The Comic Con: Το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" γεμίζει με χρώματα και ήρωες από comics (ΦΩΤΟ)

Ένας μοναδικός κόσμος, γεμάτος χρώματα και διασκέδαση, που μας μεταφέρει στις πιο φανταστικές ιστορίες κόμικς, στήθηκε αυτές τις μέρες στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το Thessaloniki Comic Convention: «The Comic Con», το οποίο βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας και δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των κόμικς και του animation να γνωρίσουν από κοντά διάσημους δημιουργούς της

λεγόμενης «ένατης τέχνης» αλλά και να δουν πλήθος έργων που σχετίζονται μ’ αυτή.

To «The Comic Con» διοργανώνεται για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται περισσότερες συγκινήσεις από ποτέ. Πλήθος σημαντικών δημιουργών αναμένεται να βρεθούν στην έκθεση, ενώ μέσα από διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο τον μαγικό κόσμο της «ένατης τέχνης».

Την παράσταση αναμφισβήτητα στο 4o Thessaloniki Comic Convention κλέβει η παρουσία του Frank Miller, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ένας από τους σημαντικότερους –αν όχι ο πλέον σημαντικός- δημιουργός κόμικ στον κόσμο.

Το πιο επιτυχημένο του έργο θεωρείται το «300», που το θέμα του δεν είναι άλλο από τη μάχη των Θερμοπυλών και την αυταπάρνηση των τριακοσίων του Λεωνίδα. Μάλιστα η ταινία η οποία βασίστηκε στη δημιουργία του Miller έκανε παγκόσμιες εισπράξεις 456 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office.

Φυσικά οι «300» δεν είναι η μοναδική επιτυχία που φέρει την υπογραφή του διάσημου δημιουργών. Τα έργα «Batman: The Dark Knight Returns» «Batman: The Dark Knight Strikes Again», «Ronin» αλλά και ο χαρακτήρας «Daredevil» από τον Spider Man είναι μόνο μερικά από τα αριστουργήματά του που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του αξία.

Μάλιστα το 2015 ο Frank Miller έγινε μέλος του Will Eisner Hall of Fame για την μεγάλη προσφορά του στον τομέα των κόμικ.

Ωστόσο οι σημαντικές παρουσίες καλλιτεχνών στο φετινό «The Comic Con» δεν σταματούν στον Miller.

Αρκετοί παγκοσμίου φήμης δημιουργοί θα βρεθούν επίσης στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», φέρνοντας έτσι πιο κοντά στο κοινό τον μοναδικό κόσμο της «ένατης τέχνης». Μεταξύ αυτών είναι ο Brian Azzarello, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει το σενάριο για αρκετές περιπέτειες του Batman και του Superman καθώς επίσης και ο Colin Cantwell, γνωστός για την έμπνευση και δημιουργία του πρώτου Millenium Falcon του Star Wars.

Φυσικά η έκθεση έχει και έντονο ελληνικό χρώμα, με περισσότερους από 130 δημιουργούς να δίνουν το «παρών» παρουσιάζοντας κάποια από τα έργα τους.

Μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Λεόντιος Παπαδόπουλος, συνδημιουργός του «Thessaloniki Comic Convention» αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ενθουσιασμό των μικρών μαθητών που επισκέφθηκαν ήδη την έκθεση: «Οι μαθητές που ήρθαν για πρώτη φορά φέτος, μετά το άνοιγμα που κάναμε στα σχολεία, φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με όλα αυτά που είδαν, τους ήρωες, τα ομοιώματα, τα κόμικς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις φετινές παρουσίες σημαντικών δημιουργών στην έκθεση λέγοντας πως πρόκειται για υπέρβαση ενώ κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθούν το «The Comic Con» προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μαγεία που προσφέρει η «ένατη τέχνη».

Το Thessaloniki Comic Convention θα περιμένει το κοινό από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 6 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα