VIDEO στοπ καρέ: Ήταν αντικανονική η τάπα που έκρινε το Ήφαιστος-ΠΑΟΚ!

Η τελευταία φάση του αγώνα, ανάμεσα στον Ήφαιστο Λήμνου και τον ΠΑΟΚ, αναμενόμενα, σήκωσε πολλή κουβέντα, καθώς η τάπα του Σμιθ στον Αθηναίου ακριβώς στην εκπνοή, καθόρισε ποιος θα πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης.

Το ερώτημα από την πρώτη στιγμή ήταν ένα... Αν η τάπα αυτή, ήταν κανονική ή αντικανονική. Σύμφωνα με την απόφαση του πρώτου διαιτητή, Τόμυ Σχινά, η τάπα ήταν κανονική και μάλιστα, δε χρειάστηκε να κάνει καν χρήση του instant replay,

καθώς όπως έλεγε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που διαμαρτύρονταν, ήταν σίγουρος για αυτό που είδαν τα μάτια του.

Βλέποντας το βίντεο από τη μετάδοση της ΕΡΤ που έρχεται σήμερα στο φως, ο Σχινάς δεν υπάρχει καν στο πλάνο. Αυτός που είχε την κοντινότερη οπτική επαφή, ήταν ο τρίτος διαιτητής του αγώνα, Ανδρέας Βαρδάλος σε μια απόσταση περίπου 8-9 μέτρων.

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι το πλάνο είναι από το κέντρο του γηπέδου και Σχινάς δε... φαίνεται, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η απόσταση του από τη μπασκέτα που εξελίσσεται η φάση, είναι περισσότερη από 15 μέτρα! Κι όμως, ο Σχινάς επέλεξε να μην δει καν το instant replay αποφασίζοντας τελικά για τον νικητή.

Από το ίδιο βίντεο, βγαίνει φυσικά ένα άλλο συμπέρασμα, πολύ πιο σημαντικό. Παρ’ ότι η φάση είναι οριακή, η τάπα του Σμιθ, φαίνεται στο βίντεο πως είναι αντικανονική.

Ο Αθηναίου τρέχοντας να προλάβει το χρονόμετρο, έχει προλάβει να ακουμπήσει τη μπάλα, πρώτα στο ταμπλό (έστω και λίγο) και έπειτα, ο Αμερικανός του Ήφαιστου, κάνει την τάπα. Από την πορεία μάλιστα της μπάλας μοιάζει να κάνει κάτι σαν διπλό γκελ πάνω στο ταμπλό μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο νικητής σε αυτό το παιχνίδι, δεν ήταν ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ήφαιστος. Κανένα άλλο παιχνίδι της φετινής σεζόν δεν κρίθηκε με τόσο οριακό τρόπο και δεν άλλαξε ο νικητής από μια διαιτητική απόφαση.

Και τα ερωτηματικά όχι μόνο παραμένουν αλλά και πληθαίνουν. Ποιος ήταν ο λόγος που σε μία, ομολογουμένως, δύσκολη, οριακή φάση, που έκρινε νικητή, ο πρώτος διαιτητής Τόμι Σχινάς επέλεξε να παραβεί τον κανονισμό της FIBA και να μην κάνει χρήση του instant replay (χρήση οπτικοακουστικών μέτρων) ενώ βρισκόταν σε απόσταση μεγαλύτερη του μισού γηπέδου μακριά από την φάση;

Πηγή: sdna.gr

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δημοσίευσε το sdna.gr και εκθέτει τους διαιτητές:

Keywords
Τυχαία Θέματα
VIDEO, Ήταν, Ήφαιστος-ΠΑΟΚ,VIDEO, itan, ifaistos-paok