Αλ. Τσίπρας για αλλαγή φύλου: Δεν μπορείτε να είστε α λα καρτ φιλελεύθεροι

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ασκεί δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

«Το ερώτημα προς την αντιπολίτευση, ποιος θα το απαντήσει. Είναι αμείλικτο. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Θα υποστηρίξετε αυτή τη νομική στα νομικά κείμενα του σύγχρονου

κόσμου, για την προστασία του ανθρώπου. Θα το υποστηρίξετε ή όχι; Ή μήπως θα στρίψετε δια της κατάθεσης άλλων νόμων; Κι αν θα στρίψετε κάτω από το βάρος του πολιτικού κόστους ή κάτω από την πίεση της ακροδεξιάς πτέρυγας, θα μας εξηγήσετε που εξαντλείται ο φιλελεύθερος χαρακτήρας σας. Δεν μπορείτε να είστε α λα καρτ φιλελεύθεροι» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει σαφή θέση γύρω από το θέμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Καθώς καλούμαστε να εγκρίνουμε, να απορρίψουμε, ή και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας», όπως αποφάσισε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης», θέλει να θυμίσει τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Είστε υπέρ, ή κατά; Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι, ή μ’ ένα όχι».

«Εμείς σήμερα τους απαντάμε καθαρά με ευθύτητα», υπογράμμισε, «ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο». «Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά έχουμε επιλέξει έναν άλλον δρόμο, της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα