Δ. Σταμάτης: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το εκλογικό του γραφείο εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σταμάτης.

Το εκλογικό γραφείο του κ. Σταμάτη βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στον αριθμό 24.

Τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Το

«παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του υποψηφίου της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, «την πρωτεύουσα της μίας και μόνο Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε με το κοινό να τον χειροκροτεί.

Τόνισε δε πως δεν θα εγκαταλειφθεί ο αγώνας για τη Μακεδονία.

Παράλληλα σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τόνισε πως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έδειξαν πως είναι περιοχές στους ανθρώπους των οποίων μπορεί να βασίζεται η παράταξη της ΝΔ για το μέλλον που αρμόζει στη χώρα.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Σταμάτη, εξήρε τον Θεσσαλονικιό πολιτικό τονίζοντας πως είναι έντιμος, αποτελεσματικός, σταθερός, ψύχραιμος, αποφασιστικός, πατριώτης και υπεύθυνος αλλά και πως «είναι ένας άνθρωπος τον οποίο τον έχεις ανάγκη στα δύσκολα».

«Ο Δημήτρης Σταμάτης αρμόζει, πρέπει να είναι στη Βουλή των Ελλήνων για το καλό της πατρίδας και ιδιαίτερα για το καλό της Βορείου Ελλάδος», τόνισε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς.

«Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές γιατί κλείνουμε μια που άσχημη σελίδα στην ελληνική ιστορία και για ανοίξουμε την καινούργια σελίδα χρειαζόμαστε την πλάτη όλων σας», υπογράμμισε επίσης και διαμήνυσε πως στις 7 Ιουλίου «ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης».

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Σταμάτης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως «καταφέραμε να κρατήσουμε τη 'χειροβομβίδα' και δεν 'εξερράγη'». «Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα», τόνισε επίσης.

Χαρακτήρισε την παρούσα κυβέρνηση ως τη χειρότερη που είχε ποτέ η χώρα ενώ σχολιάζοντας τη μεγάλη παρουσία του κόσμου τόνισε πως είναι μια «έκρηξη» αγανάκτησης προς την κυβέρνηση αυτή αλλά μια «έκρηξη» ελπίδας και συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να δώσουν την αυτοδυναμία στην κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξει «νέο δρόμο» για τη χώρα.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για το «τρίτο χειρότερο μνημόνιο» αλλά και την «εξόντωση της μεσαίας τάξης», την οποία χαρακτήρισε «συνειδητή επιλογή της Αριστεράς». «Εμείς πιστεύουμε ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά όχι μόνο της οικονομίας αλλά της κοινωνίας και της χώρας», τόνισε κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Σταμάτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Novartis σημειώνοντας πως ήταν μια υπόθεση «ανύπαρκτη, που την έστησαν οι ίδιοι» προσθέτοντας πως «αυτοί που εμφανίστηκαν κατήγοροι αύριο θα είναι κατηγορούμενοι».

«Αυτό δεν είναι εκδίκηση, είναι υπεράσπιση της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σταμάτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταλογίζοντάς της πως «έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας». Τόνισε ωστόσο πως ο ίδιος «δεν τους αποκαλεί προδότες, γιατί δεν είναι». «Είναι σύμφωνοι με την ιδεολογία τους. Αυτή είναι η ιδεολογία τους» πρόσθεσε λέγοντας μάλιστα πως διαπραγματεύτηκαν για λογαριασμό των Ελλήνων και των Μακεδόνων «αυτοί που δεν πίστευαν σε τίποτα».

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», σημείωσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η ασφάλεια των πολιτών. «Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε φαινόμενα βίας, τραμπουκισμού και ανεξέλεγκτων καταστάσεων στις πόλεις και στα κέντρα των πόλεων», σημείωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως θα καταργηθεί το άσυλο στα πανεπιστήμια σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε το καθεστώς της ανομίας της αυθαιρεσίας και της τρομοκρατίας που βασιλεύει στα πανεπιστήμια».

«Το άσυλο των πανεπιστημίων θα αποτελέσει χθες την επόμενη μέρα» διαμήνυσε και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει τα πανεπιστήμια για να μάθουν να φτιάχνουν μολότοφ, πληρώνει για να φτιάχνει επιστήμονες».

Παράλληλα μίλησε για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης η οποία θα γίνει με τα πρώτα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας γιατί όπως είπε αυτή παράγει πλούτο, από τον οποίο το κράτος μπορεί να βοηθήσει τους ασθενέστερους.

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε πως η εμπειρία του στην πολιτική μπορεί να βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα