Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Προτεραιότητά μας οι εξετάσεις να γίνουν εξ αποστάσεως (VIDEO)

"Δικός μας στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν με όποιον δυνατό τρόπο έχουμε αυτή τη στιγμή, πάνω απ' όλα όμως με μέριμνα για την υγεία σας", διαμήνυσε προς τους φοιτητές ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος.

Ο κ. Κωβαίος άκουσε τα αιτήματα των φοιτητών, οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα το τι μέλλει γενέσθαι με την εξεταστική αλλά και την επαναλειτουργία

των σχολών.

"Στο δίλημμα υγεία ή εξετάσεις με φυσική παρουσία, απαντούμε υγεία", σημείωσε ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ και διευκρίνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η εξ αποστάσεως εξέταση. Όπως τόνισε, κύριο κριτήριο για την κατεύθυνση αυτή αποτελεί η υγεία όλων.

"Αν κάνουμε εξετάσεις με φυσική παρουσία και έρθουν εδώ 20.000 φοιτητές, αυτό δημιουργεί τεράστια θέματα για τη δημόσια υγεία", τόνισε ο Δημήτρης Κωβαίος ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η διενέργεια των εξετάσεων από απόσταση και πως κάτι τέτοιο βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Αναφορικά με τα εργαστήρια και κάποια άλλα μαθήματα τα οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις από απόσταση, ο κ. Κωβαίος εξήγησε πως θα γίνει προσπάθεια οι εξετάσεις να γίνουν με μικρό αριθμό φοιτητών και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία.

"Προτεραιότητά μας, μόνο γι' αυτή την περίοδο, είναι η εξ αποστάσεως εξέταση ώστε κανένα παιδί να μην χάσει το πτυχίο του που είναι να το πάρει", τόνισε ακόμα ο κ. Κωβαίος σημειώνοντας πως αυτά αφορούν μόνο την τωρινή περίοδο και πως αν πάμε γενικά σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τότε θα έχουμε ένα νεκρό πανεπιστήμιο.

Ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ δεσμεύτηκε επίσης πως τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην εξ αποστάσεως εξέταση θα αντιμετωπιστούν με τη μέγιστη δυνατή ελαστικότητα και δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια ώστε και κάποιοι καθηγητές που θέλουν να γίνουν οι εξετάσεις με φυσική παρουσία, να αλλάξουν γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα