Αρνητικές διαθέσεις στις ευρωαγορές λόγω τουρκικής λίρας

Αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν στις ευρωαγορές εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης με την τουρκική λίρα, που τις προηγούμενες μέρες προκάλεσε ανησυχίες για μετάδοσή της στις αναδυόμενες αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,56%, με σχεδόν όλους τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,19% στις 12.213,70 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,08% στις 5.344,93 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,08% στις 7.562,75 μονάδες.

Μεταξύ των

κλάδων που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ο τεχνολογικός, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας Applied Materials, του μεγαλύτερου παρόχου εξοπλισμού για κατασκευή μικροεπεξεργαστών στον κόσμο- ότι τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι επενδυτές πάντως έχουν εστιάσει στην κρίση με το τουρκικό νόμισμα, ενώ σε μια τελευταία εξέλιξη τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον.

Την ίδια ώρα, θετικά επηρεάζει το επενδυτικό αίσθημα η είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα τον πρώτο γύρο των νέων τους συνομιλιών για την εμπορική τους διένεξη.

Εν τω μεταξύ, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2,1% τον Ιούλιο.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρνητικές,arnitikes