ακολουθεί η αίθουσα της προβολής, όπου θα δώσει την δική του πινελιά ο Γιάννης Σερβετάς ο οποίος θα έχει ρόλο του βοηθού του Ηφαίστου, Κάβειρου και θα παρουσιάζεται ένα διαδραστικό βίντεο.

Ο κάθε ένας από τους άθλους παρουσιάζονται ξεχωριστά, Για παράδειγμα, η λερναία ύδρα θα βρίσκεται σε μία λίμνη και το λιοντάρι μέσα στη σπηλιά, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Στο τέλος της περιήγησης, τα παιδιά θα πρέπει να κατακτήσουν τον 13ο Άθλο, ο οποίος θα περιλαμβάνει στούντιο τηλεόρασης και μικρά παιδιά θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ανάλογα με την ηλικία τους. Στο τέλος της διαδρομής, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα τα παιδιά θα κερδίσουν ένα συλλεκτικό δώρο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη θα έχει τόσο ψυχαγωγικό όσο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να γεμίσουμε πετυχημένες εκθέσεις, θεματικά πάρκα και εκδηλώσεις το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκη όσες περισσότερες ημέρες του χρόνου είναι δυνατόν».

Παράλληλα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι το 2018 οι προβλέψεις για τον αριθμό των επισκεπτών στις εκθέσεις, στις εκδηλώσεις και στα θεματικά πάρκα της εταιρείας είναι ότι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο άτομα, ένα η 500.000 το έτος 2011. «Το Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει φέτος 287 ημέρες (107 το έτος 2011), θα φιλοξενήσει 25 εκθέσεις και θεματικές εκδηλώσεις (17 το 2011) καθώς και 210 εκδηλώσεις τρίτων (92 το 2011)», σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Αναφερόμενη στο θεματικό πάρκο η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του πάρκου «Ηρακλής», Δήμητρα Μήττα ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια να γίνει αφήγηση του μύθου και να δοθεί η ιστορικότητα του μύθου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια το πάρκο θα αποτελέσει θέλγητρο για επίσκεψη τουριστών στην πόλη.

«Είναι λόγια που θα τυπωθούν στα μυαλά των παιδιών για ένα εκπληκτικό ήρωα, χαίρομαι ιδιαίτερα που διαλέξαμε τον Ηρακλή», ανέφερε ο Γιάννης Σερβετάς.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης από την Εksagon Exhibitions αναφέρθηκε στα τρισδιάστατα εκθέματα τα οποία κινούνται και αναπνέουν, ενώ όπως είπε ο επισκέπτης ταξιδεύει και ζει στην εποχή του Ηρακλή. «Έχουμε ταξιδέψει μέχρι την Ασία για την κατασκευή των τρισδιάστατων, ρομποτικών μηχανημάτων που υπάρχουν στο πάρκο», πρόσθεσε ίδιος.

Για ένα θεματικό πάρκο που θα αφήσει το αποτύπωμά του στην πόλη έκανε λόγο από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΘ- Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής.

Σημειώνεται ότι ήδη, πάνω από 10.000 παιδιά από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν κλείσει την επίσκεψη τους στο πάρκο και οι κρατήσεις συνεχίζονται.

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής - Οι 12 Άθλοι» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Οκτωβρίου από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η παραγωγή του πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo, τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions, ενώ δίνει συνέχεια στα θεματικά πάρκα του εθνικού εκθεσιακού φορέα που λειτούργησαν μέχρι στιγμής, και είναι το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά και το Πάρκο των Δεινοσαύρων.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος 7€

Οικογενειακό (4μελής οικογένεια) 22€

Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι 27€ + 5€ για κάθε παιδί πέραν του τρίτου

Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές 6€

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας) 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00

Παρασκευή 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο 11:00 – 20:00

Κυριακή 11:00 – 19:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα