Αποκαθίσταται μέχρι τα μέσα του μήνα το εβραϊκό μνημείο στο ΑΠΘ

Το αργότερο μέχρι τις 17 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πορεία μνήμης προς τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα έχουν αποκατασταθεί οι φθορές στο μνημείο του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως

ανέφερε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, το κόστος για την αποκατάσταση των φθορών ανέρχεται περίπου σε 15.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, το Γερμανικό Προξενείο εξέφρασε την πρόθεση του να καλύψει το κόστος για την αποκατάσταση των φθορών, με την πρόταση αυτή να εξετάζεται καθώς δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιανουαρίου προκάλεσαν σοβαρές φθορές στο μνημείο του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, σπάζοντας πλάκες και γράφοντας συνθήματα.

Μάλιστα με αφορμή το περιστατικό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων φορέων κατά την οποία μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ο καλύτερος φωτισμός των εβραϊκών μνημείων της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα