Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν σήμερα συμβασιούχοι των δήμων- Εκδικάζεται η αγωγή τους

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν σήμερα συμβασιούχοι στους δήμους, καθώς εκδικάζεται υπόθεση για την παραμονή τους στην εργασία τους.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει από προχτές το βράδυ έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, δίνουν ραντεβού με συναδέλφους

τους στα 8.00 το πρωί έξω από το ΥΜΑΘ και προτίθενται να κινηθούν στη συνέχεια προς το δικαστικό μέγαρο όπου θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή που έχουν καταθέσει.

Οι συμβασιούχοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Στον δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και μερικές μέρες απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι. Μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, ανήκουμε όλοι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι θέσεις που κατέχουμε είναι θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να κατεβάσει μια νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι πολιτική απόφαση την οποία πρέπει να πάρει» δήλωσε σχετικά η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα