Αποφοίτηση των μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (ΦΩΤΟ)

Σεμνή και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall. Δύο από τα πολλά «διαμάντια» των λυκείων μίλησαν στο Thestival.gr για τα όνειρά αλλά και γιατί επέλεξαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η Ελένη Γκίνη είναι μία μαθήτρια για την οποία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αισθάνεται πολύ περήφανη. Με οικογένεια που αντιμετωπίζει για πολλά χρόνια οικονομικές δυσκολίες, χτύπησε την πόρτα της Σχολής. Συμμετείχε στις εξετάσεις υποτροφιών του Προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις οποίες έλαβε την πρώτη θέση και κατάφερε να καθίσει στα θρανία του Γενικού Λυκείου έχοντας εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία. Η επιλογή δικαίωσε τόσο την ίδια, όσο και τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η 18χρονη μαθήτρια όχι μόνο κατάφερε να σπουδάσει αλλά εξασφάλισε και πλήρη υποτροφία για το Brown University του Ρόουντ Άιλαντ. «Ευχαριστώ θερμά τη Σχολή για τη δυνατότητα που μου έδωσε να σπουδάσω στο Γενικό Λύκειο και να συνεχίσω σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο», είπε. Αποκάλυψε ότι θέλει να ακολουθήσει τον κλάδο της νευροεπιστήμης, που συνδυάζει βιολογία, χημεία και ψυχολογία. «Με ελκύει η έρευνα και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Το Brown το επισκέφτηκα το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο και νομίζω ότι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του», πρόσθεσε. Η Ελένη Γκίνη, η οποία ζει με την οικογένειά της στους Νέους Επιβάτες, πήρε το απολυτήριο της με 19,9!

Ο Αγάπιος Νιναχίδης μπορεί να γεννήθηκε στην Καβάλα, αλλά ζει στη Θαλασσιά Ξάνθης. Ενημερώθηκε για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή από οικογενειακό φίλο. Ήρθε με τον πατέρα του, είδε τις εγκαταστάσεις και η εγγραφή του στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής ήταν γι’ αυτόν μονόδρομος. «Είναι ένα μοναδικό σχολείο. Ένας πραγματικός εκπαιδευτικός ‘θησαυρός’. Το ‘πάντρεμα’ της θεωρίας με την πράξη είναι εξαιρετικό. Δεν το συναντάς αλλού αυτό», είπε ο απόφοιτος, ο οποίος συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις και φιλοδοξεί να περάσει σε ΤΕΙ γεωπονίας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, σκοπεύει να επιστρέψει στο χωριό και να ασχοληθεί με τα χωράφια της οικογένειας. Στο μεταξύ, η μικρότερη αδελφή του θα σπουδάζει στο λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. «Έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσα πράγματα. Η πρακτική άσκηση είναι εξαιρετική, οι εγκαταστάσεις μοναδικές, τα εργαστήρια σύγχρονα, οι καθηγητές στο πλευρό μας, το οικοτροφείο καθαρό και φιλόξενο. Θα μου μείνουν αξέχαστα τα χρόνια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», κατέληξε.

«Μέσα στην κρίση γεννιούνται ευκαιρίες. Και εσείς μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε. Τάξη του 2017, μπορείτε και ξέρετε να παίρνετε δύσκολες αποφάσεις», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης. Παρουσίασε τη διαδρομή των 113 χρόνων της Σχολής, τα πρόσφατα επιτεύγματά της και τα μελλοντικά σχέδιά της, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία Γυμνασίου το φθινόπωρο του 2019.

Παρόντες στην τελετή αποφοίτησης ήταν έφοροι της Σχολής, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα