Δ. Παύλου Μελά: Από σήμερα η ταινία κινουμένων σχεδίων "Φερδινάνδος" του Κάρλος Σαλντάνια στο "Τζένη Καρέζη"

Συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό κινηματογράφο "Τζένη Καρέζη" του Δήμου Παύλου Μελά, από σήμερα, Πέμπτη έως και την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα προβολής 21.30, με ελεύθερη είσοδο, με την αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 2017 Φερδινάνδος (Ferdinand) του Κάρλος Σαλντάνια (δημιουργός των επιτυχιών «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο»).

Πρόκειται για διασκευή του δημοφιλέστατου παιδικού βιβλίου «Η Ιστορία του Φερδινάνδου» που γράφτηκε το 1936 από τον Munro Leaf και εικονογραφήθηκε

από τον Robert Lawson, αποτέλεσε την αγαπημένη ιστορία του Γκάντι και του Τόμας Μαν, ενώ το 1938 ο Walt Disney το μετέτρεψε σε επτάλεπτο καρτούν και κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ.

80 χρόνια μετά την πρώτη του κινηματογραφική διασκευή, η ιστορία του πιο ευγενικού και αξιολάτρευτου ταύρου που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, μεταφέρεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη και αναμένεται να κινήσει το ενδιαφέρον των θεατών, στέλνοντας μηνύματα για τη σημαντικότητα της συγχώρεσης, την αξία της ανθρωπιάς και τη σπουδαιότητα της αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή βίας και επιθετικού ανταγωνισμού.

Ο τρισχαριτωμένος ήρωας της ταινίας, βλέπει στην Ισπανία τους μεγάλους ταύρους της φάρμας του να περιμένουν να έρθει η στιγμή που θα τους διαλέξουν για μια ταυρομαχία και θα δοξαστούν, αλλά είναι ο μόνος που έχει τη διορατικότητα να αντιλαμβάνεται ότι αυτό σημαίνει σίγουρο θάνατο. Έτσι απεχθάνεται τις μάχες και την αγριάδα, δραπετεύει με προορισμό τους αγρότες και προτιμά να μυρίζει λουλούδια και να κυλιέται ευτυχισμένος στο γρασίδι, παρά να μάχεται με τους άλλους ανταγωνιστές του για μια θέση στη δοξασμένη αρένα της Μαδρίτης.

•Ταινία μεταγλωττισμένη
•Διάρκεια: 106΄
•Ηθοποιοί μεταγλώττισης: Φοίβος Ρίμενας, Άντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντωνάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα