Δ. Θεσσαλονίκης: Λύση με τα τραπεζοκαθίσματα στους πεζοδρόμους της Αγ. Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου

Λύση στο θέμα με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου δίνεται, μετά και τη σχετική ψήφιση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από τους συμβούλους της παράταξης “Εντάξει”, οι οποίοι ψήφισαν “λευκό” και τους Μόνικα Αϊβάζογλου και Κωνσταντή Σεβρή οι οποίοι ψήφισαν “κατά”.

Με την κανονιστική απόφαση που ψηφίστηκε σήμερα οι καταστηματάρχες παίρνουν μια σημαντική ανάσα καθώς όλα αυτά χρόνια δέχονταν συνεχώς πρόστιμα, διότι δεν διέθεταν σχετική άδεια.

Στην πρόταση που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, περιλαμβάνεται η διάθεση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους δύο πεζοδρόμους σε ζώνες.

Οι προτεινόμενες ζώνες του προς διάθεση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων αναπτύσσονται μεταξύ των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού γεγονός που, όπως τονίζεται στην σχετική εισήγηση, εξασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του πεζοδρόμου, την εξυπηρέτηση των καταστημάτων της περιοχής και την ανεμπόδιστη προσπέλαση στις εισόδους των κτιρίων. Ταυτόχρονα σύμφωνα με την εισήγηση, δεν δημιουργεί καμία όχληση στην κίνηση των πεζών και στην κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

“Η συλλογική μνήμη του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να έχει μια συνέχεια. Δεν έγιναν ασκήσεις επί χάρτου. Τα ίδια πράγματα εισηγούμαστε τρία χρόνια. Απλά το δημοτικό συμβούλιο δεν το ενέκρινε. Δεν υπάρχει καθυστέρηση από μένα, αλλά από το δημοτικό συμβούλιο. Μία με το χωροφύλαξ και μία με τον αστυφύλαξ. Μία με τον δημόσιο χώρο, μία με τους καταστημάρχες. Εμείς λέμε ότι είναι μια κανονιστική απόφαση, που δίνει ένα κανονιστικό πλαίσιο, απολύτως επεξεργασμένο και θα το βρει η νέα διοίκηση μπροστά της. Εγώ θεωρώ πάρα πολύ καλή προσέγγιση και τεκμηριωμένη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί εδώ και τρία χρόνια”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Ψήφισαν με επιφυλάξεις

"Εμείς θα υπερψηφίσουμε την κανονιστική και ο λόγος είναι γιατί η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο μηδέν. Άσχετα με τις διαφωνίες που έχουμε, έχουμε εκφράσει συγκεκριμένες απόψεις , αλλά θα υπερψηφίσουμε γιατί πρέπει άμεσα να εκδοθούν άδειες”, τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης.

“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε τόσο καιρό στη διοίκηση να πάρει τη σωστή απόφαση. Υπερψηφίζω αυτή την απόφαση γιατί το είχα προτείνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ελπίζω πως με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια διέξοδος στους καταστηματάρχες”, ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Διαφωνούμε με την εισήγηση. Είναι και πάλι πρόχειρη μετά από τρία χρόνια. Όλο αυτό γίνεται προεκλογικά και καλά να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες, να μην πληρώνουν τα πρόστιμα”, είπε, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εντάξει”, Σωκράτης Δημητριάδης.

“Μετά από τρία χρόνια που έχει πεζοδρομηθεί η Αγίας Σοφίας, παραμένει σε ένα καθεστώς. Το ψηφίζω, με τις επιφυλάξεις σχετικά με τη λωρίδα και τα σημεία με τα παγκάκια και για τα τραπεζοκαθίσματα, μπροστά από το σχολείο το οποίο νομίζω ότι πρέπει να εξαιρεθεί. Η διοίκηση Μπουτάρη είχε τη δυνατότητα να εγκρίνει την κανονιστική που ήθελε, έπρεπε όμως να γνωρίζει τι ακριβώς ήθελε”, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης.

Στον πεζόδρομο Αγίας Θεοδώρας λειτουργούν επτά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στον πεζόδρομο Γεωργίου Σταύρου έξι.

Keywords
Τυχαία Θέματα