Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος - Δεν θα ανεχτώ άσκοπες προσλήψεις (VIDEO)

Στην διαβεβαίωση ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος αμφιβάλλει ότι το ελληνικό κράτος και το ελληνικό Δημόσιο έχει περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών, ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα σπατάλη. Γιατί πιστεύετε για παράδειγμα ότι ο τρόπος με τον οποίο διοικούνται τα νοσοκομεία είναι υπόδειγμα χρηστής διαχείρισης;" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Δεν θα ανεχτώ προσλήψεις άσκοπες, ούτε προσλήψεις

συμβασιούχων χωρίς αντικείμενο. Η αλήθεια είναι ότι το μισθολογικό κόστος του δημοσίου μέσα σε μια τετραετία αυξήθηκε κατά 2 δισ. 15,5 δις το παρέδωσα, 17,5 είναι σήμερα. Τονίζω ότι δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσλαμβάνουμε περισσότερους από όσους χρειαζόμαστε, ούτε να προσλαμβάνουμε μετακλητούς σωρηδόν σε ένα κρεσέντο ρουσφετιών όπως αυτό που είδαμε από την κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. «Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ», ανέφερε στο Star.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

"Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας παράλληλα ότι η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κόσμο ισχυρή εντολή από τον κόσμο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής.

Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού, είπε και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα