Αιχμές Καϊτεζίδη κατά της Πολιτείας για τη σχολική στέγη στο πρώτο κουδούνι

Επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τσχετική ανακοίνωση του δήμου, η φετινή χρονιά ξεκίνησε χωρίς σημαντικά προβλήματα χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία από τη μεριά των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και τις εργασίες που έγιναν σε όλα τα σχολικά κτίρια μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν και φέτος σε πρωινή βράδια.

Ο δήμαρχος,

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, το σχολείο της γειτονιάς του, όπου και ο ίδιος υπήρξε μαθητής. Ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά, επισήμανε ότι η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον της χώρας και η παιδεία την πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. Παράλληλα, έκανε λόγο για διαχρονική απουσία της Πολιτείας, καθώς ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης σταμάτησαν όλα τα έργα κρατικής χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων σχολείων, ενώ μειώθηκαν δραματικά έως και 60% οι χρηματοδοτήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να απευθύνει και δημόσια προειδοποίηση προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους Υπουργούς. Τους κάλεσε να μη θυμούνται την εκπαίδευση μόνο όταν εξαγγέλουν “ανεκπλήρωτες υποσχέσεις” ενώ ζήτησε επιτακτικά : «“να τρέξουν” επιτέλους τα προγράμματα σχολικής στέγης με τα 13 σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης που είναι σε εκκρεμότητα 12 ολόκληρα χρόνια(!!!), από το 2005!! Στο πρόγραμμα αυτό έχει οριστικά ενταγμένα 3 σχολεία και ο δήμος μας(2 στην Πυλαία και 1 στο Πανόραμα)με οριστικές μελέτες και οικόπεδα, η ανέγερση των οποίων είναι απαραίτητη και λύνει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο».

«Είναι τραγικό στην πατρίδα μας με κορυφαίο πρόβλημα την υπογεννητικότητα, οι σχολικές αίθουσες με ευθύνη αποκλειστικά της Πολιτείας να είναι πάντοτε λιγότερες και τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί “στριμωγμένα” σε κάθε γωνιά των κτιρίων», κατέληξε ο δήμαρχος, .

Να σημειωθεί ότι οι αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν σε όλες τις εκδηλώσεις και τους Αγιασμούς που έγιναν σήμερα στα σχολεία του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα