Χώρισες; Ήρθε η ώρα να τον ξεπεράσεις

Το χειρότερο κομμάτι ενός χωρισμού δεν είναι αμέσως μετά, τότε που έχεις βάλει το IDGAF της Dua Lipa στη διαπασών, αλλά μερικές μέρες αργότερα όταν ένα τεράστιο «Τι πήγε λάθος;», σε πλημμυρίζει. Και το ακόμα χειρότερο είναι όταν κάποιος αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αυτός που νόμιζες.

Τότε είναι που αρχίζεις να αμφισβητείς όχι μόνο ολόκληρη τη σχέση και τις προθέσεις του άλλου, αλλά και τη δική σου κρίση. Μα καλά πώς γίνεται να μην μπορώ να αναγνωρίσω το «καλό» από το «κακό»; Τον player ή τον loner από το boyfriend

material; Ένα ακόμα αρνητικό της όλης κατάστασης είναι ότι πολλές φορές δεν μας λείπει ακριβώς το άλλο άτομο, αλλά η καθημερινότητά μας μαζί του: οι κακές ταινίες, που πάντα επέλεγε στο σινεμά, οι απογευματινές βόλτες για καφέ, τα χουχουλιάσματα στον καναπέ βλέποντας The Affair στο Netflix, οι βραδινές έξοδοι στο κέντρο για ποτό. Τα καλά νέα; Θα το ξεπεράσεις! Πώς το ξέρουμε;

Ξεπέρασες όλους τους προηγούμενους. Θυμάσαι τότε που έκλαιγες και είχες κλειστεί στο δωμάτιό -και τον εαυτό- σου για βδομάδες γιατί τα λόγια του «πρώην πρώην» ήταν αβάστακτα; Για δες τώρα, ούτε που τον θυμάσαι, ούτε που θα σκεφτόσουν ποτέ να γυρίσεις σε αυτόν! Το ίδιο θα συμβεί και με αυτήν, αλλά και με κάθε σχέση που τελειώνει. Έχεις επιζήσει 100% των χωρισμών σου και κάθε κακή σου μέρα. Θα ζήσεις και μετά από αυτή.

Και για να λέμε την αλήθεια, δεν έχεις άλλη επιλογή. Ειλικρινά, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Ok θα κλάψεις, θα φας 4 συσκευασίες Ben & Jerry’s, «θα θρηνήσεις τον μακαρίτη», όπως λέει μια φίλη μου, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξανα βγεις στον κόσμο. Και μην αρχίζεις τα «δεν θα ξαναβρω κανέναν, είμαι άτυχη, είμαι καταδικασμένη να μείνω μόνη μου για το υπόλοιπο της ζωής μου». Θα ξαναβρεις κάποιον, στο υποσχόμαστε. Μπορεί να χρειαστεί να φιλήσεις πολλούς βατράχους, μέχρι να βρεις τον πρίγκιπα, αλλά ότι θα τον βρεις, θα τον βρεις! Ούτε μπορείς να τα παρατάς με την πρώτη ατυχία. Δεν λειτουργεί ο κόσμος έτσι. Σκέψου την πρώτη σου δουλειά, που απολύθηκες από σερβιτόρα στα 15 σου γιατί είχες ρημάξει όλο το μαγαζί με την απροσεξία σου. Βγήκες στη σύνταξη; Όχι. Βγήκες εκεί έξω και έψαξες για άλλη δουλειά.

Η αλήθεια είναι μία: Οι περισσότερές σου σχέσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις τη μία που θα πετύχει. Μέχρι τότε, μάζεψε εμπειρίες, πάρε από τον κάθε άνθρωπο ό, τι έχει να σού προσφέρει -πολύ ή λίγο-, δώσε ό,τι περισσότερο μπορείς, αγάπησε όσο πιο έντονα μπορείς, μα στο τέλος της ημέρας μην ξεχνάς να αγαπάς και εσένα. Μόνο εάν χτίσεις μια δυνατή σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό, θα καταφέρεις να ξεπεράσεις ό,τι δυσκολία έρχεται στο δρόμο σου και να «ζήσεις» ακόμα και όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή σου. Και αυτό γιατί δεν ήταν όλη σου η ζωή, αλλά μια όμορφη προσθήκη σε αυτή.

Θυμήσου επίσης ότι στη ζωή σημασία δεν έχει τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά πώς αντιδρούμε σε αυτό. Αντί λοιπόν να στεναχωριέσαι που κάτι τελείωσε, προσπάθησε να χαρείς που κάτι νέο είναι πιο κοντά στο να ξεκινήσει. Είσαι μια αποτυχία, πιο κοντά στην τελική επιτυχία. Σκούπισε τα μάτια σου, πάρε μια βαθιά αναπνοή και βγες εκεί έξω. Σπουδαία πράγματα σε περιμένουν, στο υποσχόμαστε!

Πηγή: MarieClaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα