Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης: "Εμένα θα με σέβεστε, έτσι να μιλάτε στους ποινικούς"

Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και με αφορμή τη συζήτηση για υπογραφή μνημονίου

συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο Γιάννης Μπουτάρης, κατηγόρησε τους "αντάρτες" της παράταξής του, ότι πρόδωσαν την Πρωτοβουλία για προσωπικά τους συμφέροντα".

Η αντίδραση των συνιδρυτών της Πρωτοβουλίας, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Κουράκη, ήταν άμεση.

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν θα δώσω συνέχεια σε μια θλιβερή εικόνα που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγο. Δεν θα απαντήσω σε θέματα που καταδεικνύουν άνθρωπο που χάνει την ψυχραιμία, δεν αντέχει τον διάλογο και διέπεται από Καισαρισμό".

Σε ότι αφορά την ίδρυση της διοικούσας τον δήμο παράταξης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σχολίασε: "Υπάρχει η ελευθερία της συνείδησης, η οποία οδήγησε την παράταξη αυτή μπροστά και ανέδειξε τον Γιάννη Μπουτάρη δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αν δεν είχα εγώ αυτή την ελευθερία, δεν θα υπήρχε δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης το 2010".

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη συζήτηση, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ζήτησε από τον κ. Αβραμόπουλο να είναι πιο σύντομος στις τοποθετήσεις του, γεγονός που τον εξόργισε. "Εμένα θα με σέβεστε.Έτσι να μιλάτε στους ποινικούς στα δικαστήρια" φώναξε στην πρόεδρο ο κ. Αβραμόπουλος. "Εγώ σας σέβομαι και όπως σας σέβομαι, θέλω να με σέβεστε κι εσείς" απάντησε η κα Γούλα και πρόσθεσε: "Σας ζητώ ότι ζητώ και από όλους τους άλλους συμβούλους". "Είστε ανεδής" ανταπάντησε ο κ. Αρβαμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, απαντώντας στην τοποθέτηση του δημάρχου, ειπε: "Την Πρωτοβουλία την πρόδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος από τη στιγμή που είπε ότι η Πρωτοβουλία πέθανε".

Keywords
Τυχαία Θέματα