Από... σπόντα η πρώτη ήττα του Άρη, από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

Με αυτογκόλ του Δεληζήση ο Άρης υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" για την 4η αγωνιστική της Super League.

Οι "κιτρινόμαυροι" στάθηκαν άτυχοι στη φάση του 65ου λεπτού, όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα τους με αρκετή δόση τύχης, παιρνόντας κάτω από τα πόδια του Κουέστα μετά από κόντρα στο πόδι του Δεληζήση σε σουτ του

Λεό. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχτηκε ο Άρης στη σεζόν, μετά τα τρία πρώτα ματς που διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο μοιραίος αμυντικός του Άρη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να εξιλεωθεί, στέλνοντας την μπάλα άουτ από κοντά. Το ματς πάντως ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του και η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ενώ ο Άρης είχε και δοκάρι με τον Ματέο Γκαρσία στο 29΄.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Από τα πρώτα λεπτά ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και με καλή κυκλοφορία προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, που αναζητούσε χώρους στις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Οι δύο ομάδες είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ίδιο λεπτό, σε δύο σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Δοκάρι ο Άρης και ευκαιρία για ΠΑΣ στο ίδιο λεπτό

Στο 29΄, αρχικά ο Ματέο Γκαρσία με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά ο Βιδάλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που απέκρουσε το πλασέ του μέσα από την περιοχή.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, με τον Άρη να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία με την κατοχή της μπάλας και τους γηπεδούχους να βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα. Ο Μυστακίδης είχε ένα άστοχο σουτ στο 30΄, όπως και ο Μπρούνο Γκάμα στο 36΄. Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ίδια εικόνα

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους, με τον Άρη να έχει την μπάλα στα πόδια του όμως να μην μπορεί αν δημιουργήσει εύκολα φάσεις, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να τρέξει σε αντεπίθεση όταν έκλεβε την μπάλα.

Αυτογκόλ με κόντρα και προβάδισμα για τον ΠΑΣ

Στο 65ο λεπτό του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ με ένα αυτογκόλ που είχε αρκετή δόση τύχης. Μετά από λάθος του Γκαρσία, ο Τσικάρσκι έβαλε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Άρη από αριστερά, αμέσως ο Λεό έκανε του σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Δεληζήση, πέρασε κάτω από τα πόδια του Κουέστα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας. Έτσι, ο ΠΑΣ προηγήθηκε με ένα τυχερό αυτογκόλ, το οποίο ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχτηκε ο Άρης στο πρωτάθλημα, μετά από τρία ματς που είχε κρατήσει το μηδέν.

Ο Άρης έψαξε το γκολ της ισοφάρισης όσο κυλούσε ο χρόνος και πίεσε περισσότερο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Μία εκτέλεση φάουλ του Κολάσο στο 80΄ πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 81΄ ο Πάκο Ερέρα έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας τους Σιώπη, Μαρτίνες και Ναζλίδη αντί των Μπάσα, Ντιγκινί και Γκαρσία.

Μεγάλη ευκαιρία με τον μοιραίο Δεληζήση

Στο φινάλε ο Άρης πίεσε και είχε ευκαιρίες. Αρχικά με ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα που απέκρουσε ο Βελλίδης και στην τελευταία φάση με τον Δεληζήση να χάνει τεράστια ευκαιρία από κοντά για την ισοφάριση πλασάροντας άουτ.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89' Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63' Κρίζμαν), Λεό (75' Αθανασιάδης).

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81' Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (80' Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (80' Ναζλίδης), Γιουνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα