Δ. Θεσσαλονίκης: Παρεμβαίνει στο ΣτΕ κατά των προσφυγών για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό

Σε πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή

στη σημερινή της συνεδρίαση. Η παρέμβαση της διοίκησης του δήμου έχει ως στόχο τη στήριξη της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, μετά και τις προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ κατά αυτής, από Κινήσεις Πολιτών.

Η απόφαση για να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου στην κίνηση αυτή ελήφθη μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, την οποία είχε ζητήσει ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η νομική υπηρεσία εισηγήθηκε λοιπόν ότι ο δήμος “έχει προφανές και άμεσο συμφέρον να εμπλακεί” στην υπόθεση και “καθήκον να υπεραμυνθεί της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης”.

Με αυτό τον τρόπο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λαμβάνει ακόμη μια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση στήριξης του νέου σχεδιασμού για τον σταθμό Βενιζέλου. Άλλωστε, ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει κατ’ επανάληψη “σκοταδισμό” τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη απόσπαση των αρχαιοτήτων, κατηγορώντας μάλιστα τους εμπλεκόμενους- μεταξύ των οποίων και ο προκάτοχός του, Γιάννης Μπουτάρης- ότι επιθυμούν τη στασιμότητα στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα