Cosmopolis: Μια εντυπωσιακή γιορτή πολυπολιτισμικότητας ξεκινάει σήμερα στην Καβάλα (VIDEO)

Μια γιορτή της πολυπολιτισμικότητας, της γνωριμίας και του αλληλοσεβασμού, από αυτές που ξέρει πολύ καλά να διοργανώνει η Καβάλα! Το Cosmopolis έρχεται για ακόμη μια χρονιά στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας. Το πολυδιάστατο φεστιβάλ που συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, μέσα σε 4 ημέρες διοργανώνεται για 11η χρονια και όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη της Καβάλας (χερσόνησος της Παναγίας).

Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού τους, ενώ παράλληλα μεγάλες συναυλίες στο

επιβλητικό Φρούριο της Καβάλας και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το μωσαϊκό του Cosmopolis.

Φέτος στο Cosmopolis θα φιλοξενηθούν οκτώ χώρες, η Κόστα Ρίκα, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ισπανία (Ανδαλουσία), η Ινδία, η Ρουμανία, η Ρωσία (Καζάκοι) και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Κρήτη. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τους. Παράλληλα με τους χορούς οι φιλοξενούμενες χώρες παρουσιάζουν κάθε μέρα παραδοσιακά πιάτα τα οποία μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του φεστιβάλ στο υπαίθριο εστιατόριο που στήνεται στην παλιά πόλη.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τέσσερις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και θα συμμετέχουν: Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Goran Bregovic, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae σκηνής ο Ιταλός Alborosie με τους Shengen Clan, οι εκρηκτικοί Che Sudaka από την Βαρκελώνη και από την Ελλάδα οι αγαπημένοι του κοινού Παντελής Θαλασσινός με τον Βασίλη Σκουλά.

Από το σύνολο των εκδηλώσεων ξεχωρίζει και το Παιδοcosmopolis, μια σειρά από εκδηλώσεις με δραστηριότητες για παιδιά όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα.

Πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν τις κεντρικές εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ, όπως: περίπτερα street bazaar για πώληση τοπικών προϊόντων των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.α.

Το Cosmopolis θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα