Άμεση επίλυση των προβλημάτων στον ΟΑΣΘ ζητούν εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης

Στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τοποθετούν το θέμα των αστικών συγκοινωνιών οι συμμετέχοντες σε έρευνα της εταιρεία Interview, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Thestival.gr.

Οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν ως νούμερο ένα πρόβλημα τις δυσλειτουργίες

στις αστικές συγκοινωνίες, σε ποσοστό 53%, με την καθαριότητα να ακολουθεί με 42% και την έλλειψη χώρων στάθμευσης να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα των προβλημάτων, με ποσοστό 37%.

Το πρόβλημα είναι εμφανές στην καθημερινότητα όλων μας και αποδέκτες αυτού γίνονται οι αιρετοί αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Εκπρόσωποι φορέων συμφώνησαν ότι αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί άμεση λύση καθώς αποτελεί το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Π. Φιλιππίδης: Μικρό ή μεγάλο πρόβλημα το εισπράττει σίγουρα η αγορά

Την πεποίθηση ότι είτε μεγάλο είτε μικρό το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ το εισπράττει σίγουρα η αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης,

"Είμαστε πάντα υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Πολεμάμε για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και για να είναι εύρυθμη πρέπει να λειτουργούν όλοι οι φορεις της πολης. Είναι γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ όταν δεν λειτουργούσε σωστά ήταν μεγάλο πρόβλημα για την αγορά. Μικρό ή μεγάλο πρόβλημα το εισπράττει σίγουρα η αγορά”, τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στο thestiva.gr, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρεία Interview.

Λ. Κιοσέογλου: Μεγάλο πρόβλημα – Η πόλη μας είναι καταδικασμένη σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς

Μεγάλο πρόβλημα χαρακτήρισε τη λειτουργία του ΟΑΣΘ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις αστυνόμευσης, ελέγχων και πολιτικής προστασίας, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον ΟΑΣΘ λεωφορειολωρίδες, σημειώνοντας πως ενώ υπάρχουν κάμερες αυτές είναι απαξιωμένες και δεν έχουν μπει σε λειτουργία.

“Απαρχαιωμένος στόλος, η πόλη μας είναι καταδικασμένη σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και αυτός είναι ο απαξιωμένος ΟΑΣΘ. Οι λεωφορειολωρίδες έχουν πρόβλημα άρα αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα με αυτό το μέσο. Ο ΟΑΣΘ έχει κάμερες ωστόσο είναι απαξιωμένες και δεν τις έχει βάλει σε λειτουργιά. Η Τροχαία ζητά από τον ΟΑΣΘ να συντηρηθούν οι κάμερες και να γίνουν λειτουργικές για να μπορέσει και η Τροχαία αλλά και εμείς να κάνουμε τη δουλεία μας για να αδειάσουν οι λεωφορειολωρίδες”, δήλωσε ο κ. Κιοσέογλου

Π. Τσαραμπουλίδης: Σημαντικό θέμα που χρήζει άμεσης επίλυσης

Την άποψη ότι ο ΟΑΣΘ δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για την πόλη που χρήζει άμεσης επίλυσης, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Ακόμη τόνισε πως με εγωισμούς και αλαζονεία δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, σημειώνοντας πως χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το πρόβλημα.

“Έχει μεγαλύτερα προβλήματα η Θεσσαλονίκης όπως η ανεργία και η αποβιομηχάνιση ωστόσο είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό για την πόλη. Υπήρχε η προσδοκία ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν έχει βελτιωθεί τίποτα. Είναι ένα σημαντικό θέμα που χρήζει άμεσης επίλυσης με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό συγκοινωνιακό μέσο και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με εγωισμούς και αλαζονεία δεν μπορεί αν λυθεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να ανοίξουν οι ορίζοντες και να υπάρξουν λύσεις οι οποίες με δημοκρατικό τρόπο θα λύσουν το πρόβλημα. Χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το πρόβλημα”, δήλωσε στο thestival.gr, ο κ. Τσαραμπουλίδης.

Αθ. Καπνοπώλης: Μελανό σημείο ο ΟΑΣΘ - Πρέπει να επιληφθούν και να βρουν άμεσα λύση

Μελανό σημείο χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Καπνοπώλης, καλώντας την διοίκηση του Οργανισμού να βρει μια λύση.

“Σίγουρα ο ΟΑΣΘ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα αφού δεν έχουμε άλλο συγκοινωνιακό μέσο να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας. Ο ΟΑΣΘ είναι ένα μελανό σημείο αν αναλογιστούμε ότι παλαιότερα είχε πολύ περισσότερα λεωφορεία στην κυκλοφορία από ότι έχει τώρα και πολύ πιο αξιόπιστα. Έχει μεγαλώσει η αναμονή στο να περιμένουν οι εργαζόμενοι τα λεωφορεία σε οποιαδήποτε γραμμή και θεωρώ ότι πρέπει να επιλυφθούν και να βρουν μια λύση οι άνθρωποι του ΟΑΣΘ. Να κάνουν τα δικά τους οχήματα όμως και όχι να νοικιάσουν από ξένες εταιρείες λεωφορεία”, ανέφερε στο thestival.gr, ο κ. Καπνοπώλης τονίζοντας πως σημαντικά προβλήματα για την πόλη αποτελούν ακόμα το μετρό, η εξωτερική περιφερειακή και η αύξηση των διοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα